- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΥ: Η προειδοποίηση του γενικού διευθυντή για τον κορωνοϊό- Γιατί σημειώνει ότι «δεν έχει κουραστεί»
O γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) τόνισε σήμερα ότι μπορεί οι πολίτες να έχουν κουραστεί από την πανδημία, όμως, ο κορωνοϊός δεν έχει κουραστεί.
«Μπορεί εμείς να έχουμε κουραστεί από την covid-19, αλλά αυτή δεν έχει κουραστεί με εμάς. Οι ευρωπαϊκές χώρες δυσκολεύονται, αλλά ο ιός δεν έχει αλλάξει σημαντικά ούτε οι τρόποι περιορισμού του», πρόσθεσε ο Τέντρος μιλώντας στο Φόρουμ για την Ειρήνη στο Παρίσι.
Καστέξ: Δεν είναι ώρα για χαλάρωση των μέτρων
Δεν είναι η κατάλληλη ώρα να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που έχουν υιοθετηθεί στη Γαλλία με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, εκτίμησε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde.
Ο Καστέξ, που αναμένεται να απευθυνθεί στους Γάλλους σήμερα στις 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδας), επεσήμανε στην ίδια συνέντευξη ότι παρόλο που υπάρχουν ενδείξεις ότι μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 στη Γαλλία, “σίγουρα δεν είναι η ώρα να χαλαρώσουμε”.
Χθες Τετάρτη, η Γαλλία ανακοίνωσε 35.879 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 1,86 εκατομμύριο, καθιστώντας την την πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από την covid-19 σε αριθμό κρουσμάτων. Εξάλλου ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τις 42.535.
Περίπου πριν δύο εβδομάδες επιβλήθηκε στη Γαλλία νέο εθνικό lockdown το οποίο έχει πλήξει την οικονομία, όμως γεννά ελπίδες σε κάποιους πολιτικούς ότι, εφόσον βελτιωθούν τα νούμερα της πανδημίας, η Γαλλία ίσως καταφέρει να ανοίξει τα βασικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις για τα Χριστούγεννα.
“Αυτό που επιθυμώ είναι να μπορέσουμε να σώσουμε τον Δεκέμβριο για το λιανεμπόριο... Αυτό που θα υπαγορεύσει την απόφαση του πρωθυπουργού και του προέδρου είναι η προστασία της ασφάλειας του γαλλικού πληθυσμού”, σχολίασε νωρίτερα σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ στον ραδιοσταθμό BFM Business.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η είδηση έγινε γνωστή από την αδελφή του, η οποία τον αποχαιρέτησε με μια φωτογραφία και λόγια καρδιάς
Ο φετινός Μάιος καταγράφεται ήδη ως ένας από τους πιο ψυχρούς των τελευταίων ετών
Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή της Λεύκας - Καίγονται ελαστικά
Βρισκόταν στο δωμάτιό του κατά την έκρηξη, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές
Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις
Η ανακοίνωση σχετικά με το χθεσινό ατύχημα
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία κατά συναυτουργία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί
Σε ποια περιοχή η θερμοκρασία έδειξε -3,2 βαθμούς
Τα οφέλη των ηλεκτρικών πατινιών στην καθημερινότητα, η ευθύνη της πολιτείας και η σημασία της πρόληψης
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Μετά την «παρέμβαση» Ρουβίκωνα στο σπίτι της, η Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου μιλάει στην ATHENS VOICE
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.