- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τζιλ Μπάιντεν: Ποια είναι η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ
Η 69χρονη Τζιλ Μπάιντεν θα είναι η επόμενη πρώτη κυρία των ΗΠΑ
Η Τζιλ Μπάιντεν είναι παντρεμένη με τον Τζο Μπάιντεν από το 1977 - Η ζωή και καριέρα της νέας Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ
Η 69χρονη Τζιλ Μπάιντεν είναι εκπαιδευτικός εδώ και δεκαετίες, ο Λευκός Οίκος είναι ένα γνώριμο μέρος για αυτή ωστόσο ήρθε η στιγμή να έχει πλέον τον πρώτο λόγο καθώς θα είναι η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.
«Θα είναι πρόεδρος για όλες τις οικογένειές μας» έγραψε μετά τη νίκη του συζύγου της στις αμερικανικές εκλογές σε ανάρτησή της την οποία συνόδευσε με κοινή τους φωτογραφία. Η Τζιλ περιόδευε στις ΗΠΑ, στηρίζοντας ενεργά τον σύζυγό της. Η 69χρονη εκπαιδευτικός είχε αυξήσει τις επισκέψεις της και σε πολιτείες - κλειδιά οι οποίες και έφεραν τη νίκη στον Τζο Μπάιντεν.
Παλαιότερα, η Τζιλ Μπάιντεν έχει διηγηθεί πώς ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα επέστρεψε στα καθήκοντά του λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του γιου του Μπο από καρκίνο στον εγκέφαλο το 2015. «Έμαθε να θεραπεύει μια οικογένεια και με τον ίδιο τρόπο θεραπεύουμε μια χώρα: με αγάπη, κατανόηση, μικρές χειρονομίες ευγένειας, θάρρος και μια απαρέγκλιτη ελπίδα», είχε δηλώσει σε ομιλία της σχετικά με τις κρίσεις που πλήττουν τις ΗΠΑ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τις εντάσεις που ταλανίζουν τη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν παντρεύτηκαν το 1977, πέντε χρόνια μετά την πρώτη τραγωδία που σημάδεψε τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ: η πρώτη του σύζυγος και η κόρη τους σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Οι δύο γιοι τους που επέζησαν, ο Μπο και ο Χάντερ, είχαν προτείνει στον πατέρα τους να παντρευτεί την Τζιλ, διηγείται ο Τζο Μπάιντεν στην αυτοβιογραφία του, όπου έχει γράψει: «Μου ξανάδωσε τη ζωή».
Πρώτη κυρία του 21ου αιώνα
Η Τζιλ Μπάιντεν διέκοψε την καριέρα της όταν απέκτησε την κόρη τους Άσλεϊ το 1981, όμως στη συνέχεια επέστρεψε στις σπουδές της και έκανε διδακτορικό στην εκπαίδευση.
Διδάσκει σε ένα πανεπιστήμιο στη βόρεια Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσινγκτον, κάτι που σκοπεύει να συνεχίσει. Εκτός από τη Χίλαρι Κλίντον η οποία διετέλεσε για σύντομο διάστημα γερουσιάστρια στο τέλος της καριέρας του συζύγου της, η Τζιλ Μπάιντεν θα είναι η πρώτη Πρώτη Κυρία που θα συνεχίσει την επαγγελματική της καριέρα.
Με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει «για πάντα τις προσδοκίες και τα όρια» του ρόλου αυτού, εκτιμά η Κέιτ Άντερσεν Μπράουερ, συγγραφέας ενός βιβλίου για την ιστορία των Πρώτων Κυριών των ΗΠΑ.
«Θα φέρει τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας στον 21ο αιώνα», προσθέτει η Κάθριν Τζέλισον ειδική στην Αμερικανική Ιστορία στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, υπογραμμίζοντας ότι «οι περισσότερες Αμερικανίδες είναι υποχρεωμένες να συνδυάζουν την επαγγελματική ζωή με την οικογενειακή».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.