- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπό εξέταση αστυνομική υπηρεσία για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια
Μετά τη δημόσια διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ από τους κουκουλοφόρους
Ειδικό αστυνομικό σώμα που θα αναλάβει την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια εξετάζει η κυβέρνηση μετά την αθλιότητα με τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.
Η δημόσια διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, με κουκουλοφόρους να του ασκούν σωματική και ψυχολογική βία κρεμόντας του μια πινακίδα στον λαιμό, πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ειδικού σώματος της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο θα επιφορτιστεί με τον έλεγχο και την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. Στόχος είναι να μην επαναληφθεί παρόμοια αθλιότητα και σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, οι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν. Όπως αναφέρει ο συντάκτης της εφγμερίδας, Γιάννης Σουλιώτης, το σχέδιο προβλέπει πρόσληψη νέων αστυνομικών, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν από την ΕΛ.ΑΣ. και θα έχουν προανακριτικά καθήκοντα. Η δημόσια διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.
Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα μπορούν να παρεμβαίνουν αυτεπάγγελτα όταν διαπιστώνουν παράνομες πράξεις, συντάσσοντας σχετική δικογραφία. Δεν έχει αποσαφηνιστεί, πάντως, αν θα υπάγονται στη διοίκηση της Πρυτανείας του κάθε ιδρύματος ή θα εντάσσονται οργανικά στην Αστυνομία. Οι προσλήψεις των ατόμων που θα στελεχώσουν το συγκεκριμένο σώμα της ΕΛ.ΑΣ για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα γίνουν μέσω προκήρυξης.
Σημειώνεται ότι αντίστοιχα σώματα για τον έλεγχο για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια υπάρχουν σε Αγγλία, Καναδά και Γαλλία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.