1821 Digital Gallery

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή - Όλες οι σημαντικές στιγμές

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή - Όλες οι σημαντικές στιγμές
Η Μάγδα Φύσσα στo Εφετείο μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη δολοφονία του γιου της, Παύλου © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Πότε ανακοινώνονται οι ποινές για την εγκληματική οργάνωση
  • A-
  • A+
0
Το χρονικό της σημερινής ημέρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τους κατηγορουμένους να κρίνονται ένοχοι για την εγκληματική οργάνωση.

22.40: Ποια είναι η διαδικασία άρσης ασυλίας για τον Παναγιώτη Λαγό από την Ευρωβουλή

Τρεις Έλληνες ευρωβουλευτές ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Κώστας Παπαδάκης με επιστολή τους στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι ζήτησαν να παρέμβει άμεσα, ώστε να αρθεί η βουλευτική ασυλία του πρώην ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αν η αρμόδια αρχή ενός κράτους μέλους της ΕΕ ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας ενός μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αίτηση ανακοινώνεται κατά τη διάρκεια Συνόδου της Ολομέλειας και παραπέμπεται στην αρμόδια επιτροπή Νομικών Θεμάτων (JURI). Ο ευρωβουλευτές έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν την ασυλία τους.

Στο ερώτημα αν ο ευρωβουλευτής διατηρεί την έδρα του, ακόμη και αν χάσει την ασυλία του, ο κανονισμός του ΕΚ θεωρεί ότι η άρση της ασυλίας δεν ισοδυναμεί με καταδίκη του ευρωβουλευτή. Σημαίνει απλώς ότι η αρμόδια κρατική αρχή μπορεί να ασκήσει δίωξη ενάντια στο μέλος αυτό.

Σχετικα
Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή - Τι σημαίνει η απόφαση
Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή - Τι σημαίνει η απόφαση

21.20: Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 ανακοινώνονται οι ποινές για τους ενόχους στη Δίκη της Χρυσής Αυγής

Με την παράμετρο των ελαφρυντικών που παρουσίασαν οι συνήγοροι υπεράσπισης στη Δίκη της Χρυσής Αυγής ασχολείται το δικαστήριο, με τις ποινές για τους ενόχους να ανακοινώνονται, όπως όλα δείχνουν, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.

Η μαραθώνια διαδικασία συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η EUROKINISSI αργά το βράδυ της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου 2020. Με την ανακοίνωση των ποινών για τους ενόχους στη Δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με το ποιοι από τους ενόχους θα προφυλακιστούν, πέραν από τον ένοχο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά. Ο πρότερος σύννομος βίος είναι ένα από τα ελαφρυντικά που παρουσίασαν οι συνήγοροι υπεράσπισης. 

Σχετικα
Μάγδα Φύσσα: Νίκησε ο Παύλος - Κερδίσαμε μια μάχη (video)
Μάγδα Φύσσα: Νίκησε ο Παύλος - Κερδίσαμε μια μάχη (video)

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, 7 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Η Μάγδα Φύσσα στο Εφετείο Αθηνών το βράδυ της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου 2020, καθώς συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με τη διαδικασία να βρίσκεται στον καθορισμό των ποινών μετά την παρουσίαση των ελαφρυντικών
Η Μάγδα Φύσσα στο Εφετείο Αθηνών το βράδυ της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου 2020, καθώς συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με τη διαδικασία να βρίσκεται στον καθορισμό των ποινών μετά την παρουσίαση των ελαφρυντικών

Δίκη Χρυσής Αυγής - Βράδυ Τετάρτης 7 Οκτωβρίου 2020: Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ακούει τα ελαφρυντικά που παρουσιάζουν οι συνήγοροι υπεράσπισης
Δίκη Χρυσής Αυγής - Βράδυ Τετάρτης 7 Οκτωβρίου 2020: Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ακούει τα ελαφρυντικά που παρουσιάζουν οι συνήγοροι υπεράσπισης © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση.

Η ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα προβλέπει από 5 έως 15 χρόνια κάθειρξης (με ελαφρυντικό 2 έως 8) και αφορά τους 7 χρυσαυγίτες που κατά το δικαστήριο αποτελούν το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής.

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. Για την κατηγορία αυτή η ποινή που προβλέπεται είναι 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη (με ελαφρυντικό 1-5).

20.40: Πώς αντέδρασε ο πολιτικός κόσμος στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής  

Δηλώσεις από τις κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής της χώρας μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που καταδικάζει το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Δίκη Χρυσής Αυγής - Για «νίκη της Δημοκρατίας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ιστορική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση
Δίκη Χρυσής Αυγής - Για «νίκη της Δημοκρατίας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ιστορική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

20.22: Το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη στη Μάγδα Φύσσα

Μήνυμα στο Facebook για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής και την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα:

«Όχι Μάγδα μου. Ο Παύλος δεν τα κατάφερε μόνος του» «Όχι Μάγδα μου! Ο Παύλος δεν τα κατάφερε μόνος του. Είσαι εσύ που σήκωσες στους ώμους σου τον ουρανό. Εσύ, ο Τάκης, η Ειρήνη...» έγραψε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης.

19.50: Το ειδικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής

Σε αυξημένη εγρήγορση παραμένουν οι αστυνομικοί των αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να προχωρήσουν σε συλλήψεις, εφόσον βγουν εντάλματα σύλληψης για στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Μετά την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στις ποινές και κατ’ επέκταση στο ποιοι από τους ένοχους θα καταλήξουν στην φυλακή. Στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπεται και συγκεκριμένος τρόπος δράσης που οδηγεί σε ταυτόχρονες συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής. Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη έχει διευκρινίσει πως σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας και έως την έκδοση των ποινών οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να κρατηθούν.

19.20: Το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι γέμισε λουλούδια

Μετά την ιστορική απόφαση στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες άφησαν λουλούδια στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες.

Το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι γέμισε λουλούδια και σημειώματα
Το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι γέμισε λουλούδια και σημειώματα © EUROKINISSI

Ένα σημείωμα με λίγα λόγια γραμμένα στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι
Ένα σημείωμα με λίγα λόγια γραμμένα στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

18.50: Δίκη Χρυσής Αυγής - Πότε ανακοινώνονται οι ποινές για την εγκληματική οργάνωση

Συνεχίζεται η διαδικασία για τις ποινές των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για την εγκληματική οργάνωση στη Δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ξεκίνησαν τις αγορεύσεις τους για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Μεταξύ άλλων επικαλούνται σύννομο βίο και μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά. Όπως έχει γίνει γνωστό, η διαδικασία μπορεί να κρατήσει λίγα 24ωρα. Μετά την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης, τοποθετείται ο εισαγγελέας και ακολούθως το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να λάβει την τελική απόφασή του.

Η ποινή για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης προβλέπει από 5 έως 15 χρόνια κάθειρξης, και με αναγνώριση ελαφρυντικών η ποινή πέφτει μεταξύ 2 και 8 ετών. Υπενθυμίζεται ότι με βάση την ιστορική απόφαση στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, ένοχοι για διεύθυνση της οργάνωσης βρέθηκαν οι: Νίκος Μιχαλολιάκος Χρήστος Παππάς Ηλίας Κασιδιάρης Γιάννης Λαγός Γιώργος Γερμενής Ηλίας Παναγιώταρος Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

18.40: Σφραγίστηκαν τα γραφεία της «Ελληνικής Αυγής» στον Δήμο Αθηναίων

Τα γραφεία της «Ελληνικής Αυγής» στον Δήμο Αθηναίων σφραγίστηκαν λίγες ώρες μετά την ιστορική απόφαση με την οποία κρίθηκαν ένοχοι οι κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση.

Ο Δήμος Αθηναίων σφράγισε τα γραφεία της «Ελληνικής Αυγής», ενώ ανακλήθηκαν οι τέσσερις υπάλληλοι που εργάζονταν εκεί.

18.22: ΕΔΕ για καταγγελία Βαρουφάκη περί εξύβρισής του από αστυνομικό έξω από το Εφετείο

Καταγγελία ότι δέχτηκε εξύβριση από αστυνομικό, έξω από το Εφετείο μετά τη δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή έκανε ο επικεφαλής του Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης. Για την υπόθεση έχει δοθεί εντολή για ΕΔΕ.

 

 

18:05: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα επειδόσια με μολότοφ και δακρυγόνα έξω από το Εφετείο, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η Δίκη της Χρυσής Αυγής

«Σκοπός της επίθεσης ήταν η καταστροφή των οχημάτων της Αστυνομίας, τα οποία έφραζαν την πρόσβαση προς το Εφετείο. Προκλήθηκαν φθορές σε 10 οχήματα της Αστυνομίας. Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, ώστε να αποκρουστεί η επίθεση. Επειδή δεν υπήρξε υποχώρηση των επιτιθεμένων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για τη διάλυσή τους. Παράλληλα, συνεχίστηκε η ρίψη νερού, ώστε να μειωθούν οι συνέπειες των χημικών για το συγκεντρωμένο πλήθος που αποχωρούσε» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια έξω από το Εφετείο.

17:50: Διεθνής Αμνηστία: «Απόφαση-ορόσημο» στη Δίκη της Χρυσής Αυγής

«Η δράση της Χρυσής Αυγής αποκάλυψε μια ρωγμή που υπάρχει όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν. Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής για την αποτροπή της ρατσιστικής βίας και των εγκλημάτων μίσους στο μέλλον» ανέφερε ο διευθυντής Ευρώπης της Διεθνούς Αμνηστίας, Nils Muižnieks.

17:33 Άλλαξε ο ορισμός για τη Χρυσή Αυγή στη Wikipedia

«Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, συχνά αποκαλούμενος απλά ως Χρυσή Αυγή, είναι ελληνική εγκληματική οργάνωση που παρουσιαζόταν ως ακροδεξιό νεοναζιστικό πολιτικό κόμμα» επισημαίνεται πλέον στον ορισμό που δίνεται στη Wikipedia.

16:58 Βενιζέλος - Χρυσή Αυγή: Αφετηρία για τον αναγκαίο αναστοχασμό

Mε αφορμή τη δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωσή του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μεγαλύτερης δημοκρατικής ωριμότητας για όλους μας, κόμματα και κοινωνία ενώ επισημαίνει ότι « η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2014 την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει και να υποβάλει στην Εισαγγελία τα στοιχεία που θεμελίωσαν την κίνηση της ποινικής διαδικασίας».

16:38 Αντώνης Σαμαράς Σήμερα δικαιώνεται η Δημοκρατία 

«Σήμερα δικαιώνεται και η Δημοκρατία και οι εθνικές και ευρωπαϊκές αξίες μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, σε ώρες φοβερά δύσκολες, πώς πάρθηκε η απόφαση και πώς ολόκληρη η κυβέρνησή μας, ατρόμητοι Δικαστές και στελέχη από όλες τις παρατάξεις πιστέψαμε σε αυτήν την αποστολή», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός

 

 

16:00 To BBC για την καταδίκη σχετικά με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης

«Το νεο-ναζιστικό κόμμα, που το 2012 με τους Έλληνες να δοκιμάζονται από την κρίση χρέους είχε 12 βουλευτές στην Βουλή, κρίθηκε ένοχο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», αναφέρει το BBC, αναλύοντας λεπτομερώς το ιστορικό της δίκης και το προφίλ των κατηγορουμένων.

Guardian

Η ετυμηγορία έγινε δεκτή με χαρά από χιλιάδες που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το αυστηρά φυλασσόμενο δικαστικό μέγαρο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, φωνάζοντας «Οι Ναζί ανήκουν στη φυλακή», τονίζει ο Guardian, σχολιάζοντας πως η ελληνική Δικαιοσύνη έρχεται να κλείσει τις πληγές που είχε ανοίξει η Χρυσή Αυγή.

New York Times

Απόφαση ορόσημο χαρακτηρίζουν οι New York Times την απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

To Indepedent με κεντρική φωτογραφία την Μάγδα Φύσσα αναφέρεται στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και την ενοχή Ρουπακιά.

15:00 Μάγδα Φύσσα: Νίκησε ο Παύλος, νίκησε η ελευθερία

«Νίκησε ο Παύλος, νίκησε η ελευθερία, αυτό που πραγματικά ήταν ο Παύλος», είπε η Μάγδα Φύσσα σφίγγοντας στην αγκαλιά της ανθρώπους που περίμεναν ακόμα έξω από το δικαστικό μέγαρο. «Μας ανοίγεται ένας δρόμος καλός αλλά δεν κερδίζεται έτσι ο φασισμός. Χρειάζεται αγώνας. Κερδίσαμε μια μάχη αλλά στο χέρι σας είναι από εδώ και πέρα. Μας άνοιξε τον δρόμο ο Παύλος. Δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα ακόμα. Κερδίσαμε ένα κομμάτι και αυτό το χρωστάμε σε όλους σας» είπε η Μάγδα Φύσσα και ο πατέρας του Παύλου συμπλήρωσε: «Σας ευχαριστούμε όλους. Ήσασταν άψογοι. Συνεχίστε έτσι.».

Η Μάγδα Φύσσα μιλάει στον κόσμο έξω από το Εφετείο μετά την ανάγνωση της απόφασης στην δίκη της Χρυσής Αυγής, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020
Η Μάγδα Φύσσα μιλάει στον κόσμο έξω από το Εφετείο μετά την ανάγνωση της απόφασης στην δίκη της Χρυσής Αυγής, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 © . EUROKINISSI /ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

14:50 Ελαφρυντικά ζητούν Πατέλης και Ρουπακιάς

Ειλικρινή μεταμέλεια επικαλέστηκε η υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά. Ακόμη, από τον κατηγορούμενο Γ. Πατέλη ζητήθηκε το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης

14:00 Κυρ. Μητσοτάκης: Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε

«Με τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δράση της Χρυσής Αυγής κλείνει ένας τραυματικός κύκλος της δημόσιας ζωής της χώρας. Η πολιτική του διάσταση έχει, ευτυχώς, κριθεί με τη νίκη της Δημοκρατίας, που εξόρισε απ’ τη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα.  Η Ιστορία έγραψε ότι επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε ο δρόμος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

 

 

 

 

 

 

13:59 Ανάρτηση Χρυσοχοΐδη για τα επεισόδια έξω από το Εφετείο

 

 

13:52 Αλέξης Τσίπρας: Όλοι μας οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που δεν έσκυψαν

«Δεν ήταν ποτέ αθώοι. Το γνώριζαν, το γνωρίζαμε. Σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη το επιβεβαίωσε με μια απόφαση που θα μείνει στην ιστορία. Είναι μια μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας. Μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας. Όλοι μας οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που δεν έσκυψαν, και αγωνίστηκαν για να φτάσουμε εδώ», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας. 

Αφιξη του πρέδρου του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα στο Εφετείο, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020.
Αφιξη του πρέδρου του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα στο Εφετείο, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020. © EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

13:45 Δηλώσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής: Οι μέλισσες νίκησαν τους λύκους

13:12 Δήλωση Νίκου Δένδια

 

 

13:11 Δήλωση Φ. Γεννηματά για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Την ικανοποίησή της μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα και με την ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Δικαίωση για τα θύματα και τη Δημοκρατία», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και τόνισε πως «η Ελλάδα στέλνει ξανά ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο: Ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μόνο μαζί τελειώνουμε τους Νεοναζί».

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ // ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ // ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ © ΕUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

13:10 Δήλωση Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Δήλωση Προέδρου Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Δίκη της Χρυσής Αυγής κατά την συνάντησή της με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γ. Κουμουτσάκο.

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Δημοκρατία. Στην μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα. Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα την δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους».

13:05 Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συγχαίρει τους δικαστές που συμμετείχαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Με αφορμή τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε ανακοίνωσή της, συγχαίρει τους δικαστές, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου και επισημαίνει ότι «η ιστορία θα αποτιμήσει με νηφαλιότητα την αξία και τη σπουδαιότητα της απόφασης».

13:01 ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορική ημέρα νίκης για τη Δικαιοσύνη και την ίδια τη Δημοκρατία

«Η σημερινή ημέρα περνάει στην Ιστορία της χώρας ως μια ημέρα νίκης για το Κράτος Δικαίου, ως μια ημέρα νίκης για τη Δικαιοσύνη και, τελικά, ως μια ημέρα νίκης για την ίδια τη Δημοκρατία», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαιρετίζοντας την «ιστορική καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου για τα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή».

12:40 Σε εξέλιξη πορεία προς τη Βουλή

Πορεία Σωματείων, Συνδικάτων και μαζικών φορέων, πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή προς τη Βουλή. Στην «κεφαλή» της πορείας βρίσκεται πανό του ΠΑΜΕ, με το σύνθημα «Ο λαός απαιτεί οι ναζί στη φυλακή».

12:30 Εκτενή ρεπορτάζ και έκτακτα από τα διεθνή ΜΜΕ

Tα διεθνή ΜΜΕ παρακολούθησαν στενά την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και άμεσα ενημέρωσαν με άρθρα τους τους αναγνώστες για τις εξελίξεις και τις ιστορικές στιγμές στο Εφετείο Αθηνών. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

12: 10 Προπηλακίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από συγκεντρωμένους έξω από το Εφετείο Αθηνών.

12:04  Ένταση στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

Eπεισόδια και ρίψη χημικών έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου από νωρίς το πρωί έχει συγκεντρωθεί κόσμος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Επεισόδια έξω από το Εφετείο Αθηνών
Επεισόδια έξω από το Εφετείο Αθηνών © EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Άτομα πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, με εκείνους να απαντούν με χρήση χημικών που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική, αναγκάζοντας τον κόσμο μετακινείται προς τις δύο κατευθύνσεις του δρόμου. Η αύρα της αστυνομίας προχώρησε σε ρίψεις νερού.

Newpost.gr - Δίκη ΧΑ: Επεισόδια έξω από το Εφετείο 2

12:01 Μάγδα Φύσσα: Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου!

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου», Το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετειο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

Δίκη Χρυσής Αυγής- Μάγδα Φύσσα: Ο Παύλος τα κατάφερε... Γιε μου!

12:03 Χειροκροτήματα έξω από το Εφετείο, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου 

Χειροκροτήματα και αντιφασιστικά συνθήματα κυριαρχούν αυτή την ώρα έξω από το Εφετείο Αθηνών κάθε φορά που ακούγεται από τα μεγάφωνα η ετυμηγορία του δικαστηρίου υπέρ της ενοχής των κατηγορουμενων. Από τα μεγάφωνα κόσμος ενημερώνει για τις εξελίξεις μέσα στο δικαστήριο. Με το άκουσμα της ενοχής του Νίκου Μιχαλολιάκου ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ άρχισε να φωνάζει: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

 11:46 Ένοχοι για την εγκληματική οργάνωση

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής. Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η συγκλονιστική στιγμή της ανακοίνωσης

Δίκη Χρυσής Αυγή: Η συγκλονιστική στιγμή της ανακοίνωσης

11:45 Ένοχοι για οπλοκατοχή Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης & Μίχος

11:43 Όλοι ένοχοι για επιθέσεις σε ΠΑΜΕ και Αιγύπτιους ψαράδες

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν όλοι κατά μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες (πλημμέλημα). Για την υπόθεση των αλιεργατών ένοχοι όλοι όπως εισάγονται, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

11:35 Ένοχος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ένοχο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έκρινε τον Γιώργο Ρουπακιά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. 

Στην αίθουσα του Εφετείου συνεχίζεται η ανάγνωση της απόφασης για όλες τις πράξεις που αποδίδονται στην Χρυσή Αυγή και για τον αν πρόκειται για εγκληματικό οργάνωση. 

11:30 Σε λίγα λεπτά η απόφαση

Ξεκίνησε η εκφώνηση της απόφασης επί της ενοχής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβηκε στην έδρα στις 11:20 και, αφού η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη εκφώνησε τα ονόματα των κατηγορούμενων, ξεκίνησε η ανάγνωση.

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων είναι απόντες, με παρόντες μόνο 11 και ουδείς από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Τα μέτρα ασφαλείας εντός της αίθουσας είναι δρακόντεια με απόλυτη τήρηση των αποστάσεων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Οι δημοσιογράφοι ορίστηκε να παρευρίσκονται στον χώρο του εξώστη της δικαστικής αίθουσας, ενώ στο ακροατήριο βρίσκονται οι δικηγόροι, οι παρόντες κατηγορούμενοι, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, θύματα και συγγενείς θυμάτων άλλων υποθέσεων κ.α.

Το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, όπου θα εκφωνηθεί η απόφαση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δίνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης, η κ. Περιστέρα Μπαζιάνα, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

11:10 Πλήθος κόσμου έξω από το Εφετείο

Περίπου 15.000 άτομα βρίσκονται αυτήν την ώρα στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου, σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται, ότι πριν από λίγο, επικράτησε μικροένταση ανάμεσα σε μπλοκ συγκεντρωμένων, χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο.

Παράλληλα, ελικόπτερο και droneς της ΕΛΑΣ δίνουν συνεχώς εικόνα από την ευρύτερη περιοχή στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Όπως ακούγεται από τα μεγάφωνα, η συγκέντρωση εκτείνεται από τη λεωφόρο Κηφισίας έως την οδό Ιπποκράτους.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ // ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ // ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

11:10 O Αλέξης Τσίπρας στο Εφετείο 

«Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει και αυτή την ετυμηγορία που πρέπει» δήλωσε από το Εφετείο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «επί 7 ολόκληρα χρόνια αυτό το βάρος το κουβαλούσε σχεδόν μόνη της αυτή η ηρωική μορφή η Μάγδα Φύσσα και σήμερα παίρνουμε όλοι μαζί λίγο από αυτό το άχθος για τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια».

«Η ετυμηγορία του λαού της Αθήνας είναι πως δεν είναι αθώοι για τη δράση τους, για τις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες, για τη δηλητηρίαση της ελληνικής κοινωνίας με μίσος και διχασμό. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού όμως είναι εγκληματική οργάνωση και θα πάει εκεί που πρέπει, δηλαδή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, έτσι όπως αρμόζουν οι αγώνες αυτού του λαού η ιστορία αυτού του τόπου».

10:30  O γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο Εφετείο

«Είμαστε εδώ, γιατί δεν εφησυχάζουμε. Αναμένουμε, η απόφαση του δικαστηρίου να βγει με οδηγό την αλήθεια, μια αλήθεια που αποδείχθηκε με πλήθος στοιχείων καθ' όλη αυτή τη μακρόχρονη ακροαματική διαδικασία της δίκης, η οποία δυστυχώς καθυστέρησε με ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας συμμετέχει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, συνδικάτων, Φοιτητικών Συλλόγων και φορέων, έξω από το Εφετείου, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

10:27 Στο Εφετείο η Φώφη Γεννηματά

«Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση με μανδύα πολιτικού κόμματος. Μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να πει ότι δεν το γνωρίζει αυτό.  Σήμερα τα θύματα και η Δημοκρατία ζητούν δικαίωση. Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν υπάρχει χώρος για το φασισμό στη ζωή μας. Και μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί. Κι αυτός είναι ένας αγώνας που συνεχίζεται. Ανεξάρτητα από τη σημερινή απόφαση, θέλουμε μια κοινωνία ανοιχτή, με ισχυρή Δημοκρατία», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ // ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ // ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ © ΕUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

09:48 Αντιπροσωπεία της ΝΔ στο Εφετείο

Πριν από λίγη ώρα έφτασε στο Εφετείο αντιπροσωπεία της ΝΔ, αποτελούμενη από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στεργίου, τον γενικό διευθυντή του κόμματος Γιάννη Μπρατάκο, τον εκπρόσωπο Τύπου Τάσο Γαϊτάνη και τον επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης(Α), ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου (Κ) και ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος (Δ) προσέρχονται στο Εφετείο Αθηνών
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης(Α), ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου (Κ) και ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος (Δ) προσέρχονται στο Εφετείο Αθηνών © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

«Η Νέα Δημοκτρατια έφραξε τον δρόμο στους νοσταλγούς του φασισμού και τους ρατσιστές. Βρέθηκε παντού απέναντί τους και στην κοινωνία και στη Βουλή. Ακύρωσε τα σχέδιά τους στην πράξη, θέτοντάς τους στο περιθώριο, εκεί που πραγματικα ανήκουν», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργιού. Η ΝΔ «ανέδειξε την εγκληματική τους δράση, αυτή που σήμερα εδω αξιολογείται ποινικά από την ελληνική δικαιοσύνη. Ο πόλεμος κατά του μίσους και της βίας είναι διαρκής».

09:30 Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο - Διακόπτεται η κυκλοφορία

Πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες που συγκεντρώνονται έξω από το Εφετείο, ενόψει της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή. Ήδη, από τις 9 το πρωί, αναρτήθηκαν τα πρώτα πανό μπροστά από το κτίριο και συγκεκριμένα από την πλευρά της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο κύριος όγκος όσων συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια αναμένεται να συγκεντρωθεί στις 11:00 που θα αρχίσουν και οι στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ // ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ // ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

08.30 Στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα.

Κορυφαίο πρόσωπο και στη σημερινή διαδικασία, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, προσήλθε στο Εφετείο, φορώντας μάσκα που γράφει Killah P, το καλλιτεχνικό όνομα του γιου της – που σήμαινε, σύμφωνα με τον ίδιο, «Killah Past – Δολοφόνος του παρελθόντος».

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ // Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ // Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

 

 

08:30 Aντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Εφετείο

Με ένα πανό που γράφει «μόνη δικαίωση οι ναζί στη φυλακή» και με τη φωτογραφία του δολοφονημένου, από τον Γιώργο Ρουπακιά της Χρυσής Αυγής, Παύλου Φύσσα έφτασε έξω από το Εφετείο η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. 
 

ΑΘΗΝΑ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΑΘΗΝΑ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Νίκος Βούτσης

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα, ένα ορόσημο για τη Δημοκρατία, για τη Δικαιοσύνη, για τον αντιφασιστικό αγώνα, για τη δικαίωση της Μάγδας Φύσσα που τόσα χρόνια ήταν επικεφαλής μίας τιτάνιας προσπάθειας για να απονομιμοποιηθεί η δράση αυτής της πολιτικής οργάνωσης, η οποία πρέπει να καταστεί εγκληματική οργάνωση και με το νόμο, έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα». 

Αυτό δήλωσε ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Βούτσης, προσερχόμενος στο Εφετείο για να παρακολουθήσει την ετυμηγορία του Δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

08: 00 Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί 

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία ενόψει της σημερινής απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου Αθηνών, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ // ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ // ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Σημειώνεται, ότι πάνω από την περιοχή πετούν συνεχώς ελικόπτερο καθώς και drone της ΕΛΑΣ, τα οποία θα δίνουν την εικόνα της κατάστασης που θα επικρατεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε ταράτσες παρακείμενων κτιρίων και θα παρατηρούν ό,τι συμβαίνει στον ευρύτερο χώρο.

Επίσης, θα αποκλειστεί μεγάλο τμήμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενώ πρόκειται να απαγορευτεί η στάση και στάθμευση οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου.

06: 00 Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εφετείο  είναι σε ισχύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 6:00, λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν εξαγγελθεί.

Ειδικότερα, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση-στάθμευση οχημάτων στα εξής σημεία:

   - Λουκάρεως, στο τμήμα της, μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

   - Δέγλερη, στο τμήμα της, μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

   - Κάλβου, στο τμήμα της, μεταξύ των οδών Δέγλερη και Λουκάρεως.

   - Τριχωνίδος και Κούζη, σε όλο το μήκος τους.

   - Δ. Τσέλιου, στο τμήμα της, μεταξύ των οδών Κεδρηνού και Κάλβου.

   - Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της (σταδιακά από τις 07:45).

Οι οδηγοί για την εξυπηρέτησή τους, αλλά και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, μπορούν να ακολουθούν τις ακόλουθες εναλλακτικές διαδρομές:

    Λ. Αλεξάνδρας:

   - Ρεύμα προς Κηφισίας (άνοδος): Μέσω της οδού Πατησίων.

   - Ρεύμα προς Πατησίων (κάθοδος): Μέσω της Β. Σοφίας.

    Λουκάρεως, Δέγλερη, Κάλβου, Τριχωνίδος, Κούζη, Δ. Τσέλιου:

   - Μέσω παράλληλων οδών, και σύμφωνα με την κατεύθυνση κυκλοφορίας τους.Προς και από νοσοκομειακά ιδρύματα «ΕΛΠΙΣ» και «Άγιος Σάββας» (για ασθενείς και εργαζόμενους):

   - Μέσω της διαδρομής: Πανόρμου-δεξιά Κεδρηνού-αριστερά Δημητσάνας (αντίθετα-διευκόλυνση από ρυθμιστή τροχονόμο)

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία-τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5