- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κοτανίδου: Από τι θα εξαρτηθεί το αν θα «φρακάρουν» οι ΜΕΘ
«Να συμμορφωθούμε στα υπάρχοντα μέτρα»
Η κα Κοτανίδου εκτίμηση το τι θα μπορούσε να οδηγήσει τις ΜΕΘ σε «φρακάρισμα»- Πόσο σημαντική είναι η τήρηση των μέτρων
Η Αναστασία Κοτανίδου, επικεφαλής της Επιτροπής Συντονισμού και Ανάπτυξης ΜΕΘ μίλησε στο MEGA για την επάρκεια σε ΜΕΘ- κορωνοϊού και εκτίμησε σε ποια περίπτωση θα μπορούσαν οι εντατικές να «φρακάρουν».
Συγκεκριμένα, η κα Κοτανίδου ερωτηθείσα για την πιθανότητα να «μπλοκάρει» το σύστημα υγείας, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο οι πολίτες εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί. «Το αν θα φρακάρουν οι εντατικές για τον κορωνοϊό εξαρτάται από το αν θα τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε πάρει τόσο καιρό», υπογράμμισε η κα Κοτανίδου.
«Το να παίρνουμε νέα μέτρα και να μην τηρούμε αυτά που ήδη υπάρχουν είναι δώρον άδωρον» πρόσθεσε.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων έχει ανέβει σημειώνοντας ότι αυτό ήταν κάτι που οι ειδικοί είχαν επισημάνει από την πρώτη στιγμή. «Τα κρούσματα αυτή την στιγμή μοιράζονται μεταξύ των ανθρώπων 35-45 ετών και 65-80 ετών».
«Αυτή την στιγμή στις ΜΕΘ η πλειονότητα των ασθενών που μπαίνει είναι άνω των 65 ετών. Υπήρχε ένα διάστημα που είχαμε πιο νέους μέσα στις Μονάδες οι οποίοι πήγαν καλά και πλέον έχουμε μια αύξηση του ορίου ηλικίας» επεσήμανε και θέλησε να επιστήσει την προσοχή μας για την εφαρμογή των μέτρων.
«Να συμμορφωθούμε στα ήδη υπάρχοντα μέτρα και θα δούμε στην πορεία αν θα χρειαστούν επιπλέον».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έλεγε "αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει κανένας άλλος"» περιγράφει η γυναίκα
Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία
Τι καιρό περιμένουμε αύριο Κυριακή
Κατηγορείται για παρενόχληση
Κάτοικοι είχαν ενημερώσει νωρίτερα για αναθυμιάσεις
Έβγαλε τον εξοπλισμό του και πιάστηκε στα χέρια
Πώς εξαρθρώθηκε το κύκλωμα
Ο ισχυρισμός στο δικαστήριο και το βίντεο που αποκάλυψε την αλήθεια
Δείτε τον χάρτη με το επίκεντρο
«Μόνο τα εργαλεία άλλαξαν»
Πότε πηγαίνουν πίσω τα ρολόγια
Η ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ για την προγραμματισμένη διακοπή νερού
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα - Πότε θα εξασθενήσουν
Οι αναμνήσεις από τη Λεωφόρο, η σχέση με τον Παναθηναϊκό, η Θύρα 13 και το περιστατικό με το «κουμπούρι»
Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές θα τιμήσουν τη μνήμη του τραγουδιστή
Συνελήφθη για παράβαση σχετική με τη διατάραξη της τάξης
Στο νοσοκομείο πλήρωμα και οδηγός του ΙΧ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.