- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση στον τομέα του φαρμάκου
Στις αλλαγές που έκανε αλλά και που σχεδιάζει στο επόμενο διάστημα η κυβέρνηση στο ζήτημα του φαρμάκου αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Μιλώντας στο 19ο Ετήσιο Συνέδριο HEALTHWORLD "Designing the New Healthcare Landscape: Spotting the Unexpected – The Post Covid-19 Era", που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως «χθες πέρασε από τη Βουλή νομοθεσία για την κατάργηση του entry fee 25% για τα καινούργια, νέας τεχνολογίας σημαντικά φάρμακα και φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία έρχονται στη χώρα και εντάσσονται στη θετική λίστα έπειτα από διαπραγμάτευση».
Σύμφωνα με τον υπουργό, «αυτή είναι μια πολύ μεγάλη τομή την οποία, αν συνδυάσει κανείς με ένα ορθολογιστικό δελτίο τιμών φαρμάκων το οποίο βγήκε και οδηγεί σε μειώσεις τις τιμές των φαρμάκων, οδήγησε σε μία κανονικότητα στην αγορά.
Με βάση τη διαπραγμάτευση την οποία έχουμε κάνει σε μεγάλες κατηγορίες φαρμάκων και η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και θα ισχύσει αναδρομικά, μετά από 5 χρόνια ραγδαίας ανόδου του clawback στο φάρμακο, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη σημαντική μείωση του clawback για τη χρονιά που τρέχει».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ξεχωριστή Αλεξάνδρα με την ιδιότυπη «πολυθρόνα»
«Περιέχει μη εγκεκριμένο συστατικό»
Είχε παραληφθεί από την επισήμανση στην ελληνική γλώσσα η ύπαρξη αλλεργιογόνου συστατικού
Αστυνομική εξόρμηση «Νυχτερινός Ποιμήν» αποκάλυψε σερβίρισμα αλκοόλ σε ανηλίκους τα ξημερώματα
«Εγώ τον βρήκα. Ήταν δύσκολο» είπε ο αδελφός του
Τι αναφέρει το σημείωμα της Κομισιόν
Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε συμμετέχοντες – Ενημερώθηκε η Εισαγγελία για επικίνδυνη κινητοποίηση
Παρέμενε για χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Ποιες περιοχές θα επηρεάσει το «χειμωνιάτικο εξπρές»
Οι δήμοι επιχειρούν ώστε η πρόσβαση στα χωριά να γίνεται χωρίς προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Από ποια κόμματα οι μεγαλύτερες «διαρροές»
ΣΑΤΑ και Λυμπερόπουλος καταγγέλλουν απαξίωση του κλάδου και αυξημένο κόστος από τα ηλεκτρικά ταξί
Ο Γιώργος Σαουνάτσος εξηγεί στο ΕΡΤnews τα αίτια της δυσλειτουργίας και αποκλείει κυβερνοεπίθεση
Τι ώρα θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί πριν το κλείσιμο των τριών σταθμών
«Εγώ τον αγώνα μου δεν τον έκανα για να μπω σε κόμμα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.