Στο δρόμο πέρασαν ακόμη ένα δύσκολο βράδυ πρόσφυγες και μετανάστες μετά και τη νέα φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου.
Εικόνες θλίψης και καταστροφής έρχονται από την Μόρια της Λέσβου μετά και τη χθεσινή νέα φωτιά, που έκαψε σκηνές που είχαν απομείνει στο ΚΥΤ, αλλά και τα επεισόδια που καταγράφηκαν μεταξύ προσφύγων- μεταναστών και αστυνομίας.
Χιλιάδες άνθρωποι κοιμήθηκαν το βράδυ στους δρόμους.
Στη Λέσβο ο Μαργαρίτης Σχοινάς
Στη Μόρια της Λέσβου αναμένεται να βρεθεί ο Μαργαρίτης Σχοινάς προκειμένου να επιθεωρήσει την κατάσταση μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Λέσβου, όπως ανακοίνωσε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.
«Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και οι Επίτροποι Ύλβα Γιόχανσον και Γιάνες Λέναρσιτς, ενημέρωσαν το Σώμα των Επιτρόπων για τις φωτιές στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου» υπογράμμισε ο κ. Σέφκοβιτς και σημείωσε ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς και η Ύλβα Γιόχανσον είχαν επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος
Από χθες Τετάρτη, το νησί της Λέσβου τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Ν. Χαρδαλιά, ενώ ήδη είχε μεταβεί στη Μόρια κυβερνητικό κλιμάκιο στο οποίοι συμμετείχαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλυ Νότης Μηταράκης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση και να αναζητήσουν λύσεις για τη στέγαση των προσφύγων, αλλά και το πώς θα διασφαλιστεί η τάξη στην περιοχή.
«Η Μόρια όπως την ξέραμε δεν μπορεί να συνεχίσει», τόνισε ο Νότης Μηταράκης, τονίζοντας ότι ξεκίνησαν οι ενέργειες για τους χώρους διαμονής των προσφύγων. Από χθες ξεκίνησε η μεταφορά ασυνόδευτων παιδιών προς την ηπειρωτική χώρα. Δύο πτήσεις τσάρτερ αναχώρησαν με 325 συνολικά παιδιά από την Λέσβο στην Θεσσαλονίκη και από εκεί θα μεταφερθούν σε άλλες δομές στην ηπειρωτική χώρα. Άλλη μία πτήση αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα το πρωί για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με άλλα 75 ασυνόδευτα παιδιά.
Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έμειναν άστεγοι μετά την αρχική πυρκαγιά θα φιλοξενηθούν σε ένα επιβατηγό πλοίο και δυο αρματαγωγά. Σήμερα αναμένεται να καταπλεύσουν δυο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, που θα χρησιμοποιηθούν για προσωρινή φιλοξενία αιτούντων άσυλο».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινητοποίηση του Δήμου Περάματος μετά την πυρκαγιά, με αιτήματα δεύτερη έξοδο διαφυγής και ασφάλεια
Καταγγελίες πολιτών για πολύωρη διακοπή ρεύματος και απουσία ενημέρωσης
Οι μεγαλύτερες τιμές καταγράφονται ήδη από τον Μεσοπόλεμο και τη δεκαετία του ’50
Στην ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 με χαιρετισμούς Παπανδρέου και Σαμαρά
Ιδιωτική χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ για VCRS στα ΚΕΠΑΘΜ μετά την απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου
Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης – Σύσκεψη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Live η πορεία των φαινομένων
Λόγω των πλημμύρων και κατολισθήσεων - Θα ισχύσει για 3 μήνες
Βροχοπτώσεις που έφτασαν τα 64 χιλιοστά προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.
Ενεργοποιούνται διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα
Εικόνες αποκάλυψης μετά τη φονική κακοκαιρία
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τους εμβολιασμούς
Δείτε εικόνες και βίντεο από τις προσπάθειες να απομακρύνουν πέτρες και λάσπες από τα αυτοκίνητα και τις αυλές τους
Akylas, Marseaux, Good Job Nicky ή Evangelia;
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.