- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κρούσματα κορωνοϊού: Μειώνεται και άλλο ο μέσος όρος ηλικίας
Ο Μανώλης Δερμιτζάκης σχολιάζει τα νέα δεδομένα για τη διάδοση του ιού στην Ελλάδα
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: «Όλο και νεότεροι σε ηλικία οι νέοι φορείς Covid-19» αναφέρει ο Μανώλης Δερμιτζάκης - Τι δείχνουν τα στοιχεία για τους ασυμπτωματικούς.
Ολοένα και μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας όσων προσβάλλονται από κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 ότι επιβεβαιώθηκαν 168 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο.
Είναι το δεύτερο συνεχόμενο 24ωρo που τα κρούσματα κορωνοϊού σε μια ημέρα είναι κάτω από 200, ωστόσο όπως προειδοποίησε και ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς «η πανδημία σιγοβράζει».
Ο καθηγητής Γενετικής στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε στον ΣΚΑΪ αναφορικά με τον ρυθμό διάδοσης του κορωνοϊού. «Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι έχουμε σταθεροποίηση. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη είναι αν έχουμε τάσεις μείωσης» ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης για το γεγονός ότι για δεύτερο 24ωρο τα κρούσματα κορωνοϊού είναι κάτω από 200.
«Σίγουρα έχουν αποδώσει κάποια μέτρα, πιθανότατα η μάσκα και τα στοχευμένα μέτρα που ανέφερε και ο κ. Μαγιορκίνης» σχολίασε, υπογραμμίζοντας: «Νομίζω είναι πολύ συγκρατημένη η αισιοδοξία μας, υπάρχει όμως».
Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Μειώνεται και άλλο ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσούν
Αναφορικά με τον μέσο όρο ηλικίας των νέων μολύνσεων από τον κορωνοϊό που ολοένα και μειώνεται, ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε: «Δεν μου κάνει εντύπωση, διότι ένα μεγάλο μέρος της μετάδοσης γίνεται σε συμπεριφορές που αφορούν τους νέους…». Και εξέφρασε την άποψη ότι οι ασυμπτωματικοί, νεαρής ηλικίας, μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι.
«Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσουμε πόσοι ασυμπτωματικοί κυκλοφορούν. Άκουσα τον κ. Μαγιορκίνη ότι είναι λιγότεροι από το Μάρτιο. Εγώ θα διαφωνήσω. Εγώ εκτιμώ πως είναι πολύ περισσότεροι οι ασυμπτωματικοί» ξεκαθάρισε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.
Και πρόσθεσε: «Κυκλοφορούν πάρα πολλοί νέοι που είναι θετικοί, δεν το ξέρουν γιατί έχουν ελαφρά ή καθόλου συμπτώματα. Αυτούς που ταυτοποιήσαμε είναι πολύ μικρότερης ηλικίας από τους παλαιούς. Γι' αυτό και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όπως και οι διασωληνωμένοι δεν αποτελούν ακριβή παράγοντα για την εκτίμηση των κρουσμάτων».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.