1821 Digital Gallery

Πυρκαγιά στο Μαρτίνο: Διάσπαρτες εστίες- Χωρίς ενιαίο μέτωπο

Φωτιά δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου © lamianow.gr
Φωτιά δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου © lamianow.gr
«Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή» αναφέρει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας - Στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού
  • A-
  • A+
0
Διάσπαρτες είναι πλέον οι εστίες της πυρκαγιάς στο Μαρτίνο χωρίς να υπάρχει ενιαίο πύρινο μέτωπο.

Η φωτιά στο Μαρτίνο έπειτα από έξι ώρες, δεν έχει ενιαίο πύρινο μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού και σε μία έκταση 600 στρεμμάτων. Οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν την προσπάθεια κατάσβεσης όλο το βράδυ, ενώ το πρωί θα γίνει η τελική προσπάθεια ώστε να τεθεί υπό μερικό έλεγχο η φωτιά.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, άνοιξε και πάλι η εθνική οδός, και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε στις 15.40 σε ξερά χόρτα δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο και πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Από πολύ νωρίς, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη για να μην περάσει η φωτιά την εθνική οδό και κατευθυνθεί σε κατοικημένες περιοχές. Παρά τους ισχυρούς ανέμους μπόρεσαν να ανακόψουν την πορεία της. Η φωτιά που εξερράγη από άγνωστη αιτία στις 3 το μεσημέρι, όταν έκανε στάχτες δασική περιοχή με πουρνάρια, έφτασε σε καλλιέργειες σιτηρών και προχώρησε προς στο χωριό Κάστρο, ενώ τόσο οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν ιδιαίτερα ισχυρές, όσο και οι εναέριες που ενισχύθηκαν, μπόρεσαν να ελέγξουν αρκετά από τα μέτωπά της πολύ νωρίς, με συνέπεια λίγο μετά τις 9 το βράδυ να την ελέγξουν περιμετρικά.

Σχετικα
Έκρηξη σε διυλιστήριο στο Λιβόρνο της Ιταλίας - Οι πρώτες εικόνες
Έκρηξη σε διυλιστήριο στο Λιβόρνο της Ιταλίας - Οι πρώτες εικόνες

Όταν αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις με υδροφόρες αλλά και χωματουργικά μηχανήματα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους δήμους, για να μπορέσουν να ανακόψουν τα μέτωπα της φωτιάς και λίγο μετά τις 9 το βράδυ μπόρεσαν να την ελέγξουν περιμετρικά. Την ίδια ώρα υποχώρησαν και οι πυκνοί καπνοί από το εθνικό δίκτυο και δόθηκε εντολή να ανοίξει η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Ήταν μια δύσκολη φωτιά που την έκαναν ακόμη δυσκολότερη οι ισχυροί άνεμοι και το γεγονός ότι τα εναέρια μέσα δεν θα μπορούσαν να πετάξουν χαμηλά σε μια περιοχή η οποία είχε δίκτυα της Δ.Ε.Η. Αυτό δυσκόλεψε τη κατάσταση. Ωστόσο, με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μπορέσαμε να την συγκρατήσουμε να μην επεκταθεί, και το κυριότερο να μην απειλήσει τα χωριά της περιοχής» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Καρακάτζας.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, τόνισε το απόγευμα στο ΘΕΜΑ ότι  δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ενώ πνέουν ήπιοι άνεμοι και η φωτιά καίει  χαμηλή βλάστηση. Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει καλή ανάπτυξη δυνάμεων, τόσο επίγειων όσο και εναέριων.

Σχετικα
Οι πρώτες φωτογραφίες από την τραγωδία στη Βουλγαρία
Οι πρώτες φωτογραφίες από την τραγωδία στη Βουλγαρία

Περίπου στις 20:00 τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο που απειλούσε το χωριό, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και η μάχη επικεντρώθηκε στο μέτωπο στο ρεύμα προς Αθήνα, από όπου εκτιμάται ότι ξεκίνησε η φωτιά.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει στο Μαρτίνο για έρευνες.
 

Embedded rich media on Twitter

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5