Απάτες πολλών εκατομμυρίων για τον ψευτογιατρό: Αναλυτικά η δράση
Εντόπιζε καρκινοπαθείς στα μοναστήρια, εξαπατούσε μέχρι και γιατρούς!
Σε απάτη πολλών εκατομμυρίων εμπλέκεται ο ψευτογιατρός που κατηγορείται για τρεις θανάτους. Εντόπιζε καρκινοπαθείς στα μοναστήρια, εξαπατούσε μέχρι και γιατρούς
Μέχρι και γιατρούς είχε εξαπατήσει με τις δήθεν επιστημονικές του γνώσεις, ο 47χρονος ψευτογιατρός, ο οποίος συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής κατηγορούμενος, εκτός των άλλων και για τον θάνατο δυο ανήλικων καρκινοπαθών, 14 και 16 ετών, καθώς και ενός 76χρονου με την ίδια πάθηση, ενώ εμπλέκεται και σε υπόθεση απάτης πολύ μεγάλης αξίας σε βάρος γνωστού επιχειρηματία.
Ταυτόχρονα, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εμφανιζόταν ως πιστός Χριστιανός και άνθρωπος της Εκκλησίας, προσεγγίζοντας τα θύματα του σε μοναστήρια, όπου κατέφευγαν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους για να ζητήσουν, ως ύστατη ελπίδα, βοήθεια από τον Θεό, και τους έπειθε να ακολουθήσουν τις οδηγίες του και τα «μαντζούνια» που τους πρότεινε για να θεραπευτούν.
Όταν συνελήφθη ο 47χρονος, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που κατηγορείται για απάτη σε βάρος του επιχειρηματία, από τον οποίο φέρεται ότι απέσπασε 55.000.000 ευρώ από το 2004 έως το 2009, υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ είχε βγει και απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε βάρος του.
Εκείνο που εξέπληξε τους αστυνομικούς κατά την εξέλιξη της έρευνας, είναι ότι είχε πείσει γιατρούς πως είναι συνάδελφος τους και διέθεταν το ιατρείο τους για συνεξετάζουν ασθενείς. Κάποιοι από αυτούς κλήθηκαν να καταθέσουν στην Ασφάλεια και έμειναν άναυδοι όταν πληροφορήθηκαν περί τίνος επρόκειτο.
Δύο γιατροί, ωστόσο, κατηγορούνται για συνέργεια στις απάτες, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, γνώριζαν την πλαστοπροσωπία του 47χρονου, ενώ για τον ίδιο λόγο κατηγορείται και η σύζυγος του συλληφθέντος. Και οι τρεις δεν συνελήφθησαν λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου, καθώς το αδίκημα είναι πλημμέλημα, αλλά συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε από την Ασφάλεια Αττικής, πριν από περίπου 13 μήνες μετά τον θάνατο των δύο ανήλικων καρκινοπαθών, καθώς οι συγγενείς τους θεώρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Στην πορεία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αναφορά και από κάποιον γιατρό, που υποπτεύθηκε ότι ο 47χρονος δεν ήταν ακριβώς όπως παρουσιαζόταν.
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας η δικογραφία, με όλα τα στοιχεία, εστάλη στον εισαγγελέα και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, με βάση το οποίο ο ψευτογιατρός συνελήφθη στο σπίτι του, στα νοτιοανατολικά προάστια της Αττικής.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονίες και άλλα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.
Επειδή το μέγεθος της δράσης του συλληφθέντow γιατρού-μαϊμού δεν έχει ακόμα υπολογιστεί και εκτιμάται ότι εμπλέκεται σε πολύ περισσότερες ενέργειες από αυτές που έχουν διαλευκανθεί, από την ΕΛ.ΑΣ ζητήθηκε άδεια για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα θύματα του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Το βίντεο - αφιέρωμα της εταιρίας παραγωγής για την αείμνηστη ηθοποιό
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για χειροπέδες σε καθηγητές εντός σχολείου
Τροχαίο στο 44,5ο χλμ προς Κόρινθο – Τραυματίστηκε οδηγός βαν, επί τόπου Τροχαία και Πυροσβεστική
Ένα χρόνο πριν η σπουδαία ηθοποιός είχε μιλήσει μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών
Η ανακοίνωση της οικογένειας Ντε Γκρες
Η σπουδαία ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 92 ετών
Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή, όπως ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας
Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και ισχυρούς βοριάδες
Ο γνωστός επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.