- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει πλέον με τα αντισηπτικά
Οι νέοι κανόνες στην αγορά τους - Στις 08.00 η προσέλευση των καταναλωτών
Αντισηπτικά στα σούπερ μάρκετ - Τι ισχύει πλέον με τους περιορισμούς στην αγορά τους - Συνεχίζεται το νέο ωράριο λειτουργίας.
Να προσαρμοστούν με τα νέα δεδομένα για τα αντισηπτικά στα σούπερ μάρκετ καλούνται οι καταναλωτές.
Υπενθυμίζεται ότι με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας, αυξήθηκε το όριο στα αντισηπτικά που μπορούν να αγοράζουν οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ.
Πλέον, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν ανά επίσκεψη μέχρι τρία αντισηπτικά ή καθαρό οινόπνευμα/λοσιόν αντί για δύο που ίσχυε μέχρι σήμερα. Ωστόσο, μπορούν να αγοράζουν ένα από κάθε είδος. Συγκεκριμένα, αν ο καταναλωτής επιθυμεί να αγοράσει τρία προϊόντα, τότε αυτά πρέπει να είναι ένα αντισηπτικό σε μαντηλάκια, ένα αντισηπτικό σε υγρή μορφή και ένα καθαρό οινόπνευμα/λοσιόν. Δεν επιτρέπεται για παράδειγμα η αγορά δύο αντισηπτικών σε μαντηλάκια και ενός οινοπνεύματος/λοσιόν, αλλά ενός αντισηπτικού σε μαντηλάκια, ενός σε υγρή μορφή και ενός οινοπνεύματος/λοσιόν.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 τέθηκε σε ισχύ το νέο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ. Πλέον, τα σούπερ μάρκετ ανοίγουν στις 08.00 το πρωί (και όχι στις 07.00). Αρκετοί, μάλιστα, ήταν οι καταναλωτές που δεν είχαν ενημερωθεί, με αποτέλεσμα να βρεθούν προ εκπλήξεως όταν είδαν κλειστές τις πόρτες των σούπερ μάρκετ.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η διάθεση απολυμαντικών διαλυμάτων (μαντηλάκια και αντισηπτικά σε υγρή μορφή, ή τζελ) και καθαρής μη μετουσιωμένης αιθυλικής αλκοόλης, γίνεται αποκλειστικά σε μεμονωμένες συσκευασίες, τηρώντας ταυτόχρονα τους περιορισμούς ως προς την ανώτατη ποσότητα τεμαχίων ανά πελάτη.
Σημειώνεται ότι με την ίδια απόφαση, η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων σε χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά, αιθυλική αλκοόλη και τεστ κορωνοϊού παρατείνεται έως τις 12 Ιουλίου 2020, ενώ παύει η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων για το αιγοπρόβειο κρέας και τα αυγά.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.