- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Πληροφορίες για 2 νέους θανάτους - 162 συνολικά
Κατέληξαν στο ΝΙΜΤΣ γυναίκες, ηλικιωμένες και με υποκείμενα νοσήματα
Στους 162 οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα. Κατέληξαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες που νοσηλεύονταν στο ΝΙΜΤΣ.
Δύο νέοι θάνατοι από επιπλοκές που συνδέονται με τον νέο κορωνοϊό ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων της νόσου Covid-19 στην Ελλάδα στους 162. Σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ δύο γυναίκες με υποκείμενα νοσήματα.
Η πρώτη πέθανε λίγο πριν από τις 11 χθες το βράδυ, ήταν ηλικίας 92 ετών και έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και ήταν αιμοκαθαρόμενη. Η δεύτερη, ηλικίας 84 ετών, κατέληξε λίγο πριν από τις επτά το πρωί του Σαββάτου και είχε υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη, πάρκινσον).
Άλλα 40 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα (τα 35 από συρροή γνωστών κρουσμάτων), συνολικά 2.810, εκ των οποίων το 55% άνδρες, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
Σημειώνεται ότι από τα νέα κρούσματα, τα 35 αφορούν τον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.
Από τα κρούσματα 612 (21,8%) σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 1.452 (52%) αφορούν σε ήδη γνωστό κρούσμα.
Συνολικά 23 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών, 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 96% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 90 ασθενείς.
Από τα θύματα, 43 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Συνολικά στην Ελλάδα έχουν ελεγχθεί 120.015 κλινικά δείγματα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας
Ταλαιπωρία για χιλιάδες αδειούχους
Τι δείχνουν τα στοιχεία για το 2025
Ολοκλήρωσαν τις πρώτες δοκιμές και αναμένεται να τεθούν σε εμπορική λειτουργία στα τέλη του 2026
Είχε προηγηθεί εξέγερση Κούρδων κρατουμένων
Μάχη με τις φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους - Μπαράζ μηνυμάτων 112
Η ηλικιωμένη, που πάσχει από άνοια, εντοπίστηκε αφυδατωμένη σε δασική περιοχή
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες
Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην περιοχή
«Δουλεύω απο το '96 χωρίς ρεπό. Βασικά, δεν δουλεύω, είναι το χόμπι μου. Να θυμάστε ότι πάντα ο άνθρωπος είναι η Ιθάκη»
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ
Ο χάρτης με τις οκτώ υψηλότερες μέγιστες ριπές
Ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτικά τι ισχύει για τα δρομολόγια
Το τέταρτο απόσπασμα από το υπό ολοκλήρωση και υπό έκδοση δοκίμιό μου με αναφορά στο Άγιον Όρος και την Αθωνική Πολιτεία
Βελτιωμένη η εικόνα σε σχέση με χθες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.