- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άνοιξαν 515 οργανωμένες παραλίες - Όλα έτοιμα από τις 8 το πρωί
Νέοι κανόνες και όροι λόγω κορωνοϊού
Άνοιξαν οι οργανωμένες παραλίες. Κανόνες λειτουργίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Άνοιξαν σήμερα οι 515 οργανωμένες παραλίες που λειτουργούν στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έχει ανακοινώσει ότι η λειτουργία των οργανωμένων παραλιών, που άνοιξαν από τις 8 το πρωί, υπόκεινται σε λεπτομερείς κανόνες και όρους.
Συγκεκριμένα, σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ., και είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκόμενων.
Όσον αφορά στην απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών, ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και η ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου των δύο ομπρελών.
Σχετικά με τις ξαπλώστρες, επιτρέπονται μέχρι 2 ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. Επιπλέον, δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες, πρέπει να απέχουν η μία από την άλλη τουλάχιστον 1,5 μέτρο.
Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ήτοι, κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο take away. Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο. Επίσης, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.
Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο λειτουργίας του καταστήματος. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν, ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζομένους. Στα σημεία αυτά απαγορεύεται το delivery.
Σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής, το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες- καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου. Το προσωπικό υποχρεούται επίσης, να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.
Τέλος, απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, είναι απαραίτητο στις παραλίες να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες υγιεινής. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας Εκσυχρονισμός του Θεσμικού Πλαισίου για τις θαλάσσια ενδομεταφορές οι αρμοδιότητες αστυνόμευσης στον αιγιαλό και παραλία ασκείται από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ).
Το κανάλι Open με τους ρεπόερτερ μετέδωσε τις πρώτες εικόνες προσέλευσης των λουόμενων στις οργανωμένες παραλίες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σωστή συμπεριφορά στη θάλασσα είναι πρωτίστως ζήτημα σεβασμού
Επιχειρούν πάνω από 60 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δυνάμεις
Ιδιαίτερα ενισχυμένοι άνεμοι στην περιοχή και αύριο
Πού υποβάλλεται η αίτηση
Ποια είναι η κατάσταση στο νησί αυτή την ώρα
Οι ριπές των ανέμων ξεπερνούν ακόμη και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα
Μάχη με τις φλόγες στην Κρήτη - Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο
Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του εκτός της περιμέτρου της πυρκαγιάς
Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά
Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων
Η απάντηση του διαχειριστή του πνευματικού έργου του συνθέτη μετά τις αντιδράσεις
Πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι - Το διάγραμμα του Meteo
Όσα έγιναν γνωστά μέχρι στιγμής
Δραματική προειδοποίηση του Αστεροσκοπείου μετά τον τραγικό χαμό δύο πυροσβεστών
Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
«Δεν υπάρχουν εναέρια μέσα, λόγω των ανέμων», λέει ο δήμαρχος της περιοχής
Παράλληλα μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο
Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 29, 32 και 52 ετών
«Έπεσαν ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος» αναφέρει η ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.