- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μενδώνη: Σήμερα η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για τον Πολιτισμό
Η υπουργός Πολιτισμού θα εξειδικεύσει τα μέτρα που αποφασίστηκαν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία θα παρουσιάσει και θα εξειδικεύσει τα μέτρα στήριξης για τον χώρο του Πολιτισμού.
Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, θα συμμετάσχει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία θα παρουσιάσει και θα εξειδικεύσει τα μέτρα στήριξης για τον χώρο του Πολιτισμού.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «η ένταξη στην περίμετρο των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, επιμέρους κατηγοριών εργαζομένων, καθώς και η βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη στήριξη του κλάδου του Πολιτισμού» είναι οι δράσεις που θα συμπληρώσουν τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή για τη στήριξη του κόσμου του Πολιτισμού, όπως για παράδειγμα τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ σε εργαζόμενους που είχαν ενεργές συμβάσεις είτε ανήκαν σε ειδικές κατηγορίες πριν τη λήψη των περιοριστικών μέτρων, όπως οι ωρομίσθιοι, ή τα προγράμματα για τους ανέργους και μακροχρόνια άνεργους καλλιτέχνες.
Υπενθυμίζεται ότι η στήριξη των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, οι γενικοί γραμματείς Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, Εργασίας Άννα Στρατινάκη, Συντονισμού Οικονομικών & Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Μποτιλιάρισμα στο σημείο
Η Καθηγήτρια Οικονομικών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στέκεται δίπλα της
Εκατοντάδες κλήσεις στην Άμεση Δράση για παροχή βοήθειας
Πολύ δύσκολη κατάσταση σε πολλούς δρόμους της περιοχής
Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 07:15 στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Εσπερίδων στον Εύοσμο
Τι ανέφερε ο κτηνοτρόφος
Στην Αττική έπεσαν 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα
Λάσπες, πέτρες και αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί
Σε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» η κίνηση
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Το σημερινό του σκίτσο
Δείτε αναλυτικά τις περιοχές
Σύμφωνα με τον ίδιο «σε λίγες ώρες έπεσε σχεδόν το μισό ετήσιο ύψος βροχής της περιοχής»
Δείτε αναλυτικά τις περιοχές
Ζημιές σε βάρκες - Τα κύματα βγήκαν στον παραλιακό δρόμο
«Η ανάπτυξη κυρίως των ακριβών έγινε χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες μελέτες» σημείωσε ο καθηγητής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.