- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Εισαγγελέας -δίκη Χ.Α.: Ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα
Πρότεινε απαλλαγή όλων των συγκατηγορουμένων -Τόνισε πως δεν υπήρχε στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα
Ενοχή μόνον για Ρουπακιά ζήτησε η εισαγγελέας, τονίζοντας πως δεν υπήρχε στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα.
Η ώρα της εισαγγελικής αποτίμησης για καθέναν από τους 68 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγή ξεκίνησε σήμερα έπειτα από 4 χρόνια και 8 μήνες ακροαματικής διαδικασίας με την υπόθεση Φύσσα να τίθεται πρώτη στην αγόρευση της εισαγγελέως Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Αδαμαντίας Οικονόμου.
Η κ. Οικονόμου θεωρεί ως μόνο υπεύθυνο για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού τον Γιώργο Ρουπακιά και κανέναν άλλον από τους 17 συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση ορόσημο για την πορεία της Χρυσής Αυγής. Έτσι ζήτησε την απαλλαγή όλων τους για την κατηγορία της συνέργειας στη δολοφονία του μουσικού. Κατά την εισαγγελική λειτουργό ο Ρουπακιάς έδρασε μόνος του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να έχει προκληθεί από το θύμα το οποίο έπληξε «με απόλυτη επιτυχία».
Όπως είπε η εισαγγελέας, δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του μουσικού, δεν ήταν στοχοποιημένος από την Χρυσή Αυγή η οποία δεν θα είχε όφελος αλλά αντιθέτως ζημιά από μια τέτοια πράξη. Κατά την κ. Οικονόμου ούτε ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος ούτε ο βουλευτής της περιοχής Ιωάννης Λαγός έδωσαν εντολή για όσα έγιναν τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι ούτε όμως και τα μέλη της Τοπικής που κινητοποιήθηκαν εκείνο το βράδυ -νομίζοντας οι περισσότεροι πως θα μοιράσουν τρόφιμα- ήξεραν το αποτέλεσμα της παρέμβασης του Γιώργου Ρουπακιά.
Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ούτε διευκόλυναν το δράστη της δολοφονίας, ούτε καν θα μπορούσαν να τον αποτρέψουν καθώς όλα έγιναν ταχύτατα. Η εισαγγελέας επικαλούμενη τόσο τα ήδη υπάρχοντα στη δικογραφία στοιχεία όσο και εκείνα που προέκυψαν από την επ' ακροατηρίω διαδικασία, ξεκίνησε να περιγράφει όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ από τη στιγμή που ο 34χρόνος μουσικός πήγε με τη σύντροφό του και έναν φίλο τους στην καφετέρια «Κοράλλι» μέχρι που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά.
Μεταξύ των κατηγορουμένων που η κ. Οικονόμου ζήτησε απαλλαγή για την υπόθεση Φύσσα είναι και ο «πυρηνάρχης» της Τοπικής Νίκαιας αλλά και το στέλεχος της οργάνωσης.
Η αγόρευση συνεχίζεται για τις υπόλοιπες υποθέσεις της δίκης και συγκεκριμένα για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων.
Μετά τη σκέλος αυτό της αγόρευσης της εισαγγελέως, η μητέρα του θύματος, Μάγδα Φύσσα δήλωσε έξω από το δικαστήριο: «Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Ποσό να αντέξουμε;».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.