- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο πεζοδρόμιο στα Προπύλαια το φοιτητικό συλλαλητήριο (εικόνες)
Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή
Στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί οι φοιτητές. Ανοιχτοί προς το παρόν, οι δρόμοι. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Σε εξέλιξη είναι το φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και το κλείσιμο της σχολής ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου, αλλά και την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Προς το παρόν, οι φοιτητές είναι συγκεντρωμένοι στο πεζοδρόμιο, μπροστά στα Προπύλαια, χωρίς να έχουν κλείσει τον δρόμο, αλλά αργότερα, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.
Παράλληλα, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, φοιτητές έκλεισαν πολλές σχολές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό πανεπιστήμιο.
Τα αστυνομικά μέτρα κατά τη διάρκεια της πορείας είναι δρακόντεια καθώς οι αρχές φοβούνται ότι μπορεί να παρεισφρήσουν στην πορεία αντιεξουσιαστές.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο Παρασκευή ξεκινά ο τριήμερος εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο από την εξέγερση κορυφώνονται με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία την Κυριακή.
Από την πλευρά της, η Σύγκλητος του ΕΜΠ, η οποία θα δώσει σήμερα συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε με ανακοίνωσή της την ανησυχία της ενόψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Τέλος, η Σύνοδος Πρυτάνεων με ανακοίνωσή της τάσσεται κατά της βίας: «Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του πανεπιστημίου αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή πρόοδο και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και είναι ευθύνη όλων μας να συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτή». Και προσθέτει: «Η βία σε οποιαδήποτε μορφή της, σωματική ή ψυχολογική, από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν έχει καμία θέση στα Πανεπιστήμιά μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Στα 7 εκατ. ευρώ το παράνομο όφελος
Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας
Μενδώνη: Η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας αποτελεί πρότυπο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών
Πόσο θα διαρκέσουν - Τι πρέπει να προσέξετε
Πότε ολοκληρώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις
Το πρώτο βήμα προς τη χιλιομετρική χρέωση έχει ήδη γίνει στην Ολυμπία Οδό
Ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Τουρνά προς τους ιδιοκτήτες
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και σταθεροποίησης
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Επεκτείνεται η πολιτιστική πρωτοβουλία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στις 22 και 23 Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο - Είσοδος ελεύθερη
Αυτοσυγκράτηση ζήτησε η πρόεδρος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 στις 19:30, στο κτίριο ΣΑΚΑ του Κολλεγίου Αθηνών
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.