- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βάσεις 2019, τα παράδοξα: Πολιτικός μηχανικός στην Πάτρα με 845 μόρια
Φιλόλογος με 9,7 και μαθηματικός με 7,5 - Εισαγωγή σε πανεπιστημιακό τμήμα με βαθμό 0,8
Από τα χαρακτηριστικά των φετινών βάσεων οι εξαιρετικά χαμηλοί βαθμοί εισαγωγής σε κάποια πανεπιστήμια.
Χαμηλές πτήσεις φέτος για τις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, αλλά κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν προηγούμενο, καθώς μαθητές εισήχθησαν σε Πανεπιστήμια με πολύ χαμηλούς βαθμούς. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, μαθητής εισήχθη στο πανεπιστήμιο με βαθμό μόλις 4,7.
Ο παραπάνω δε βαθμός δεν είναι το μοναδικό παράδοξο των φετινών βάσεων. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο χαμηλότερος βαθμός εισαγωγής από το Γενικά Λύκεια είναι 4.737 μόρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.
Ακόμη χαμηλότερες ήταν οι βαθμολογικές επιδόσεις στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ, με χαρακτηριστική περίπτωση αποφοίτου ημερήσιου ΕΠΑΛ, που με μόλις 840 μόρια, δηλαδή με βαθμό 0,8, μπαίνει στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης, στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Άλλος ένας υποψήφιος, με μόλις 845 μόρια, εισέρχεται στο τμήμα πολιτικών μηχανικών της Πάτρας, ενώ με βάση κάτω του δέκα εισήχθησαν και οι τελευταίοι στο Μαθηματικό της Σάμου, η βάση του οποίου φέτος κατρακύλησε κατά 2.587 μόρια, στα 7.501. Στο ίδιο μοτίβο, στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας της Κομοτηνής, όπου η βάση εισαγωγής είναι λίγο πάνω από το 10, στα 10.289 μόρια και πτώση 1.611 μόρια
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ένα ποσοστό μαθητών από τα Γενικά Λύκεια της τάξης του 25% μπαίνει στο πανεπιστήμιο με βαθμούς κάτω από την βάση του 10, ενώ στα επαγγελματικά Λύκεια το ποσοστό ανεβαίνει στο 40%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Αρχές διερευνούν τα κίνητρα του
Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Kάτοικοι καταγγέλλουν ότι μεγάλες εκτάσεις παραμένουν ακαθάριστες εν μέσω αντιπυρικής περιόδου
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Θα δοθεί στους γονείς του την Παρασκευή
Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών σχολιάζει την παραίτηση Κοκοτσάκη από το κόμμα Καρυστιανού
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης της κατοικίας
Συγκίνηση στη δημοτική αρχή Ηρακλείου κατά την επανατοποθέτηση του μνημείου του «Αρχάγγελου της Κρήτης»
Άμεση κινητοποίηση σε έδαφος και αέρα από την Πυροσβεστική
Δύο τραυματίες, ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων
Τι αφορούν τα δύο νέα αιτήματα
Οι τρεις φάσεις του εθίμου και ο συμβολισμός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.