- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Πρόδρομο Θηβών
Οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν τη φωτιά στα όρια της Βοιωτίας προς τον Κορινθιακό
«Την τελευταία ώρα παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών από αέρος και εδάφους η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη».
Ισχυρό μέτωπο έχει αναπτυχθεί την τελευταία ώρα στη φωτιά στον Πρόδρομο της Θήβας, καθώς οι τοπικοί ισχυροί άνεμοι είναι ιδιαίτερα έντονοι και οδηγούν τη φωτιά προς τα όρια της Βοιωτίας με την Αττική.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕ «την τελευταία ώρα παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών από αέρος και εδάφους η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο μέτωπο που καίει δασική χαμηλή βλάστηση αλλά και ελιές και κινείται με μεγάλη ταχύτητα και κατεύθυνση στα όρια της Βοιωτίας». Η φωτιάκινείται προς τον Κορινθιακό και συγκεκριμένα προς τον όρμο Αγίου Ιωάννου, κοντά στην παραλία Σαράντη.
Ο κ. Θανάσης Καρακάντζας, που βρίσκεται στην περιοχή, τόνισε ότι η φωτιά καίει ό,τι βρει μπροστά της. «Βοηθούμενη από τους ισχυρούς τοπικούς ανέμους κατακαίει ποώδη δασική βλάστηση και κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή».
Ο Αντιπεριφερειάρχης προσθεσε ότι «άρχισαν να λαμβάνονται και τα πρώτα μέτρα στις κοντινές παραλίες προληπτικά. Ήδη κατευθυνόμαστε προς τη θάλασσα αν παραστεί ανάγκη να εκκενώσουμε τις παραλίες για να καταλήξει το μέτωπο της φωτιάς στον Κορινθιακό».
«Προς το παρόν απέχει αρκετά ακόμη και καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες από εδάφους αλλά και από αέρος για να την σταματήσουμε. Ωστόσο λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για την οποιαδήποτε εξέλιξη», διευκρίνισε. Σύμφωνα με του ειδικούς η φωτιά απέχει πάνω 1.000 μέτρα από την κοντινή παραλία.
Στη φωτιά βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν 2 καναντέρ και 2 ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και από άλλες περιοχές, ενώ ήδη χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά οχήματα τη φωτιά, αλλά η κατάσταση είναι ακόμη κρίσιμη.
Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 6 το πρωί από άγνωστη αιτία και αμέσως οι ισχυροί άνεμοι που τοπικά ξεπερνούν ακόμη και τα 7 μποφόρ δημιούργησαν δύο κύρια μέτωπα, τα οποία συνεχώς διευρύνονται ανεξέλεγκτα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.