- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ομόφωνα ένοχος ο Κορκονέας για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Σαραλιώτης.
Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, κρίθηκε ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. Αντιθέτως, ο Βασίλης Σαραλιώτης κρίθηκε ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών. «Μπορείτε να φύγετε» του είπε η έδρα.
Αυτή την ώρα, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζητούν ελαφρυντικά για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ενώ το δικαστήριο αναμένεται εντός ολίγου να ανακοινώσει την ποινή.
Υπενθυμίζεται ότι και πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και του είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Τώρα, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας τον έκρινε επίσης ένοχο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, παρά την πρόταση του εισαγγελέα να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Σημειώνεται ότι στον νέο Κώδικα εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκηµα της ανθρωποκτονίας, προβλέπεται διαζευκτικά και ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.
Η απόφαση ανακοινώθηκε παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού. Απούσα ήταν η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.