- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Απόπειρα ληστείας στο ΑΧΕΠΑ -Με ιατρικές στολές οι δράστες
Κινηματογραφική απόπειρα ληστείας -Συνελήφθησαν οι δύο δράστες
Απόπειρα ληστείας στο ΑΧΕΠΑ. Ντυμένοι με ιατρικές ποδιές οι δύο δράστες. Οι αστυνομικοί φέρονται να τους παρακολουθούσαν.
Κινηματογραφική απόπειρα ληστείας σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου δύο άνδρες, φορώντας ιατρικές ποδιές και μάσκες, υπό την απειλή όπλων, άρπαξαν κασετίνα με χρήματα από υπαλλήλους φύλαξης την ώρα εφοδιασμού αυτόματους μηχανήματος συναλλαγής (ΑΤΜ).
Οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν περνώντας μέσα από τους διαδρόμους του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, αλλά όταν έφτασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή. Οι δράστες οδηγούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξεταστούν από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, στις έρευνες για την υπόθεση ενεπλάκη και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Όπως αναφέρει το thestival.gr, ειδική υπηρεσία της Αστυνομίας γνώριζε ότι τα δυο άτομα είχαν σχεδιάσει τη συγκεκριμένη ληστεία. Αστυνομικοί από την Αθήνα παρακολουθούσαν τη δράση των δυο ατόμων και τους συνέλαβαν αμέσως μόλις επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο διαφυγής.
Η ληστεία σημειώθηκε την ώρα που δύο υπάλληλοι της χρηματαποστολής εφοδίαζαν το ΑΤΜ, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, εντός της Πανεπιστημιούπολης.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες φορούσαν χειρουργικές στολές, μάσκες και γάντια, ενώ φαίνεται ότι είχαν στήσει καρτέρι στους υπαλλήλους της χρηματαποστολής. Με την απειλή των όπλων άρπαξαν από τον ένα υπάλληλο την κασετίνα με τα χρήματα, ενώ ο δεύτερος υπάλληλος πρόλαβε και ενεργοποίησε τον μηχανισμό αυτόματης καταστροφής των χρημάτων.
Με τη μία κασετίνα ανά χείρας, οι δράστες κινήθηκαν μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, περνώντας μπροστά από ιατρικό προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες. Όταν βγήκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου πάνοπλοι αστυνομικοί που στο μεταξύ είχαν κληθεί στην περιοχή τούς περικύκλωσαν και τους ακινητοποίησαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Το βίντεο - αφιέρωμα της εταιρίας παραγωγής για την αείμνηστη ηθοποιό
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για χειροπέδες σε καθηγητές εντός σχολείου
Τροχαίο στο 44,5ο χλμ προς Κόρινθο – Τραυματίστηκε οδηγός βαν, επί τόπου Τροχαία και Πυροσβεστική
Ένα χρόνο πριν η σπουδαία ηθοποιός είχε μιλήσει μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών
Η ανακοίνωση της οικογένειας Ντε Γκρες
Η σπουδαία ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 92 ετών
Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή, όπως ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας
Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και ισχυρούς βοριάδες
Ο γνωστός επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή
Σκληρή δήλωση Αλειφτήρα κατά Ανεστίδη, ενόψει της συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου
Όλες οι αργίες για το 2026
Η 24χρονη πέρασε στο αντίθετο ρεύμα στη Μάρκου Μπότσαρη και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές
Από το βράδυ ξεκινά η μεταβολή του καιρού
Δύο χρόνια διοίκησης Αγγελούδη χωρίς μεταρρυθμίσεις, με αυξήσεις τελών και χαμηλές επιδόσεις ανακύκλωσης, για την παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους»
Αναφέρθηκε στο πολιτικό κίνημα που οργανώνεται, τις τύψεις και τις μετακινήσεις της
Εν τέλει συνελήφθη και ο ίδιος και ο συνοδηγός του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.