- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποινική δίωξη από την εισαγγελία κατά Βαξεβάνη
Για ηχητικό ντοκουμέντο στην υπόθεση των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ασκήθηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελο Ιωαννίδη.
Την είδηση έκανε γνωστή το Documentonews (σ.σ. ιδιοκτησίας Κώστα Βαξεβάνη). Ειδικότερα, στο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο site την Πέμπτη αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις προσλήψεις που έγιναν εκεί για τις οποίες πρόσφατα ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, επισημαίνεται:
«Η μεγάλη έρευνα που ξεκίνησε μετά την παράδοση στις αρχές από τον Κώστα Βαξεβάνη του ηχητικού ντοκουμέντου, το οποίο αναλύθηκε από την Διεύθυνση Εγκληματολογικού που πιστοποίησε ότι το άτομο το οποίο ακουγόταν να μιλάει για "σημεία και τέρατα" ήταν πράγματι ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου, έβγαλε "λαγούς" παρά τις μεθοδεύσεις και τα τεχνάσματα που επεξεργάστηκαν κάποιοι για να εξαφανιστούν τα αποδεικτικά στοιχεία και να παραπλανηθούν στην έρευνα τους οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης».
Στο ίδιο κείμενο προστίθεται: «Το επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο είναι ένα καθ’ όλα νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο, καθώς εμπεριέχεται σε δύο δικογραφίες (κατά πληροφορίες και σε αυτήν για τις 22 προσλήψεις επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη) το περιεχόμενο του οποίου "κούμπωσε" με τα άλλα στοιχεία που ανακάλυψαν οι ελεγκτές της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.
» Όλως παραδόξως όμως η εισαγγελία επί των ημερών του Ηλία Ζαγοραίου διέταξε έρευνα σε βάρος της εφημερίδας μας που παρέδωσε στη Δικαιοσύνη αυτό το τόσο σημαντικό στοιχείο. Πριν από λίγες ημέρες δε κι ενώ ήδη έχουν σχηματιστεί οι δύο μεγάλες δικογραφίες για κακουργήματα με βάση και το συγκεκριμένο ηχητικό ντοκουμέντο, επί των ημερών πια του νέου προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Ευαγγ. Ιωαννίδη, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Κώστα Βαξεβάνη».
Η άσκηση δίωξης φέρεται να σχετίζεται με το γεγονός ότι στην κατοχή του δημοσιογράφου βρέθηκε ένα ηχητικό ντοκουμέντο, ένα προϊόν καταγραφής. Υπενθυμίζεται ότι στον απόηχο των όσων διαδραματίστηκαν στην τηλεφωνική συνομιλία Παύλου Πολάκη - Γιάννη Στουρνάρα, ειπώθηκε ότι οποιαδήποτε μαγνητοφώνηση ή βιντεοσκόπηση (παγίδευση) συνομιλίας ακόμη και μέσω κινητού τηλεφώνου, χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή, αποτελεί κακούργημα και τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρατεταμένο κύμα καύσωνα σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία
Παραμένουν στο σημείο οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.