TV & Media

Οι Αμερικανοί προτιμούν τον πρόεδρο Άντεργουντ από τον Ομπάμα (video)

Όλοι οι τηλεοπτικοί πρόεδροι είναι πιο δημοφιλείς από τον αληθινό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοσκόπηση των Reuters-Ipsos διαπιστώνει ότι η πλειονότητα των Αμερικανών προτιμά τους τηλεοπτικούς προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών από τον αληθινό ένοικο του Λευκού Οίκου, Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε αυτό τον μήνα, το 54% των Αμερικανών έχει αρνητική άποψη για τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ θετική έχει το 46%.

Ο πρόεδρος που υποδύεται ο Μάρτιν Σιν στην «Δυτική Πτέρυγα» - αγαπημένη σειρά των Δημοκρατικών, περιλαμβανομένων εργαζομένων στον Λευκό Οίκο - προτιμάται ως χαρακτήρας από το 82% των τηλεθεατών του NBC.

Το 60% των τηλεθεατών της σειράς «Scandal» του ABC έχουν θετική άποψη για τον ερωτύλο πρόεδρο Φιτζέραλντ "Φιτζ" Γκραντ, που υποδύεται ο Τόνι Γκόλντγουιν, ενώ και ο δολοπλόκος Φρανκ Άντεργουντ του Κέβιν Σπέισι ξεπερνάει σε δημοτικότητα τον Ομπάμα.

Στη σειρά «House of Cards», ο Άντεργουντ σκοτώνει έναν βουλευτή και σπρώχνει μια δημοσιογράφο στις γραμμές του τρένου. Κι όμως, το 57% των τηλεθεατών του δικτύου Netflix που μεταδίδει το πολιτικό θρίλερ έχει θετική άποψη για αυτόν τον τηλεοπτικό πρόεδρο. «Αυτός ο τύπος κάνει πολλά πράγματα. Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο ανελέητα αποτελεσματικά», είχε σχολιάσει ο Μπαράκ Ομπάμα για τον Άντεργουντ σε μία φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο τον Δεκέμβριο του 2013.

Πάντως ο Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί τη δημοτικότητά του σε σχέση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Το 76% των Αμερικανών έχει αρνητική γνώμη για τον Πούτιν, ενώ θετική έχει το 24%.