- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Aποχώρηση γυναίκας αθλητικογράφου από το Sky Sports με βαριές αιχμές για ρατσισμό και σεξισμό
Αποχωρεί μετά από τρία χρόνια
Η Μελίσα Ρέντι καταγγέλλει τον ρατσισμό, τον σεξισμό και το «μίσος» μετά την αποχώρησή της από το Sky Sports
Η Mέλισα Ρέντι, δημοσιογράφος του Sky Sports News, καταγγέλλει τον ρατσισμό στον κλάδο, λέγοντας ότι «η κακοποίηση ως ξένη γυναίκα με διαφορετικό χρώμα δέρματος σε αυτόν τον χώρο δεν σταματά ποτέ»
Η Ρέντι ήταν μία από τους επτά δημοσιογράφους και παρουσιαστές που επιβεβαιώθηκε ότι θα αποχωρήσουν, καθώς ο μεγαλύτερος κάτοχος των δικαιωμάτων της Premier League ανανεώνει το κανάλι ειδήσεων του.
Σε μια δήλωση στο Instagram όπου επιβεβαίωσε ότι «έκλεισα το κεφάλαιο των τριών χρόνων μου στο Sky», η πρώην δημοσιογράφος ποδοσφαίρου της Independent υπονόησε ότι είχε δεχτεί πρόσφατα προσβολές. «Τα μηνύματα που έλαβα από προπονητές, παίκτες, προσωπικό του συλλόγου, τους συναδέλφους μου στο Sky και στον ευρύτερο κλάδο – ανθρώπους που με γνωρίζουν, γνωρίζουν την πορεία μου και τις θυσίες μου την τελευταία δεκαετία – έχουν μεγαλύτερο βάρος από οποιαδήποτε δυσάρεστη φήμη», εξήγησε.
Ο Γκάρι Νέβιλ, σχολιαστής του Sky Sports, και ο Ντάρεν Λιούις πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικών Δημοσιογράφων, ήταν μεταξύ των ευχόμενων που απάντησαν στην ανάρτησή της. «Καλή τύχη,και ευχαριστούμε για τη συνεργασία», έγραψε ο Νέβιλ.
Η Ρέντι, που έχει περάσει 11 χρόνια καλύπτοντας το ποδόσφαιρο της Premier League, άφησε να εννοηθεί ότι σχεδιάζει να γράψει βιβλία, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, μίλησε ανοιχτά για τα εμπόδια που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της καριέρας της.
«Μετά την πρώτη συνέντευξη Τύπου που κάλυψα στην Αγγλία πριν από όλα αυτά τα χρόνια, ένας δημοσιογράφος γύρισε προς τον υπεύθυνο Τύπου και είπε: «Γιατί τους αφήνεις να έρχονται εδώ και να μας παίρνουν τις δουλειές;»», έγραψε. «Θέλετε απλά να γλείψετε λίγο, έτσι δεν είναι;!» Θα ήθελα πολύ να μπορώ να πω ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει από αυτή την άποψη, αλλά δυστυχώς... οι προσβολές ως ξένη γυναίκα χρώματος σε αυτόν τον χώρο δεν σταματούν ποτέ. Θα είμαι πάντα πιο δυνατή από το μίσος. Ξέρω ποια είμαι, ξέρω την ουσία της δουλειάς μου. Δεν μπορείς να σβήσεις το φως κάποιου που έμαθε να λάμπει στο σκοτάδι».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι αγώνες θα μεταδοθούν δωρεάν
Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα»
Η λαμπερή είσοδος στο πλατό
Όσα δήλωσε για τα παιδικά του χρόνια
Ο τηλεοπτικός σταθμός αποχαιρετά τον Αντώνη Κανάκη
Παρότι έγιναν συζητήσεις για την επιστροφή της τηλεοπτικής σειράς
Η ανακοίνωση Κανάκη και οι αντιδράσεις
Έρχεται η πρώτη, διπλή αποχώρηση
Ο παρουσιαστής του Πρωινού σε ακόμα μία διένεξη με τη νέα συνεργάτιδά του στο πάνελ
Αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας του ραδιοφωνικού σταθμού
To κοινό μήνυμα αγάπης
H βραδιά αφιέρωμα στον τραγουδιστή
Ο γνωστός χορογράφος μίλησε για τη μακρόχρονη συνεργασία τους και τη δυσκολία να διαχειριστεί την απώλεια του τραγουδιστή
Όσα αποκάλυψε για το ειδικό αφιέρωμα του ΣΚΑΪ
Στη σκηνή ανεβαίνουν οι Πάνος Μουζουράκης, Χρήστος Μάστορας και Έλενα Παπαρίζου
Η στιχομυθία της δημοσιογράφου με τον παρουσιαστή
«Έκλεισα τα μαγαζιά μου ενώ ήταν κερδοφόρα», τόνισε επίσης ο διάσημος σεφ
Πώς αντέδρασαν οι υπόλοιποι συντελεστές της εκπομπής
«Αυτό το δώρο θα σου φέρει κάτι καλό και κάτι κακό θα σου πάρει»
Η πρώτη κοινή τηλεοπτική συνεργασία τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.