TV & Media

O Λίνεκερ απολύθηκε από το BBC χωρίς αποζημίωση μετά τον σάλο για την ανάρτηση του

Ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Λίνεκερ απολύθηκε από το BBC χωρίς αποζημίωση μετά τον σάλο για την ανάρτηση του
© EPA/DAVID MAXWELL

O Λίνεκερ απολύθηκε από το BBC χωρίς αποζημίωση μετά τον σάλο για την ανάρτηση του

Ο Γκάρι Λίνεκερ δεν θα λάβει αποζημίωση από το BBC όταν αποχωρήσει από τον οργανισμό την επόμενη εβδομάδα, αφού οι διευθυντές του τελικά έχασαν την υπομονή τους με τον πιο ακριβοπληρωμένο παρουσιαστή τους.

Η τελευταία εμφάνιση του Λίνεκερ στο BBC, μετά από περισσότερα από 25 χρόνια ως παρουσιαστής, θα είναι η τελευταία εκπομπή Match of the Day της σεζόν την Κυριακή, όπως έχει επιβεβαιωθεί.

Ο 64χρονος πρώην ποδοσφαιριστής είχε υπογράψει συμβόλαιο με το BBC για να παρουσιάσει την κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του επόμενου έτους, αλλά η συμφωνία ακυρώθηκε μετά την αναταραχή που προκάλεσε η τελευταία του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μοιράστηκε μια ανάρτηση στο Instagram για τον σιωνισμό.

Ανώτεροι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει οικονομική αποζημίωση για τον Λίνκερ και ότι οποιαδήποτε υπόνοια ότι η αποχώρησή του είναι δική του απόφαση είναι τελείως άστοχη. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το BBC, ο Λίνκερ θα λάμβανε περίπου 1,35 εκατομμύρια λίρες για την περίοδο 2023-24, 42% περισσότερα από την επόμενη πιο ακριβοπληρωμένη παρουσιάστρια, τη Ζόι Μπολ.

Ο Λίνεκερ, ο οποίος παρουσίασε για πρώτη φορά το MOTD το 1999, δημοσίευσε ένα βίντεο μήνυμα στο Instagram και εξέδωσε επίσης μια δήλωση. Είπε: «Το ποδόσφαιρο βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τόσο στο γήπεδο όσο και στο στούντιο. Νοιάζομαι βαθιά για το παιχνίδι και για τη δουλειά που έχω κάνει με το BBC όλα αυτά τα χρόνια. Όπως έχω πει, δεν θα αναδημοσίευα ποτέ συνειδητά κάτι αντισημιτικό — είναι αντίθετο με όλα όσα πρεσβεύω. Ωστόσο, αναγνωρίζω το λάθος και την αναστάτωση που προκάλεσα και επαναλαμβάνω πόσο λυπάμαι. Το να αποσυρθώ τώρα μου φαίνεται η υπεύθυνη ενέργεια».

Παρά την απολογία του Λίνεκερ, οι επικεφαλής της BBC αποφάσισαν ότι αρκετά πια. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έχει εμπλακεί σε μια σειρά από διαμάχες και μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Ντέιβι τόνισε την ανάγκη οι υπάλληλοι να ακολουθούν την πολιτική του οργανισμού για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας εσωτερικός πληροφοριοδότης δήλωσε: «Δεν μπορείς να συνεχίζεις να δίνεις κίτρινες κάρτες στους ανθρώπους και αυτοί να μην φαίνεται να δίνουν καμία σημασία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προβλήματα όρασης μαστίζουν τον δημοσιογραφικό κόσμο
Προβλήματα όρασης μαστίζουν τον δημοσιογραφικό κόσμο

Στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ ακούσαμε δεκάδες φορές για το χαστούκι που έφαγε ο Γάλλος πρόεδρος. Δεν ξέρω αν υπάρχει λέξη που να περιγράφει τη συγκεκριμένη χειρονομία αλλά σίγουρα δεν είναι η λέξη «χαστούκι»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.