- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τεντ Σαράντος: Ο CEO του Netflix επικρίνει τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες streaming
Η γνώμη του για τις στρατηγικές τους στον «πόλεμο του streaming»


Τεντ Σαράντος: Ο διευθύνων σύμβουλος του Netflix μίλησε για την πορεία της πλατφόρμας και τον πόλεμο που μαίνεται για κυριαρχία στον χώρο του streaming.
Ο Τεντ Σαράντος, CEO του Netflix, προχώρησε σε δημόσια κριτική προς τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες streaming.
Γιορτάζοντας τα 25 χρόνια του στην εταιρεία, ο ελληνικής καταγωγής Τεντ Σαράντος μίλησε στο Variety για τη μεταμόρφωση του Netflix από μια υπηρεσία συνδρομητικής αποστολής DVD σε έναν κολοσσό streaming που έχει αλλάξει ριζικά το Χόλιγουντ.
Παρόλο που κάποιοι επικριτές θεωρούν ότι η κυριαρχία του Netflix έχει καταστρέψει τη βιομηχανία του κινηματογράφου, ο Σαράντος αγνοεί τέτοιες απόψεις.
Αντίθετα, εστιάζει στους 300 εκατομμύρια συνδρομητές της πλατφόρμας και στο εντυπωσιακό ποσό των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο σχεδιάζει να επενδύσει το Netflix στο περιεχόμενό του το επόμενο έτος.
Η άποψή του για την Amazon Prime Video
Όταν η συζήτηση στράφηκε προς τους ανταγωνιστές του Netflix και την κυριαρχία του στον "πόλεμο του streaming", ο Σαράντος εξέφρασε την ειλικρινή του γνώμη για τις στρατηγικές τους.
Το Variety υπενθύμισε ότι ήδη από το 2017 είχε δηλώσει ότι δεν καταλάβαινε τη στρατηγική της Amazon Prime Video στο πρωτότυπο περιεχόμενο, και όπως αποκάλυψε, η άποψή του δεν έχει αλλάξει.
«Αυτό το λέω απλά ως παρατηρητής», ανέφερε. «Ο αθλητισμός ήταν πολύ αποτελεσματικός για αυτούς. Δεν ξέρω αν αυτό είναι όλη τους η στρατηγική».
Όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι η Amazon Prime Video μπορεί να ανταγωνιστεί το Netflix στον τομέα των πρωτότυπων ταινιών και σειρών, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη:
«Δεν το νομίζω», δήλωσε κατηγορηματικά. «Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ποια είναι τα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους. Κάνουν streaming ακριβώς όσο καιρό το κάνουμε και εμείς. Δημιουργούν πρωτότυπο περιεχόμενο όσο καιρό το κάνουμε και εμείς».
Η κριτική του στην Apple TV+
Όσον αφορά την Apple TV+, την πλατφόρμα για την οποία ο ίδιος έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός με μια cameo εμφάνιση στη σειρά The Studio, ο Σαράντος ήταν ακόμη πιο αυστηρός:
«Δεν το καταλαβαίνω πέρα από μια στρατηγική marketing», παραδέχτηκε. «Αλλά είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι. Ίσως βλέπουν κάτι που εμείς δεν βλέπουμε».
Η αλλαγή ονόματος του HBO Max σε Max
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για την HBO/Warner Bros. και την απόφαση να αλλάξει το όνομα της streaming υπηρεσίας της από HBO Max σε Max, ο Σαράντος εξέφρασε την έκπληξή του.
«Ήταν μια έκπληξη», ομολόγησε. «Πάντα παρακολουθούσαμε τι έκανε το HBO, και κάποια στιγμή είχαν HBO, HBO Go, HBO Now και HBO Max. Και τότε είχα πει: ‘Όταν σοβαρευτούν, όλα αυτά τα ονόματα θα εξαφανιστούν και θα μείνει μόνο το HBO’».
«Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι το HBO θα εξαφανιζόταν τελείως. Έβαλαν όλη τους την προσπάθεια σε ένα brand που θα έπρεπε να είναι απλά το HBO», κατέληξε ο Τεντ Σαράντος.
(Με πληροφορίες του Far Out)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχαν συνεργαστεί για τρεις τηλεοπτικές σεζόν
Το ποσό που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στον ηθοποιό και τον Βρετανικό Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό
Τι αναφέρεται στη σχετική επιστολή του γνωστού δημοσιογράφου
Σπάστε τον κύκλο της βίας των ειδήσεων για μια εβδομάδα τουλάχιστον
Πότε θα κάνει πρεμιέρα
Ο ηθοποιός αποβλήθηκε από το ριάλιτι μετά τις ομοφοβικές του δηλώσεις
Οι ερμηνείες που αποθεώθηκαν στη σειρά - φαινόμενο της χρονιάς
Η δήλωση κατά της Τζότζο Σίουα για τη σεξουαλικότητά της δεν ήταν η μόνη προσβλητική τοποθέτησή του
Τι είπε για τον σύζυγό της
Το ποσό που θα πάρει, τα ομοφοβικά σχολια, οι κόντρες με άλλους σελέμπριτις για την τηλεθέαση, φυσικά
Ο ηθοποιός προκάλεσε αντιδράσεις με σχόλια προς την Τζότζο Σίουα - Κινδυνεύει με αποβολή από το παιχνίδι
Τι δήλωσε σε πρωινή εκπομπή
Τι είπε για τις σχέσεις ζωής, τα χρήματα και όσους την πολιόρκησαν ανά τα χρόνια
Η πρώτη ανάρτηση μετά τη δικαστική απόφαση για τη διαμάχη με τη Χριστοπούλου
«Το σώμα μου είναι πουά, με τη λεύκη το πρόβλημά μου είναι ο ήλιος κι η θάλασσα» αναφέρει ο ηθοποιός
«Δεν ζητήσαμε υπέρογκα ποσά οι ηθοποιοί»
Η αδυναμία στον πατέρα της και η περιπέτεια της υγείας του που τη «διέλυσε»
Θύματά της υπέβαλαν αναφορές στην αστυνομία αφού παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.