- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απορρίφθηκε άλλη μια κατηγορία του Παναγιώτη Δημητρά εναντίον της ATHENS VOICE
Επρόκειτο για την τέταρτη μήνυση - Η νέα απόφαση της Δικαιοσύνης
Πάει σχεδόν μια δεκαετία τώρα, που ο γνωστός ιδιοκτήτης αρκετών ΜΚΟ, οι οποίες ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, Παναγιώτης Δημητράς στρέφεται εναντίον της ATHENS VOICE με αλλεπάλληλες μηνύσεις. Άλλοτε εναντίον της συγγραφέως και δημοσιογράφου Σώτης Τριανταφύλλου για άρθρα της στην A.V. και άλλοτε εναντίον του εκδότη Φώτη Γεωργελέ για δημοσιεύματα της εφημερίδας.
Ο Παναγιώτης Δημητράς δεν αρκείται μόνο στα άρθρα της Α.V., μηνύει την εφημερίδα ακόμα και όταν δημοσιεύει ειδήσεις και δηλώσεις άλλων Μέσων Ενημέρωσης τα οποία έχουν υποστεί την ίδια λογοκριτική επίθεση εκ μέρους του μηνυτή.
Στη συνεδρίαση της 6ης Μαρτίου 2025, το Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε τον κ. Γεωργελέ από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης εις βάρος του κ. Δημητρά, συνισταμένης στην επί λέξει αναδημοσίευση δύο ανακοινώσεων της Athens Review of Books, που αφορούσαν αντιδικία του κ. Δημητρά με τον εκδότη της ARB, κ. Βασιλάκη.
Διά της ως άνω υπ’ αριθμ. 1012/2025 αθωωτικής αποφάσεως κρίθηκε αυθεντικά ότι δεν συνιστούν ούτε συκοφαντική δυσφήμηση ούτε εξύβριση του κ. Δημητρά φράσεις δριμείας κριτικής εις βάρος του, όπως «εμμονικός μηνυσιομανής», «επαγγελματίας ψευδομηνυτής», «μάστιγα των δικαστηρίων» και «μισαλλόδοξος επινοητής ανύπαρκτων εγκλημάτων».
Επρόκειτο για την τέταρτη μήνυση του κ. Δημητρά κατά του κ. Γεωργελέ που δεν ευδοκιμεί, καθώς προηγήθηκαν άλλες τρεις οι οποίες απορρίφθηκαν στην προδικασία διά εισαγγελικής διατάξεως και δεν έφθασαν ποτέ στο ακροατήριο. Απομένει μια πέμπτη, παρόμοια έγκληση του κ. Δημητρά.
Ο συνήγορος υπερασπίσεως του κ. Γεωργελέ, κ. Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Ουδείς ίσταται υπεράνω κριτικής, ακόμη και ο κ. Δημητράς. Αποτελεί καθήκον του δημοσιογράφου να συλλογάται ελεύθερα. Η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί θεμελιώδη συνιστώσα του νομικού μας πολιτισμού. Κάθε φιμωτική προσπάθεια είναι καταδικασμένη να αποτυγχάνει».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις των παρουσιαστριών μετά το τέλος της εκπομπής Real View
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Το ΄χουμε»
«Δεν θα με δείτε να γίνομαι καθηγήτρια», ξεκαθάρισε η ηθοποιός
Ο παρουσιαστής άφησε αιχμές κατά συναδέλφων του on air, μιλώντας για τα σχόλια που δέχεται όλη τη σεζόν
«Ο Γιώργος Μαργαρίτης ερχόταν κάθε μέρα στο νοσοκομείο και μου έλεγε "Σταρόβα πεθαίνω για σένα"»
«Δεν το έχω το επιχειρείν, μέχρι σήμερα είμαι με χρέη», δήλωσε ο ηθοποιός
Τι αναφέρει ο πατέρας του για την αποθεραπεία του παίκτη του Survivor
«Η οικογένειά της είναι φανταστική. Δεν την άφησαν ούτε δευτερόλεπτο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Τραϊανό Δέλλα, ήταν μια βιβλική φιγούρα»
«Θέλω να κάνετε τον σταυρό σας για εμένα και να πάνε όλα κατ' ευχήν»
Τα ΜΜΕ δεν ξέρουν πού να σταματάνε, το γνωρίζουμε αυτό, όμως πόσα κακοποιητικά λάθη να αντέξουν οι ογκολογικοί ασθενείς και οι οικογένειές τους...
Προβάλλονται κάποιοι άνθρωποι επειδή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, ή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς επειδή προβάλλονται;
Η εμφάνιση του Κώστα Δόξα που προκάλεσε αίσθηση
Ο σταθμός του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα
Ο Αμερικανός πρόεδρος πανηγυρίζει για την αυλαία του The Late Show
Οι δύο δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεκδικώντας δικαίωση μετά την απομάκρυνσή τους
Ο έμπειρος δημοσιογράφος ανέλαβε ηγετική θέση στον τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού
Η ηθοποιός μίλησε για τη διαδρομή της στο θέατρο στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου
Συνομιλίες για την επικαιρότητα, τη μνήμη και τον τρόπο που δίνουμε νόημα στα γεγονότα
Ο διάσημος κωμικός και σφοδρός επικριτής του Τραμπ αποχαιρετά απόψε το τηλεοπτικό κοινό του CBS
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.