- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μένιος Φουρθιώτης: Καταγγέλλει ότι του απέσπασαν 100.000 ευρώ από λογαριασμό του στο TikTok
To ποσό των 100.000 ευρώ κατήγγειλε ο Μένος Φουρθιώτης ότι τού έκλεψαν από τον λογαριασμό του στο TikTok
Μένιος Φουρθιώτης: Καταγγέλλει ότι του απέσπασαν 100.000 ευρώ από λογαριασμό του στο TikTok
Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε ο Μένιος Φουρθιώτης. Άγνωστοι απέσπασαν από τον παρουσιαστή το ποσό των 100.000 ευρώ και απέκτησαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, χακάροντας τον λογαριασμό του στο TikTok, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια.
Ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους από τον προηγούμενο Μάρτιο, κατέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου, Αλέξης Κούγιας, ενημερώθηκε σήμερα το πρωί από τον εντολέα του, κ. Μένιο Φουρθιώτη, πως εγκληματική οργάνωση ανωνύμων δραστών του διαδικτύου υπέκλεψαν τον επαγγελματικό λογαριασμό που διατηρούσε ο κ. Φουρθιώτης στην εφαρμογή TikTok, όπου παρουσίαζε, ως εκδότης- δημοσιογράφος, την εκπομπή και εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», υποκλέπτοντας πολύ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και απόρρητα στοιχεία του ιδίου και της επιχειρήσεώς του και υπεξαιρώντας χρηματικό ποσόν άνω των 100.000 ευρώ, το οποίο υπήρχε ως απόθεμα στον λογαριασμό του κ. Φουρθιώτη στην ως άνω διαδικτυακή εφαρμογή, αποκτώντας ακώλυτη πρόσβαση και στα οικονομικά του στοιχεία.
Τούτων δοθέντων, λόγω του άμεσου και σοβαρού κινδύνου που διατρέχει ο κ. Φουρθιώτης από την παράνομη κατοχή και επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων, το δικηγορικό μας γραφείο, έλαβε εντολή να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να τεθούν υπό στενή παρακολούθηση τα διαδικτυακά ίχνη των δραστών και να αποκαλυφθεί η πραγματική τους ταυτότητα αλλά και στην Αρχή καταπολέμησης ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ενόψει οικονομικών συναλλαγών με τα οικονομικά στοιχεία του εντολέας μας, με απώτερο σκοπό να κινηθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος όσων ευθύνονται (φυσικών/ ηθικών αυτουργών, συνεργών και λοιπών) για τις πολύ σοβαρές κακουργηματικές πράξεις που διαπράχθηκαν σε βάρος του κ. Φουρθιώτη, κατά παράβαση των οικείων άρθρων του Ποινικού Κώδικα και του Νόμου περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Ν.4624/2019).
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι ο κ. Φουρθιώτης δεν αναγνωρίζει εφεξής καμία ενέργεια από τον ως άνω διαδικτυακό λογαριασμό, σε περίπτωση δε που λάβει χώρα τυχόν ενέργεια αυτή θα προέρχεται από τους hackers της εγκληματικής οργάνωσης.
Αθήνα, 07.02.2025
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Δικηγορικό γραφείο Αλεξίου Χ. Κούγια και Συνεργατών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι έκανε γνωστό η ίδια μέσα από ανάρτησή της
Τι αναφέρει ο Κυριάκος Τσολάκης
«Κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα» - Η ανακοίνωση του Ομίλου
Όσα έγραψε ο μετεωρολόγος για το τέλος της συνεργασίας του με το κανάλι
Επιστροφή στα παλιά τηλεοπτικά λημέρια
Πέθανε σε ηλικία 57 ετών ο γνωστός τραγουδιστής
Μια μικρή ιστορική αναδρομή στην καλτ πλευρά της ελληνικής τηλεόρασης που έγινε συλλογική απόλαυση
Πώς φτιάχτηκε μια συνταγή αυθεντικής ελληνικής τηλεοπτικής καλτίλας
Ο Τζέρι Σπρίνγκερ έκανε την trash TV παγκόσμιο φαινόμενο και το όνομά του συνώνυμο των οικογενειακών καβγάδων
Στις νύχτες των αισθήσεων και των παραισθήσεων, υπήρξε μία εκπομπή που δίδαξε αγνό, ελληνικό καλτ χωρίς περιορισμούς και αναχώματα
Όλοι τον θυμούνται ως «Μίστερ Μπούτια», όμως ήταν ένας ταλαιπωρημένος άνθρωπος που βρήκε καταφύγιο στα τηλεοπτικά στούντιο της ελληνικής καλτίλας
Από το «Το Φτυάρι» και το TV Magic στο TikTok
Η παρουσιάστρια εδώ και χρόνια γνωρίζει νέες δόξες μέσα από το YouTube και το Tik Tok και υπάρχει λόγος γι’ αυτό
Υπήρχαν εποχές που μέσα στο λουμπεναριό και την αλητεία η ελληνική τηλεόραση έγραφε ιστορία
Νέα τηλεοπτική στέγη μετά την αποχώρησή της από το OPEN
Τα μυστικά των νέων επεισοδίων - Κάποιοι κάνουν νέα αρχή, κάποιοι αλλάζουν συνήθειες
Έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμη άτομο
Η ανακοίνωση του καναλιού
Η γλυκιά διακοπή σκόρπισε χαμόγελα στον τηλεοπτικό αέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.