- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παπακαλιάτης στο ABC για το Maestro: «Eίχα στο μυαλό μου το τέλος της ιστορίας, ήθελα να δώσω μία πιο διεθνή ματιά»
Το συστατικό της επιτυχίας της σειράς και όσα θα δούμε στη δεύτερη σεζόν
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Έδωσε συνέντευξη στην αμερικανική τηλεόραση για το Maestro - Τι είπε στο ABC για το τέλος της σειράς και τους συντελεστές
Για την επιτυχία της σειράς «Maestro» μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο ABC ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και ανέφερε μεταξύ άλλων τα σχέδια του μετά το μεγάλο φινάλε της δραματικής σειράς. Ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος κάνει μέσω της σειράς ένα διεθνές ταξίδι που ξεκίνησε μέσα από την παγκόσμια πλατφόρμα του Netflix, όπου προβάλλεται η σειρά.
Λίγο πριν την πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του «Maestro» στο αμερικανικό δίκτυο ABC, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μίλησε για τη σειρά που έχει αγαπηθεί από το κοινό, με τον παρουσιαστή της αμερικανικής εκπομπής να χαρακτηρίζει τη σειρά ως μία από τις πιο επιτυχημένες ξενόγλωσσες σειρές στην πλατφόρμα του Netflix.
Απόσπασμα της συνέντευξης του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στη δημοσιογράφο του αμερικανικού δικτύου Αλέξις Χριστόφορους προβλήθηκε το πρωί της Τρίτης μέσα από την εκπομπή «Πάμε Δανάη», με τον δημιουργό να μιλά για τα συστατικά της επιτυχίας της σειράς αλλά και τα σχέδιά του μετά το μεγάλο φινάλε.
«Έγραψες ιστορία με το ‘Maestro’ καθώς αυτό έγινε η πρώτη ελληνική σειρά που επιλέχθηκε για παγκόσμια διανομή από το Netflix. Τι σημαίνει αυτό για την σειρά;”» ήταν ένα από τα πρώτα ερωτήματα που έθεσε η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη με τον ίδιο να απαντά: «Αυτή τη στιγμή με αγχώνει πάρα πολύ γιατί βρισκόμαστε λίγο πριν την πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν. Αλλά νιώθω και περήφανος, χαρούμενος… έχουμε μία πολύ μεγάλη, καταπληκτική ομάδα και έχουμε δουλέψει όλοι πάρα πολύ σκληρά για αυτή τη σειρά. Είναι σαν το παιδί μου που τώρα το φέρνω εδώ και το συστήνω σε εσάς».
Παπακαλιάτης: Όλα όσα θα γίνουν στη δεύτερη σεζόν του Maestro
«Στην πρώτη σεζόν άφησες πάρα πολλές ανοιχτές υποθέσεις στο σενάριο. Τι θα μπορούσες να μας πεις αναφορικά με τη δεύτερη σεζόν;», διερωτήθηκε η δημοσιογράφος. «Όχι και πολλά», απάντησε αστειευόμενος ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και συνέχισε: «Συναντάμε τους χαρακτήρες μετά τον φόνο και καθώς προχωράει η επίλυση του μυστηρίου παρακολουθούμε επίσης τις ιστορίες αγάπης, τις ανθρώπινες ιστορίες».
Η δημοσιογράφος παρατήρησε πως πάντοτε στο επίκεντρο των σεναρίων του βρίσκεται μία ιστορία αγάπης, αλλά και πολύ δύσκολα θέματα, όπως η ενδοοικογενειακή βία και η ομοφοβία και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο δημιουργός προσελκύεται από τέτοιου είδους θεματικές. «Επειδή είμαι συγγραφέας δεν μπορώ να παραβλέψω την πραγματικότητα γύρω μου. Όλα μου τα σενάρια και όλες μου οι ιστορίες θα πρέπει να σχετίζονται με πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας αυτή τη στιγμή» απάντησε ο πρωταγωνιστής του Maestro.
«Έγραψες το σενάριο του Maestro μέσα στην πανδημία. Είμαι περίεργη να μάθω, αν γνώριζες εξ αρχής την ιστορία για την δεύτερη και την τρίτη σεζόν;» ρώτησε στη συνέχεια η Χριστόφορους. «Πάντα είχα στο μυαλό μου το τέλος της ιστορίας και πάντα γνώριζα προς τα που θέλω να πάω, οπότε όταν το έγραφα ήθελα να του δώσω μία πιο διεθνή ματιά», σημείωσε ο τηλεοπτικός Ορέστης.
Oι χαρακτήρες, η ιστορία, η φωτογραφία και η μουσική τα συστατικά της επιτυχίας του Maestro
Η δημοσιογράφος του ABC θέλησε στη συνέχεια να μάθει την άποψη του δημιουργού αναφορικά με το συστατικό της επιτυχίας που έκανε το κοινό να συνδεθεί τόσο πολύ με το Maestro. «Πρώτα απ' όλα πιστεύω ότι μπορούσαν να συνδεθούν με τους χαρακτήρες, να δουν τους εαυτούς τους μέσα σε αυτούς. Οπότε αρχικά οι χαρακτήρες, η ιστορία, η φωτογραφία... έχουμε έναν καταπληκτικό διευθυντή φωτογραφίας και η μουσική» είπε.
.@AlexisTVNews sat down with "Maestro in Blue" Director Christopher Papakaliatis for a sneak peak at season two — the show is one of the most watched foreign language shows on Netflix. pic.twitter.com/YiuREkdBuN
— ABC News Live (@ABCNewsLive) May 15, 2024
«Η μουσική είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο όχι μόνο για αυτή τη σειρά αλλά και για τις προηγούμενες και γνωρίζω πως εμπλέκεσαι πάρα πολύ ενεργά σε όλο αυτό... γιατί;» ρώτησε η δημοσιογράφος. «Η μουσική είναι ένα τεράστιο κομμάτι της δημιουργίας αυτής γιατί κατά την άποψή μου η μουσική είναι σαν ένας ξεχωριστός χαρακτήρας στη σειρά. Και έχουμε έναν καταπληκτικό συνθέτη, τον Κώστα Χρηστίδη. Είναι ένας καταπληκτικός συνθέτης και ένας πολύ καλός φίλος και πιστεύω πως είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε καλή μουσική σε τέτοιου είδους παραγωγές και είναι και ο τρόπος με τον οποίο αφηγούμαι ιστορίες» εξήγησε ο σκηνοθέτης.
«Γράφεις, σκηνοθετείς, είσαι παραγωγός και φυσικά πρωταγωνιστείς σε αυτή τη σειρά... υπάρχει κάποια από όλες αυτές τις δουλειές που νιώθεις πιο κοντά στην καρδιά σου;» αναρωτήθηκε η δημοσιογράφος. «Όσο περνάει ο καιρός πιστεύω πως η συγγραφή και η σκηνοθεσία είναι τα δύο πράγματα στα οποία αισθάνομαι πιο κοντά, πιο ελεύθερος, πιο ο εαυτός μου» είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.
Στη συνέχεια, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποκάλυψε πως το επόμενο σχέδιο του μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του Maestro έχει να κάνει με μία αγγλόφωνη ταινία. «Όταν τελειώσει πλέον η παραγωγή του Maestro, το επόμενό μου project θα είναι πιθανότατα μια ταινία. Θα λάβει χώρα στην Ελλάδα, αλλά θα γυριστεί στην αγγλική γλώσσα» είπε.
Κλείνοντας ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης δήλωσε πως ελπίζει το παράδειγμα του Maestro να παρακινήσει περισσότερους δημιουργούς από την Ελλάδα να κάνουν τηλεοπτικές παραγωγές που θα μπορούσαν να επιλεχθούν από διεθνείς πλατφόρμες. «Ελπίζω πως και άλλοι δημιουργοί από την Ελλάδα θα μπορέσουν να ξεκινήσουν να κάνουν τηλεοπτικές παραγωγές οι οποίες θα προσελκύσουν διεθνείς πλατφόρμες» είπε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι έκανε γνωστό η ίδια μέσα από ανάρτησή της
Τι αναφέρει ο Κυριάκος Τσολάκης
«Κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα» - Η ανακοίνωση του Ομίλου
Όσα έγραψε ο μετεωρολόγος για το τέλος της συνεργασίας του με το κανάλι
Επιστροφή στα παλιά τηλεοπτικά λημέρια
Πέθανε σε ηλικία 57 ετών ο γνωστός τραγουδιστής
Μια μικρή ιστορική αναδρομή στην καλτ πλευρά της ελληνικής τηλεόρασης που έγινε συλλογική απόλαυση
Πώς φτιάχτηκε μια συνταγή αυθεντικής ελληνικής τηλεοπτικής καλτίλας
Ο Τζέρι Σπρίνγκερ έκανε την trash TV παγκόσμιο φαινόμενο και το όνομά του συνώνυμο των οικογενειακών καβγάδων
Στις νύχτες των αισθήσεων και των παραισθήσεων, υπήρξε μία εκπομπή που δίδαξε αγνό, ελληνικό καλτ χωρίς περιορισμούς και αναχώματα
Όλοι τον θυμούνται ως «Μίστερ Μπούτια», όμως ήταν ένας ταλαιπωρημένος άνθρωπος που βρήκε καταφύγιο στα τηλεοπτικά στούντιο της ελληνικής καλτίλας
Από το «Το Φτυάρι» και το TV Magic στο TikTok
Η παρουσιάστρια εδώ και χρόνια γνωρίζει νέες δόξες μέσα από το YouTube και το Tik Tok και υπάρχει λόγος γι’ αυτό
Υπήρχαν εποχές που μέσα στο λουμπεναριό και την αλητεία η ελληνική τηλεόραση έγραφε ιστορία
Νέα τηλεοπτική στέγη μετά την αποχώρησή της από το OPEN
Τα μυστικά των νέων επεισοδίων - Κάποιοι κάνουν νέα αρχή, κάποιοι αλλάζουν συνήθειες
Έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμη άτομο
Η ανακοίνωση του καναλιού
Η γλυκιά διακοπή σκόρπισε χαμόγελα στον τηλεοπτικό αέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.