TV & Media

Νίκος Αλιάγας: Πάντα συγκινούμαι όταν επιστρέφω στην Ελλάδα

«Εγώ την Ελλάδα δεν την άφησα ποτέ, την κουβαλάω μέσα μου σαν πυξίδα» δήλωσε

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νίκος Αλιάγας: Συγκινούμε όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα - «Εγώ την Ελλάδα δεν την άφησα ποτέ, την κουβαλάω μέσα μου σαν πυξίδα» δήλωσε

Ο Νίκος Αλιάγας βρίσκεται στην Ελλάδα με αφορμή την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από τη χώρα μας στο Παρίσι, στη γιορτή στο Καλλιμάρμαρο. Ο ίδιος μοιράστηκε ένα βίντεο από τη στιγμή που άναψε την ολυμπιακή φλόγα, στο Instagram ενώ έκανε και δηλώσεις τονίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Νίκου Αλιάγα

Είναι πολύ συγκινητική που βρισκόμαστε στο Καλλιμάρμαρο, γιατί εδώ είναι που ξεκίνησαν οι ολυμπιακοί αγώνες, είναι ένα συνονθύλευμα πολιτισμών και χαίρομαι που εγώ ως Έλληνας της Γαλλίας γεννημένος εκεί, αλλά με όλο το DNA μου εδώ, μπορώ να βάζω ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια.

»Πάντα συγκινούμαι όταν επιστρέφω στην Ελλάδα, διότι δεν ξέρω, έχει ένα φως, έχει μια ενέργεια, τόσα στοιχεία που κουβαλάω κι εγώ μέσα μου, στην ψυχή μου, πάντα συγκινούμαι όταν οι λαοί ενώνονται».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να ζήσει κάποια στιγμή μόνιμα στην Ελλάδα, απάντησε: «Για να επιστρέψω στην Ελλάδα υπάρχει η προϋπόθεση να έχω φύγει από την Ελλάδα. Εγώ την Ελλάδα δεν την άφησα ποτέ, την κουβαλάω μέσα μου σαν πυξίδα. Αυτό το πήγαινε-έλα μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας που έχω, μέσα μου με γεμίζει. Θα ήθελα λίγο περισσότερο Ελλάδα αλλά έχω υποχρεώσεις. Δεν ξέρω μπορεί στη σύνταξή μου».