TV & Media

Νέο επεισόδιο «Society Uncensored»: Love & Marriage - Γιατί παντρεύονται οι άνθρωποι σήμερα

Online πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
"Society Uncensored" στο Onassis Channel: Άτομα παντρεμένα και μη συζητούν για ποιο λόγο παντρεύονται οι άνθρωποι σήμερα.
«Love & Marriage» στο νέο επεισόδιο της σειράς Society Uncensored © Onassis Foundation

"Society Uncensored" στο Onassis Channel: Άτομα παντρεμένα και μη συζητούν για ποιο λόγο παντρεύονται οι άνθρωποι σήμερα.

Στο νέο επεισόδιο της σειράς συζητήσεων "Society Uncensored", με τίτλο "Love & Marriage", άτομα παντρεμένα και μη μιλούν ανοιχτά για τα στερεότυπα, τους προβληματισμούς, αλλά και τα δυνατά συναισθήματα για ένα τελετουργικό τόσο παλιό σχεδόν όσο και ο άνθρωπος, που έχει εξελιχθεί στον πιο ανθεκτικό και ευάλωτο κοινωνικό θεσμό. Η συζήτηση κάνει online πρεμιέρα την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο Onassis Channel στο YouTube.

Στη συζήτηση συμμετέχουν ομιλητές από τον δημοσιογραφικό, τον καλλιτεχνικό και τον ακαδημαϊκό χώρο, την Εκκλησία και τη βιομηχανία του γάμου. Η συζήτηση κινηματογραφήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2023 παρουσία κοινού στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, ενώ στο επεισόδιο παρουσιάζονται συνεντεύξεις και στατιστικά στοιχεία που συλλέχθηκαν από τη Eurostat, την ΕΛΣΤΑΤ και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων.

Trailer: LOVE AND MARRIAGE | #SocietyUncensored

Η συζήτηση επιχειρεί να σηκώσει το πέπλο ενός μυστηρίου, με πολλούς μύθους και άλλες τόσες αντιφάσεις. Γιατί, παρά την παραδοσιακή του διάσταση, ο γάμος μπορεί να γίνει και μήτρα κοινωνικών τομών: η αναγνώριση του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών να παντρεύονται αποτελεί πλέον ηχηρό κοινωνικό αίτημα. Είναι ο γάμος η πολύτιμη σταθερά σε ένα συναισθηματικά χαοτικό σύμπαν; Και πού χωράει η αγάπη; Περιήγηση στο κάστρο που διχάζει: οι μέσα θέλουν να αποδράσουν από αυτό και οι έξω να το διαβούν.

Τι είναι το Society Uncensored

Το “Society Uncensored” ξεκίνησε το 2020 ως σειρά ψηφιακών συζητήσεων της Στέγης, ως μια πηγαία ανάγκη να συζητήσουμε χωρίς λογοκρισία για όλα όσα μας απασχολούν στο «εδώ και τώρα», σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Κεντρικός πυρήνας το στρογγυλό τραπέζι, εκεί όπου άνθρωποι συναντιούνται για να συζητήσουν ανοιχτά και αδιαμεσολάβητα για όλα τα επίκαιρα και κρίσιμα ζητήματα της εποχής και της ελληνικής κοινωνίας. #BlackLivesMatter, Hate Speech, Γυναικοκτονίες, Ενεργοί Πολίτες, Αναπηρία, είναι μερικά από τα θέματα που έχουν συζητηθεί μεταξύ άλλων.

Οι ψηφιακές συζητήσεις πλαισιώθηκαν από οπτικοακουστικό υλικό, συνεντεύξεις και στατιστικά στοιχεία που συνέλεξε η ομάδα της Στέγης σε συνεργασία με διεθνείς φορείς. Με πάνω από 700.000 views στην πλατφόρμα του Onassis Channel στο YouTube, οι συζητήσεις προκάλεσαν σχόλια και αντιδράσεις, προβλημάτισαν και ευαισθητοποίησαν, άνοιξαν έναν γόνιμο διάλογο που συνεχίστηκε και συνεχίζεται στον φυσικό και στον ψηφιακό χώρο.

Oι προβολές περιεχομένου των “Society Uncensored” συνολικά στα social media (μέσα από αποσπάσματα, trailers κ.λπ.) αγγίζουν τα 5.5 εκατομμύρια, ενώ τα σχόλια (σε YouTube και λοιπά social media σε περιεχόμενο σχετικό με το “Society Uncensored”) ξεπερνούν τα 16.000, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η Στέγη, πιστή στην αποστολή της, πυροδοτεί συζητήσεις.

Πλέον, οι ψηφιακές συζητήσεις “Society Uncensored” πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία στη Στέγη και το κοινό μπορεί να τις παρακολουθήσει ζωντανά και να γίνει μέρος ενός γόνιμου διαλόγου μέσα από έναν κύκλο ερωταπαντήσεων με τους καλεσμένους ομιλητές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ