- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Χείμαρρος» ξανά ο Γιώργος Νταλάρας: Κάποιες δουλειές είναι ντροπή
Νέα «καρφιά» του ερμηνευτή κατά των δημοσιογράφων
Γιώργος Νταλάρας: Κάποιες δουλειές είναι ντροπή - Νέα «καρφιά» του ερμηνευτή κατά των δημοσιογράφων
Το ξέσπασμα προ ημερών του Γιώργου Νταλάρα κατά των δημοσιογράφων τη στιγμή που έβγαινε από ραδιοφωνικό σταθμό που μίλησε για τον Βασίλη Τσιτσάνη προκάλεσε θυέλλα αντιδράσεων.
Ο ερμηνευτής παραχώρησε νέα συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» αφήνοντας εκ νέου αιχμές για τους δημοσιογράφους και το υλικό και τα θέματα τα οποία προβάλλουν στις πρωινές εκπομπές.
Απόσπαμα από τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα
«Είναι σίγουρο ότι η θέση μου για τα Τέμπη δεν θα παίξει στα κανάλια ή θα παίξει από κάποιους ψαγμένους, αν παίξει. Δεν θα έχει πάντως δυναμική αυτό το πράγμα. Εσείς εδώ και κάποιοι άλλοι σταθμοί αφιερώσατε 15 λεπτά για να μιλήσετε για τις μεγάλες διαδηλώσεις, τις αντιφασιστικές, που έγιναν στην Γερμανία. Πες τε μου, σας παρακαλώ πολύ, μια πρωινή εκπομπή που να ασχολήθηκε με αυτό το πράγμα. Αυτά τώρα, λοιπόν, ακόμα και να τα πάρει κανείς, θα τα πάρει ως εξής: Ο Νταλάρας βρήκε πάλι μικρόφωνο και μας τα έριξε όλα».
«Γενικά όλες αυτές αυτές οι εκπομπές είναι εκπομπές διασκέδασης και αυτό που λέμε… "να ροκανίσουμε λίγο τον χρόνο". Αυτό είναι αυτές οι εκπομπές. Όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλα τα μέρη της γης. Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει μια ελαφρότητα, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες τηγανίζουν και πρέπει να φτιάξουν το φαγητό.
Λοιπόν, το υπόλοιπο κομμάτι όμως έχει από πίσω έναν άλλο προβληματισμό. Θυμόσαστε τον Τζέρι Σπρίνγκερ, ο οποίος πέθανε πέρυσι. Κάνοντας εδώ μια παρένθεση, ο νεκρός λένε ότι δικαιώνεται αλλά είναι μεγάλος μύθος. Γιατί δικαιώνεται; Με συγχωρείτε, ο Γκέμπελς και ο Χίτλερ δικαιώθηκαν; Δεν το κατάλαβα; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Λέμε πολλές βλακείες στον αέρα χωρίς νόημα», πρόσθεσε ο ερμηνευτής.
Για τη δική του περίπτωση τόνισε: «Η δική μου περίπτωση έχει εισπράξει μεγάλη δίωξη επί δεκαετίες για πολλούς λόγους. Είμαι ένα παιδί που, ενώ ξεκίνησε στα λαϊκά κέντρα, έκλεισε την πόρτα με θόρυβο πίσω. Προσέξτε, εγώ για όλους αυτούς είμαι αχάριστος. Δεν έχουν άδικο, αλλά δεν ξέρουν τι επικίνδυνοι ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια. Μπορεί να δούλευαν, οι δουλειές δεν είναι ντροπή, αλλά κάποιες δουλειές είναι ντροπή. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό, γενικά».
«Αιχμές» και για τον Σάκη Ρουβά
Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε και για τον Σάκη Ρουβά: «Όταν του μίλησα πριν από χρόνια, που τώρα λένε "μα είναι δυνατόν τώρα, μετά από 30 χρόνια", του είπα το εξής. "Εσύ είσαι ένα νέο παιδί, προσπάθησε να ξεφύγεις από αυτή τη φάκα που είσαι. Προσπάθησε να κάνεις κάτι άλλο". Πέρασαν πολλά χρόνια, να σας πω όμως κάτι; Δεν είναι παράπονο. Δεν είδα ακόμα διαφοροποίηση. Την περιμένω».
«Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα στην αυτομόρφωση και την αυτοβελτίωση. Αν μου πεις "ναι, αλλά τον πήραμε τον Ρουβά και τραγούδησε στη Νέα Σμύρνη το Άξιον Εστί". Κάνατε λάθος. Γιατί το παιδί ούτε να το εκφράσει δεν μπορεί, ούτε καν ξέρω αν έχει καταλάβει τι λέει το Άξιον Εστί, πώς γεννήθηκε και κάτω από ποιες συνθήκες. Δεν έχει και καμία σημασία να το ξαναπεί ένας άνθρωπος του οποίου η φωνή δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν από τους τραγουδιστές που μπορούν να εκφράσουν αυτό».
«Δεν είναι ύβρις όμως αυτό, καταλαβαίνετε; Ύβρις είναι το να μη σέβεσαι την ιερότητα που έχει το τραγούδι. Αυτό είναι ύβρις» κατέληξε ο Γιώργος Νταλάρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εμφάνιση μετά την αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη
Ο δημιουργός σειρών όπως οι «Τρεις Χάριτες» μίλησε για τα νέα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις των παρουσιαστριών μετά το τέλος της εκπομπής Real View
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Το ΄χουμε»
«Δεν θα με δείτε να γίνομαι καθηγήτρια», ξεκαθάρισε η ηθοποιός
Ο παρουσιαστής άφησε αιχμές κατά συναδέλφων του on air, μιλώντας για τα σχόλια που δέχεται όλη τη σεζόν
«Ο Γιώργος Μαργαρίτης ερχόταν κάθε μέρα στο νοσοκομείο και μου έλεγε "Σταρόβα πεθαίνω για σένα"»
«Δεν το έχω το επιχειρείν, μέχρι σήμερα είμαι με χρέη», δήλωσε ο ηθοποιός
Τι αναφέρει ο πατέρας του για την αποθεραπεία του παίκτη του Survivor
«Η οικογένειά της είναι φανταστική. Δεν την άφησαν ούτε δευτερόλεπτο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Τραϊανό Δέλλα, ήταν μια βιβλική φιγούρα»
«Θέλω να κάνετε τον σταυρό σας για εμένα και να πάνε όλα κατ' ευχήν»
Τα ΜΜΕ δεν ξέρουν πού να σταματάνε, το γνωρίζουμε αυτό, όμως πόσα κακοποιητικά λάθη να αντέξουν οι ογκολογικοί ασθενείς και οι οικογένειές τους...
Προβάλλονται κάποιοι άνθρωποι επειδή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, ή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς επειδή προβάλλονται;
Η εμφάνιση του Κώστα Δόξα που προκάλεσε αίσθηση
Ο σταθμός του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα
Ο Αμερικανός πρόεδρος πανηγυρίζει για την αυλαία του The Late Show
Οι δύο δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεκδικώντας δικαίωση μετά την απομάκρυνσή τους
Ο έμπειρος δημοσιογράφος ανέλαβε ηγετική θέση στον τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού
Η ηθοποιός μίλησε για τη διαδρομή της στο θέατρο στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.