TV & Media

Πρεμιέρα για τη σειρά Famagusta - «Ύμνοι» για τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Πώς υποδέχθηκαν οι χρήστες του «Χ» το πρώτο επεισόδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη καθήλωσε με την ερμηνεία της στην πρεμιέρα της σειράς Famagusta
Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη καθήλωσε με την ερμηνεία της στην πρεμιέρα της σειράς Famagusta © X

Famagusta: Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, η πρεμιέρα και τα αποθεωτικά σχόλια των χρηστών στο Χ

Η σειρά Famagusta του Ανδρέα Γεωργίου και της Βάνας Δημητρίου έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Κυριακής (21.1) στο Mega και το X γέμισε από αναρτήσεις τηλεθεατών και «ύμνους» για την καθηλωτική ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη.

Η σειρά - 24 συνολικά επεισοδίων -  εξιστορεί το δράμα μιας μάνας που χάνει μέσα στη δίνη του πολέμου τον γιο της, την ημέρα που οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την Αμμόχωστο, το καλοκαίρι του ’74, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η παραγωγή της σειράς «Famagusta» είναι η πρώτη τέτοιου βεληνεκούς που καταπιάνεται με την Κύπρο και την τουρκική εισβολή το καλοκαίρι του 1974. Παρότι ο σκοπός των δημιουργών δεν είναι να αγγίξουν την πολιτική διάσταση του ζητήματος, ιστορικές φιγούρες που συνδέθηκαν άρρηκτα με το νησί θα περάσουν από τη μικρή οθόνη, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, τον οποίο υποδύεται ο Γρηγόρης Βαλτινός. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cykzyhh2p76h)

Famagusta - Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη και η ιστορία της Χαρίτας Μάντολες

Η πρώτη μαρτυρία για την τουρκική εισβολή γίνεται από μια γυναίκα που το όνομά της συνδέθηκε όσο καμιάς άλλης με τις θηριωδίες του «Αττίλα ΙΙ». Η Χαρίτα Μάντολες έγινε μάρτυρας της δολοφονίας έξι μελών της οικογένειάς της, κατά την προέλαση των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή της Αμμοχώστου. Χρειάστηκαν, όμως, δεκαετίες προκειμένου εκείνη και η οικογένειά της να μάθει την αλήθεια για τους νεκρούς της. Ήταν το 2004, όταν η Χαρίτα Μάντολες, αφού άνοιξαν τα οδοφράγματα, πήγε στο σημείο όπου τους σκότωσαν και άρχισαν να γίνονται έρευνες. Τότε, εντόπισαν τα οστά του συζύγου της και ακόμη 11 ανδρών.

Στο ρόλο της Κυπρίας που πάλεψε για να βρει και να θάψει όπως πρέπει τους νεκρούς της, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Οι συντελεστές του Famagusta επισκέφθηκαν την κυρία Μάντολες και κατέγραψαν την ιστορία της, προκειμένου να την αποτυπώσουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια σε ένα από τα επεισόδια της σειράς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyke80j2xoap)

Famagusta - Το τραγούδι της σειράς 

Το πρωτότυπο τραγούδι των τίτλων της σειράς είναι εμπνευσμένο από το σύνθημα του συγγραφέα Νίκου Δήμου. Το «Δεν ξεχνώ», σε μουσική του Χρήστου Στυλιανού και στίχους της Ελένης Ζιώγα, ντύθηκε με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη. Η σειρά «Famagusta» που συνεχίζει τα γυρίσματα σε Κύπρο, Αθήνα και Λονδίνο εντάσσεται στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Famagusta: Τα σχόλια στο «Χ» 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ