TV & Media

Marketing in Practice: Τα όρια στην εργασία - Μαθαίνοντας το επαγγελματικό «Όχι»

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Marketing in Practice»

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Marketing in Practice: Τα όρια στην εργασία

Marketing in Practice: Ο Θέμης Σαρανταένας συζητά με την Ψυχολόγο - Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt Πέννυ Κόκκολα για τη δύναμη και την αξία του «Όχι» στον επαγγελματικό χώρο

Σε μια εποχή όπου οι απαιτήσεις της εργασίας φαίνεται να αυξάνονται συνεχώς και οι ρυθμοί να είναι ασταμάτητοι, το να διατηρήσουμε την ισορροπία και τα όρια μας είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Το να λέμε "όχι" δεν είναι μόνο ένα ζήτημα αυτοεκτίμησης, αλλά και μια ζωτικής σημασίας δεξιότητα που διαμορφώνει την επαγγελματική μας εικόνα και την πορεία μας. Σε αυτό το επεισόδιο, θα εξετάσουμε πώς οι διαπροσωπικές σχέσεις στον εργασιακό χώρο, η εταιρική κουλτούρα και οι προσωπικές μας αξίες επηρεάζουν την ικανότητά μας να αποφασίζουμε πότε και πώς να λέμε «όχι». Θα εξερευνήσουμε επίσης τις συνέπειες του να μην μπορούμε να θέσουμε όρια, καθώς και τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η σωστή χρήση της λέξης «όχι».

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Marketing in Practice» που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη του στο studio την Πέννυ Κόκκολα Ψυχολόγο - Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, συζητούν για τη δύναμη και την αξία του «ΟΧΙ» στον επαγγελματικό χώρο.

Στα θέματα που αναπτύχθηκαν, εστιάσαμε στις προκλήσεις του να λέμε «όχι» στον εργασιακό χώρο. Πρώτον, διαπιστώσαμε ότι η δυσκολία αυτή οφείλεται συχνά στο φόβο της απόρριψης ή της αρνητικής κριτικής, καθώς και στην ανάγκη για αποδοχή και αναγνώριση. Συζητήσαμε επίσης το πώς η αυτοεκτίμηση επηρεάζει την ικανότητα κάποιου να αρνηθεί εργασιακές απαιτήσεις, καθώς οι άνθρωποι με υψηλότερη αυτοεκτίμηση είναι πιθανότερο να θέτουν όρια και να λένε «όχι».Εξετάσαμε επίσης συγκεκριμένες τεχνικές και στρατηγικές για το πώς να λέμε «όχι» με πιο αποτελεσματικό τρόπο, όπως η ανάπτυξη συναισθηματικών δεξιοτήτων και η εφαρμογή αποφασιστικής αλλά ευγενικής επικοινωνίας. Συζητήθηκε επίσης ο ρόλος της εταιρικής κουλτούρας στη δυσκολία του να λέμε "όχι" και πώς οι διαφορές φύλου μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα των ανθρώπων να αρνούνται εργασιακές απαιτήσεις.Αναφερθήκαμε επίσης στις συνέπειες του να μην μπορούμε να πούμε «όχι», όπως η υπερφόρτωση εργασίας και η επαγγελματική εξουθένωση, καθώς και τους κινδύνους του να είμαστε «ναι-άνθρωποι». Τέλος ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσίασε tips για αποτελεσματική Επικοινωνία και Διαπραγμάτευση στον Εργασιακό Χώρο.

S09 Ε200 | Όρια στην εργασία  Μαθαίνοντας το Επαγγελματικό Όχι | Marketing in Practice

Η εκπομπή «Marketing in Practice and more», παραγωγή του ONEChannel που μετρά πάνω από 200 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBCTV και στη συνέχεια στο AtticaTV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίασηεπιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικέςμάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: AthensVoice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Marketing in Practice One Channel Trailer 2024

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, CosmoteTV και ΕΟΝTV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, WestChannel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα), ΤΡΤ (Θεσσαλία) κάθε Σάββατο στις 14.00 και  ALFA (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη) κάθε Σάββατο στις  14.00.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο200 «Όρια στην εργασία. Μαθαίνοντας το Επαγγελματικό "Όχι"» μπορείτε να το δείτε εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ