TV & Media

Η Νία Βαρντάλος στέλνει το μήνυμά της στο Βρετανικό Μουσείο: «Τα κλεμμένα γλυπτά μας πίσω στον Παρθενώνα»

Η ανάρτηση της ηθοποιού στο Instagram μετά τις εξελίξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νία Βαρντάλος
Η ανάρτηση της Νία Βαρντάλος στο Instagram και το μήνυμα προς το Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα © ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI

Νία Βαρντάλος: Η ανάρτηση με αποδέκτη το Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η Νία Βαρντάλος έστειλε μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram ανοιχτή «επιστολή» στο Βρετανικό Μουσείο, με αφορμή τις εξελίξεις που σηματοδοτεί η ακύρωση της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρίσι Σούνακ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. 

Στην ανάρτησή της η Νία Βαρντάλος απευθύνεται στο Βρετανικό Μουσείο και ζητά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. «Αγαπητό Βρετανικό Μουσείο, θα εκτιμούσαμε την επιστροφή των κλεμμένων Γλυπτών μας στον Παρθενώνα, όπου ανήκουν. Σας ευχαριστούμε. Ελλάδα», έγραψε η Νία Βαρντάλος και με το γνωστό της χιούμορ απηύθυνε ένα υστερόγραφο: «Θα έρθω να τα πάρω, έχω μεγάλη τσάντα».

Μάλιστα, στη λεζάντα της φωτογραφίας η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός και παραγωγός γράφει: «Έχουμε κρατήσει θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης». 

Sky News: Εξετάζεται «μπλόκο» σε ενδεχόμενη άδεια εξαγωγής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Εκτενή είναι τις τελευταίες ώρες τα ρεπορτάζ των βρετανικών - και άλλων - ειδησεογραφικών δικτύων για την ακύρωση της συνάντησης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρίσι Σούνακ, μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για τα Γλυπτά του Παρθενώνα σε συνέντευξή του στο BBC. Σήμερα, το Sky News μεταδίδει ότι Βρετανοί αξιωματούχοι εξετάζουν νομικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να μπλοκάρουν ενδεχόμενη εξαγωγή των Γλυπτών του Παρθενώνα. 

Σύμφωνα με το Sky New, το σχέδιο για ένα προσωρινό δανεισμό προωθεί ο Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην καγκελάριος των Τόρις. Ένας ανώτερος εκπρόσωπος των Τόρις είπε ότι ο κ. Όσμπορν επεξεργαζόταν μια «κακή συμφωνία» που καθιστά τη θέση του «ανεπίτρεπτη», προσθέτοντας ότι «πρέπει να φύγει».

Την ίδια ώρα, πηγές από την Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρουν ότι ο κ. Σουνάκ δεν θα υποστηρίξει καμία αλλαγή στους ισχύοντες νόμους που εμποδίζουν την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αλλά και ότι δεν θα ήταν υπέρ οποιασδήποτε συμφωνίας δανείου.
Διαβάστε επίσης »»» Γλυπτά του Παρθενώνα: Στη δίνη πολιτικών αντιπαραθέσεων και αποικιοκρατικού δικαίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ