TV & Media

Marketing in Practice: Επαγγελματικά συνέδρια ως εργαλεία marketing, ενημέρωσης και δικτύωσης

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Marketing in Practice»

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Marketing in Practice: Επαγγελματικά συνέδρια στις επιχειρήσεις

Ο Σύμβουλος Μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας και διοργανωτής συνεδρίων Κώστας Νόστη συζητούν για ρόλο των Συνεδρίων στο μάρκετινγκ μιας επιχείρησης

Στην εποχή της τεχνολογίας και των social media, πολλοί ίσως αναρωτιούνται: γιατί να επενδύσουμε σε ένα συνέδριο; Πώς μπορεί αυτό να ενισχύσει το προσωπικό μας ή το επαγγελματικό μας προφίλ;

Στο επεισόδιο αυτό, θα εξετάσουμε πώς ένα συνέδριο μπορεί να γίνει ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ για κάθε επαγγελματία. Θα ανακαλύψουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δύναμη των συνεδρίων για να χτίσετε δίκτυα, να ενισχύσετε τη φήμη σας και να προωθήσετε το επαγγελματικό σας μήνυμα. Είτε είστε ομιλητής, χορηγός ή απλώς συμμετέχοντας, τα συνέδρια έχουν κάτι να σας προσφέρουν.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Marketing in Practice» που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο του στο studio διοργανωτή συνεδρίων και εκδότη Κώστα Νόστη, συζητούν για τον ρόλο των Συνεδρίων στο μάρκετινγκ μιας επιχείρησης και ενός επαγγελματία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, είδαμε πως τα B2B συνέδρια λειτουργούν ως πλατφόρμες για την προβολή προϊόντων ή υπηρεσιών, την επίδειξη εμπειρογνωμοσύνης και τη δημιουργία στενότερων επαγγελματικών δεσμών. Καθοριστική σημασία έχουν η διάχυση γνώσης και η δικτύωση. Τα καλύτερα συνέδρια προσφέρουν ισορροπημένες ευκαιρίες για μάθηση και networking. Παράλληλα οι χορηγοί αποκτούν πρόσβαση σε στοχευμένο κοινό, δυνατότητα προβολής του brand τους και ενίσχυση της εταιρικής τους φήμης. Ωστόσο είναι ουσιαστικό για τους επιχειρηματίες να εξετάσουν το target group του συνεδρίου, το κόστος συμμετοχής, την οργάνωση και το προβλεπόμενο ROI.

S09 Ε194 | Επαγγελματικά συνέδρια Εργαλεία marketing, ενημέρωσης & δικτύωσης | Marketing in Practice

Για τον διοργανωτή η προετοιμασία, η επιλογή ομιλητών, η διαχείριση της συμμετοχής και η υλοποίηση είναι κρίσιμα στάδια. Η ποιότητα του συνεδρίου εξασφαλίζεται με συνεχή επικοινωνία και feedback. Ακόμα, η υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας, η προσαρμοστικότητα σε αλλαγές και η επικέντρωση σε ποιοτικό περιεχόμενο είναι τάσεις που οδηγούν στην επιτυχία. Τέλος, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσίασε 6 τρόπους ωφέλειας από την χορηγία ενός συνεδρίου.

Η εκπομπή «Marketing in Practice and more», παραγωγή του ONEChannelπου μετρά πάνω από 190 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBCTV και στη συνέχεια στο AtticaTV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικέςμάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: AthensVoice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Marketing in Practice One Channel Trailer 2024

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, CosmoteTV και ΕΟΝTVκάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, WestChannel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε στις Κυριακή 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο194 «Επαγγελματικά συνέδρια: Εργαλεία marketing, ενημέρωσης & δικτύωσης» μπορείτε να το δείτε εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ