TV & Media

Ορέστης Τζιόβας: «Για να καταλήξει ο πειραματισμός με τα ναρκωτικά να γίνει εθισμός, κάποιο θέμα υπάρχει»

Τι αποκάλυψε για την διαδικασία της απεξάρτησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ορέστης Τζιόβας
Ορέστης Τζιόβας © NDP

Ορέστης Τζιόβας: Ο πειραματισμός με τα ναρκωτικά και ο εθισμός - Τι αποκάλυψε για την διαδικασία της απεξάρτησης

O Ορέστης Τζιόβας παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους εθισμούς που ο ίδιος βίωσε αλλά και στον τρόπο με τον οποίο τους ξεπέρασε.

«Με ψυχολογικούς όρους υπάρχουν κενά στους ανθρώπους που μπλέκουν με εθισμούς. Κάτι σου λείπει, κάτι δεν έχεις λύσει μέσα σου...», σημείωσε αναφορικά με τις αιτίες της εξάρτησης και πρόσθεσε:

«Σίγουρα από πειραματισμό ξεκινάς, αλλά να καταλήξει ο πειραματισμός να γίνει εθισμός σημαίνει ότι κάποιο θέμα υπάρχει».

«Μαθαίνεις τον εαυτό του, μαθαίνεις τα άκρα σου, τα όρια σου», συνέχισε και αποκάλυψε πως «δεν ζήτησα τη βοήθεια επαγγελματιών για να κάνω απεξάρτηση, το έκοψα μαχαίρι μέσα σε μια μέρα και δούλεψε μια χαρά. Ήταν ένα τελματικό στάδιο που δεν ήθελα άλλο οπότε συνέβη από μόνο του».

Τέλος, σχετικά με τον αν κάποιος πρέπει να βάζει ως κίνητρο της απεξάρτησης τη δουλειά του, ο Ορέστης Τζιόβας σχολίασε: «Δεν θα έλεγα γενικώς το επαγγελματικό, γιατί πολλοί άνθρωποι δεν αγαπούν αυτό που κάνουν, το κάνουν για να ζήσουν, εγώ είμαι από αυτούς που αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν, οπότε θα έλεγα να μην έχεις στόχο κάτι επαγγελματικό, αλλά κάτι που αγαπάς».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ