TV & Media

Για πρώτη φορά στην Αθήνα ο ημιτελικός των Διεθνών Βραβείων Emmy

Η διοργάνωση έγινε με την υποστήριξη του Athens Film Office, του δήμου Αθηναίων και της NOVA

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διεθνή Βραβεία Emmy: Για πρώτη φορά στην Αθήνα ο ημιτελικός - Με την υποστήριξη του Athens Film Office, του δήμου Αθηναίων και της NOVA.
Η κορυφαία διοργάνωση των Διεθνών Βραβείων Emmy επέλεξε την Αθήνα © Thomas Gravanis

Διεθνή Βραβεία Emmy: Για πρώτη φορά στην Αθήνα ο ημιτελικός - Με την υποστήριξη του Athens Film Office, του δήμου Αθηναίων και της NOVA.

Η κορυφαία διοργάνωση των Διεθνών Βραβείων Emmy φέτος επέλεξε την Αθήνα. Για πρώτη φορά ο ημιτελικός του παγκόσμιου θεσμού των τηλεοπτικών βραβείων διεξήχθη στην ελληνική πρωτεύουσα, με το Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων και τη NOVA να είναι οι μεγάλοι διοργανωτές της λαμπερής εκδήλωσης.

Στο Gala που πραγματοποιήθηκε μετά την επιλογή των υποψηφίων στο χώρο του Ζαππείου, συγκεντρώθηκαν μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα στον χώρο της ψυχαγωγίας, των τεχνών, καθώς και εκπρόσωποι των θεσμικών και επιχειρηματικών φορέων του χώρου.

Νωρίτερα, το πρωί, η ελληνική κριτική επιτροπή είχε κρίνει τις κατηγορίες Α’ ανδρικού και Α’ Γυναικείου ρόλου τηλεοπτικής σειράς σε μια σειρά κλειστών προβολών, υπό την επίβλεψη μελών της Διεθνούς Ακαδημίας των Emmy.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ακαδημίας, η κάθε επιτροπή απαρτίζεται από επαγγελματίες από τον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, της καλλιτεχνικής παραγωγής και της δημιουργικής βιομηχανίας, και αποφασίζεται με αυστηρά κριτήρια από τη Διεθνή Ακαδημία των Emmys.

Στην ελληνική κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι Νίκος Απειρανθίτης, Μάκης Γαζής, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Αμαλία Γιαννίκου, Χρήστος Δήμας, Νάταλι Δούκα, Νίνο Ελματζιόγλου, Αγάπη Κεφαλογιάννη, Χρήστος Κόμπος, Δήμητρα Κωστοπούλου, Όλγα Μαλέα, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Φρόσω Ράλλη, Ειρήνη Σουγκανίδου, Τόνια Σωτηροπούλου, Φαίη Τσιτσιπή, Γιώργος Φειδάς, Vyara Ankova, Νatasa Buijan, Zrinka Cvitesic και Zrinka Jankov

Διεθνή Βραβεία Emmy: Για πρώτη φορά στην Αθήνα ο ημιτελικός - Με την υποστήριξη του Athens Film Office, του δήμου Αθηναίων και της NOVA.
Οι αποφάσεις των κριτών παραμένουν μυστικές και η τελική τους ετυμηγορία θα καθορίσει τους υποψήφιους για τα Διεθνή Βραβεία Emmy © Thomas Gravanis

Οι αποφάσεις των κριτών παραμένουν μυστικές και η τελική τους ετυμηγορία θα καθορίσει τους υποψήφιους για τα Διεθνή Βραβεία Emmy που θα διεξαχθούν στις 20 Νοεμβρίου -όπως κάθε φορά- στη Νέα Υόρκη.

Η Διεθνής Ακαδημία των Emmy ταξιδεύει κάθε καλοκαίρι, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, σε περισσότερες από 25 τοποθεσίες για τη διεξαγωγή των Ημιτελικών.

Το στάδιο των Ημιτελικών αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων και μια εξαιρετική ευκαιρία δικτύωσης για τους οικοδεσπότες της διοργάνωσης και τους εγκεκριμένους από την Ακαδημία κριτές.

Τα τελευταία χρόνια η Αθήνα, χάρη στο Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2020, έχει εδραιώσει τη θέση της στο στερέωμα της κινηματογραφικής παραγωγής.

Περισσότερες από 100 οπτικοακουστικές παραγωγές έχουν επιλέξει την Αθήνα για τα γυρίσματά τους, δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις της πόλης.

Διεθνή Βραβεία Emmy: Για πρώτη φορά στην Αθήνα ο ημιτελικός - Με την υποστήριξη του Athens Film Office, του δήμου Αθηναίων και της NOVA.
Η Διεθνής Ακαδημία των Emmy ταξιδεύει κάθε καλοκαίρι σε περισσότερες από 25 τοποθεσίες © Thomas Gravanis

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του ανέφερε: «Χάρη στην επιτυχημένη πορεία του Athens Film Office, που ιδρύθηκε από τον Δήμο Αθηναίων τον Απρίλιο του 2020, η Αθήνα έχει αναπτύξει μία τεράστια δυναμική στη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

»Η απόφαση της Διεθνούς Ακαδημίας των Emmys να πραγματοποιήσει τον ημιτελικό των International Emmy Awards στην πόλη μας είναι και η απόδειξη της ενισχυμένης μας θέσης στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη. Είμαι πολύ χαρούμενος που σε συνεργασία με τη NOVA φιλοξενήσαμε τη σπουδαία αυτή διοργάνωση, η οποία οπωσδήποτε δεν θα είναι και η τελευταία!».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ