TV & Media

«Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν όσους μας ρημάζουν» - Το ξέσπασμα του Αλκίνοου Ιωαννίδη για τις πλημμύρες στον Βόλο

«Μιλάμε για τραγικό νούμερο» απαντά ο Αχιλλέας Μπέος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μπροστά στο μικρόφωνο με την κιθάρα στο χέρι
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξέσπασε για τις πλημμύρες στον Βόλο κατά τη διάρκεια συναυλίας του στην Τεχνόπολη © NDPPHOTO / ΕΛΛΗ ΠΟΥΠΟΥΛΙΔΟΥ

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Το ξέσπασμα του τραγουδιστή για τις πλημμύρες στον Βόλο και η απάντηση του Αχιλλέα Μπέου

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (11.9) για το καταστροφικό και φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τον Βόλο. Λίγο πριν ξεκινήσει τη συναυλία του στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, ο ερμηνευτής αναφέρθηκε για λίγα λεπτά στη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες στο Πήλιο, τον Βόλο, την Καρδίτσα και τη Λάρισα, ενώ με σκληρή γλώσσα σχολίασε τη στάση που κράτησε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

«Έρχομαι από τη λάσπη», είπε αρχικά ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και σε άλλο σημείο ανέφερε: «Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες -ο ανεκδιήγητος δήμαρχος- ανεβασμένος σε μια μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά -εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος- "ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!"». Τις τελευταίες ώρες, το βίντεο του Αλκίνοου Ιωαννίδη με όσα είπε στη συναυλία κάνει τον γύρο του διαδικτύου. 

Αλκίνοος Ιωαννίδης - Όσα είπε στη συναυλία

Στη συναυλία του στην Τεχνόπολη ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είπε χαρακτηριστικά: «Έρχομαι από την καταιγίδα. Έρχομαι από τη λάσπη. Από τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο, από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γιοφύρια, από τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας.

» Έρχομαι από τον Βόλο, που ο δήμαρχος της πόλης, πριν από τρεις μέρες -ο ανεκδιήγητος δήμαρχος- ανεβασμένος σε μια μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά -εκεί που δεν υπήρχε άνθρωπος- "ήρθε το φαΐ και το νερό! Ελάτε να πάρετε!". Για την κάμερα, κάνοντας προεκλογικό σποτ μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς. Έρχομαι από την χώρα που θα τον ξαναψησίσουν, όμως. Έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν, δεκαετίες τώρα, όσους μας ρημάζουν.

» Από τη χώρα χωρίς παιδεία, χωρίς υγεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς πρόβλεψη, χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόνοια, χωρίς έγνοια, χωρίς φροντίδα, χωρίς ευθύνη. Έρχομαι από τη λάσπη. Και σας ευχαριστώ, που μετά από τις έντονες μέρες και νύχτες, είστε εδώ για να στήσουμε μαζί μια ηλεκτρική γιορτή πάνω στην καταστροφή, και εκτός τόπου και χρόνου. Καλώς βρεθήκαμε, καλή μοιρασιά αδέρφια». 

Αλκίνοος Ιωαννίδης - Απάντηση Μπέου

Ο Αχιλλέας Μπέος κλήθηκε να σχολιάσει όσα είπε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στην αρχή της συναυλίας του στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του Ant1. Ο δήμαρχος Βόλου χαρακτήρισε «νούμερο» τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και αναρωτήθηκε αν «τον ξέρει κανένας».

«Δεν με νοιάζει τι λέει ο Ιωαννίδης. Τον ξέρει κανένας; Είναι ένα νούμερο, που έχει μία κιθάρα και απευθύνεται σε συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων», είπε ο Αχιλλέας Μπέος και πρόσθεσε: «Δεν θα ασχοληθώ, ούτε θα απαντήσω σε αυτό το νούμερο, μιλάμε για τραγικό νούμερο. Δεν μου δείξατε πόσος κόσμος είναι στη συναυλία κι αν την έκανε αυτός και τι πεποιθήσεως είναι για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, όπως πήρανε αντίστοιχα καλλιτέχνες. Αυτός έκανε τη συναυλία για αρπαχτή; Ποιος κόσμος τον ακούει;»

Ο δήμαρχος Βόλου συνέχισε λέγοντας: «Ως άνθρωπος βοήθησα, ως δήμαρχος θα καθόμουν στο σπίτι. Δεν με νοιάζει τι λέει ο Ιωαννίδης. Τον ξέρει κανένας; Είναι ένα νούμερο, που έχει μία κιθάρα και απευθύνεται σε συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων. Για εσάς είναι καλός, για εμένα δεν είναι. Τι με πήρατε τώρα για τον Ιωαννίδη; Εμένα με πήρατε για να σε ενημερώσω για τα προβλήματα της πόλης μου. Ρε με αφήνεις τώρα με τον Ιωαννίδη και τον κάθε φλώρο; Άσε αυτούς τους φλώρους».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvgr1h268ijt)

Αλκίνοος Ιωαννίδης - Η ανάρτηση του Μπέου

Ο Αχιλλέας Μπέος επιτέθηκε στον Αλκίνοο Ιωαννίδη και μέσω Facebook, όπου έγραψε: «Αβάσταχτος ο πόνος του πάλαι ποτέ τροβαδούρου, Αλκίνοου Ιωαννίδη για τα όσο βιώνουν οι πολίτες του Βόλου, διοργάνωσε και μια συναυλία για να τον εκφράσει (και να βγάλει το απωθημένο του βρίζοντας με). Ελπίζω ειλικρινά ότι τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στους ανθρώπους που αυτή τη στιγμή υποφέρουν και πονούν και δεν πρόκειται για μια "αρπαχτή" με μπόλικη σάλτσα από υποκριτική ευαισθησία και αλληλεγγύη. Στο χέρι του ευαισθητούλη Αλκίνοου να μας το δείξει και ας με βρίζει όσο θέλει. Πρέπει να υπάρξει κι αυτός...»

Αβάσταχτος ο πόνος του πάλαι ποτέ τροβαδούρου, Αλκίνοου Ιωαννίδη για τα όσο βιώνουν οι πολίτες του Βόλου, διοργάνωσε και...

Posted by Αχιλλέας Μπέος on Tuesday, September 12, 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ