TV & Media

Γιατί η σειρά «Το Ρετιρέ» δεν έχει φινάλε;

Τι αποκαλύπτει ο Μάκης Δελαπόρτας 31 χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από τα παρασκήνια της σειράς «Το Ρετιρέ»
© Facebook / Ρετιρέ Σήμερα

Ρετιρέ: Η απάντηση του Μάκη Δελαπόρτα για το φινάλε της σειράς και το τελευταίο επεισόδιο

Η σειρά «Το Ρετιρέ» αποτελεί πλέον μία καλοκαιρινή συνήθεια, τι κι αν έχουν περάσει 31 χρόνια από την προβολή του τελευταίου επεισοδίου. Ο Μάκης Δελαπόρτας, ένας από τους συντελεστές, αποκάλυψε γιατί η σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη δεν έχει φινάλε. 

Ο Μάκης Δελαπόρτας αναφέρθηκε στη σειρά « Το Ρετιρέ» σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Λοιπόν» και μεταξύ άλλων είπε ότι η συμμετοχή του αποτελεί ένα γλυκόπικρο κομμάτι της ζωής του. «Το "Ρετιρέ" είναι ένα πολύ γλυκό, αλλά και πικρό κομμάτι της ζωής μου. Και αυτό γιατί στα πρώτα γυρίσματα του "Ρετιρέ" έχασα τον πατέρα μου. Αυτό ήταν αγκάθι για μένα. Κάποιες σκηνές μου θυμίζουν το βαρύ κλίμα που βίωνα τότε, παρασκηνιακά και που έπρεπε να προσπερνάω μπροστά στην κάμερα. Είναι κάτι που το λέω για πρώτη φορά», είπε ο Μάκης Δελαπόρτας για το «Ρετιρέ» και πρόσθεσε: 

«Τα τελευταία χρόνια, προσπαθώ να το βάλω στην άκρη αυτό και βλέπω το "Ρετιρέ", όσες φορές τύχει, με νοσταλγία. Είχα κι έναν πολύ σπουδαίο δάσκαλο, τον Γιάννη Δαλιανίδη. Μεγάλωσα με τις ταινίες του».

Όσο για τον λόγο που το «Ρετιρέ» δεν έχει φινάλε, ο ηθοποιός και βιογράφος δήλωσε: «Δεν έχει φινάλε το "Ρετιρέ", γιατί δύο από τις πρωταγωνίστριες ζήτησαν παραπάνω χρήματα για να συνεχίσουν. Ο Δαλιανίδης εγωιστικά είπε "όχι" και αποφάσισε να το σταματήσει και να γυρίσει τους Μικρομεσαίους».

Το Ρετιρέ - Υπόθεση 

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι, ας δούμε την υπόθεση της σειράς του Mega που έγραψε τη δική της ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. 

Η Κατερίνα Σοφιανού είναι μια διαζευγμένη μεσήλικη ανώτατη υπάλληλος στη διαφημιστική-τηλεοπτική εταιρεία COSMOS Ε.Π.Ε. - Διαφημίσεις-Τηλεοπτικές Εκπομπές-Δημόσιες Σχέσεις. Πρώην σύζυγός της είναι ο Μίλτος Παπαράς. Η Κατερίνα μένει σε ένα ρετιρέ διαμέρισμα στην περιοχή του Χίλτον, στην οδό Αρχιφύλλου 2, με τη μητέρα της Σοφία Σοφιανού και την κόρη της αδελφής της, Ειρήνη. Παρόλο που είναι καλόκαρδη, συχνά αγανακτεί με τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις παράλογες απαιτήσεις και συμπεριφορές των οικείων της.

Έχει συναδέλφους στο γραφείο τη Χαρούλα Πεπονάκη, την Ελένη Σωτηριάδου και τον Κώστα Τσέλιο. Η Χαρούλα είναι μια νευρική και ευέξαπτη αλλά καλόκαρδη νεαρή γυναίκα. Η Ελένη Σωτηριάδου, μια νέα γυναίκα της εποχής της, είναι ερωτευμένη με τον Ιάσονα Σέκερη. Ο Ιάσονας είναι επισκευαστής τηλεοράσεων και διατηρεί ένα μαγαζί με έναν υπάλληλο και φίλο του, τον Άλκη. Ο Ιάσονας ζει (στον α' κύκλο) με τη μητέρα του, τη Θάλεια και συνήθως αγανακτεί από την περιέργεια και την παρεμβατικότητά της.

Διευθύντρια της εταιρείας, όπου εργάζεται η Κατερίνα, είναι η Νόρα Ζαχαροπούλου, μια εκκεντρική πλούσια με ευαισθησίες, αλλά και επιπολαιότητα στη ζωή της. Ο Φοίβος Τρίκκης, ο καφετζής του μεγάρου, είναι ο καλύτερος φίλος της Χαρούλας και ερωτευμένος μαζί της. Οι δύο τους έχουν έντονες αντιπαραθέσεις και συχνά η Χαρούλα ξεσπά σ' αυτόν. Ακόμη, σταδιακά η Κατερίνα γνωρίζει και παντρεύεται τον Χρήστο Βακούρα, έναν μεσήλικα φαρμακοποιό, ο οποίος έχει μια ζηλόφθονη και γκρινιάρα αδελφή, την Αμαλία Βακούρα - Κώνστα και μια ανιψιά (την κόρη της Αμαλίας, τη Γωγώ), οι οποίες αντιπαθούν την Κατερίνα και την οικογένεια της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ