TV & Media

Δύο μεγάλα βραβεία για το νέο athensvoice.gr και την ATCOM στα Dime Awards 2023

Οι διακρίσεις στις κατηγορίες Best Responsive – Mobile Edition και Best Homepage

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dime Awards 2023: Το ανανεωμένο athensvoice.gr από την ATCOM βραβεύτηκε στις κατηγορίες Best Responsive – Mobile Edition και Best Homepage

Dime Awards 2023: Το ανανεωμένο athensvoice.gr από την ATCOM βραβεύτηκε στις κατηγορίες Best Responsive – Mobile Edition και Best Homepage

Η φετινή τελετή απονομής των Digital Media (DIME) Awards 2023, στο Μουσείο Οίνου Μάρκου, ήταν ιδιαίτερη, καθώς τα βραβεία - θεσμός των Ψηφιακών Εκδόσεων έκλεισαν 10 χρόνια. Αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας τις βέλτιστες πρακτικές, την αιχμή στην καινοτομία και την ψηφιακή δημιουργικότητα, τα μέλη της κριτικής επιτροπής απένειμαν το «χρυσό» Gold Award στο ανανεωμένο athensvoice.gr που σχεδίασε και υλοποίησε η ATCOM, στην κατηγορία Best Responsive or Mobile Edition και το «ασημένιο» Silver Award στην κατηγορία Best Homepage

Το athensvoice.gr σε συνεργασία με την ΑTCOM, προχώρησε σε redesign, ανανεώνοντας τον σχεδιασμό και την αισθητική του. Με το moto «Time to change our voice», καλωσόρισε τους αναγνώστες του σε ένα νέο digital περιβάλλον «παραμένοντας πάντα πιστό στις αξίες και στην κουλτούρα που το καθιέρωσαν ως την πιο ανεξάρτητη και αγαπητή Φωνή στην Ελλάδα». Το ανανεωμένο site διαθέτει χρωματικές διαφοροποιήσεις των ενοτήτων, με νέες υπηρεσίες που κάνουν τα άρθρα να «ακούγονται» φροντίζοντας κάθε αναγνώστη, με διαδραστικές στήλες, ανανεωμένη θεματολογία.

«Tα Dime Awards έχουν καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, και για 10η συνεχή χρονιά ανέδειξαν και επιβράβευσαν τις βέλτιστες πρακτικές, την αιχμή στην καινοτομία και την ψηφιακή δημιουργικότητα. Σε ένα διαρκώς  μεταβαλλόμενος ψηφιακό οικοσύστημα, οι φετινές  υποψηφιότητες διακρίθηκαν για την σκληρή δουλειά, το υψηλό επίπεδο του αποτελέσματος, αλλά κυρίως μας εντυπωσίασαν για το  εξαιρετικό ταλέντο των συμμετεχόντων που αποτελεί για όλους μας συνεχή πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας», δήλωσε η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Dime Awards, Δρ. Αικατερίνη Σταυριανέα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δύο μεγάλα βραβεία για το νέο athensvoice.gr και την ATCOM στα Dime Awards 2023
Δύο μεγάλα βραβεία στα Dime Awards 2023 για το νέο athensvoice.gr και την ATCOM

Δύο βραβεία για το ανανεωμένο athensvoice.gr από την ATCOM στα Dime Awards 2023

«Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του ανανεωμένου portal πραγματοποιήθηκε με μια mobile-first, επίκαιρη και καινοτόμα προσέγγιση, με τον χρήστη πάντα στο επίκεντρο. Προχωρήσαμε σε ριζική αναδόμηση του περιεχομένου, εξασφαλίζοντας στον χρήστη την εύκολη και άμεση ενημέρωση για ό,τι τον αφορά από όλες τις συσκευές, με πρόσβαση στο σύνολο των κατηγοριών ενημέρωσης από τη homepage. Το νέο Information Architecture πλαισιώσαμε με ανανεωμένο design που αναδεικνύει το brand και δίνει νέα πνοή στο portal.

»Ειδικό βάρος στη διαδικασία μελέτης και υλοποίησης είχε η διασφάλιση της βέλτιστης απόδοσης και ταχύτητας της σελίδας ενώ, παρόλη την ύπαρξη προηγούμενης τεχνολογικής υποδομής, πραγματοποιήθηκε ολικός επαναπρογραμματισμός στην πλατφόρμα Netvolution 6.0 της ATCOM, με στόχο την ενσωμάτωση πρωτοποριακών χαρακτηριστικών και τη δυνατότητα περαιτέρω προσθηκών στο μέλλον.

Dime Awards 2023: Το ανανεωμένο athensvoice.gr από την ATCOM βραβεύτηκε στις κατηγορίες Best Responsive – Mobile Edition και Best Homepage

Παρακάτω ακολουθούν σημαντικά σημεία του έργου μας:

  • Υιοθετήσαμε το Colour Coding, λογική κατηγοριοποίησης με βάση το χρώμα, σύμφωνα με την οποία κάθε θεματική ενότητα διακρίνεται από μία παλέτα συγκεκριμένου χρώματος, η οποία χρωματίζει τις εσωτερικές σελίδες της ενότητας, αλλά και τη homepage, ανάλογα με το εκάστοτε highlighted θέμα. Έτσι, ο χρήστης εξοικειώνεται με τη δομή του site και κατανοεί με μία ματιά πού βρίσκεται και πού πρέπει να πάει.
  • Αναδομήσαμε τη homepage εστιάζοντας στην αποτελεσματική παρουσίαση όλων των θεματικών ενοτήτων, προάγοντας την ενστικτώδη πλοήγηση και αναδεικνύοντας το πλούσιο περιεχόμενο. Ενσωματώσαμε και εδώ το colour coding και εισάγαμε πλάγιες στήλες για την προώθηση της επικαιρότητας, των ειδήσεων και των δημοφιλών άρθρων.
  • Βελτιστοποιήσαμε το main menu, ακολουθώντας την ευρύτερη λογική της αρχιτεκτονικής και του colour coding, ενώ το καταστήσαμε ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο για να βοηθά στην πλοήγηση του χρήστη.
  • Δημιουργήσαμε ειδικά σχεδιασμένα Illustrations για συγκεκριμένες ενότητες του site, για να προσδώσουμε playful χαρακτήρα.
  • Αναδομήσαμε την ενότητα των Podcasts, ανασχεδιάσαμε το City Guide ως έναν πληρέστατο οδηγό πόλης, καθώς και το Look Magazine υπό τη λογική «site within a site», με ξεχωριστό design concept και components.

»Στοιχείο-κλειδί για τη βελτιστοποίηση της αναγνωστικής εμπειρίας του site σε συσκευές πέραν του desktop, αποτέλεσε η ανανεωμένη τεχνολογική υποδομή σε Netvolution 6.0 της ATCOM, η οποία, σε συνδυασμό με την ευελιξία της responsive front-end υλοποίησης των design templates, καθιστά την εμπειρία του χρήστη ασυναγώνιστη και σε mobile/tablet συσκευές», εξηγεί η ATCOM για την υλοποίηση του έργου με αφορμή τη διπλή βράβευση στις δύο απαιτητικές κατηγορίες των Dime Awards 2023.

athensvoice.gr - Το ανανενωμένο site της Athens Voice

Το νέο site της ATHENS VOICE, www.athensvoice.gr, είναι εδώ με τις πιο hot στήλες, όλα τα νέα της επικαιρότητας και με τον παλμό της πόλης να χτυπάει δυνατά σε κάθε σελίδα. Ό,τι πιο φρέσκο, μοντέρνο, νεανικό γίνεται στην Αθήνα και στον κόσμο με την ίδια ευαισθησία και καθαρή ματιά που το κάνει η ATHENS VOICE εδώ και 20 χρόνια, όταν πρώτη φορά ένα free press υψηλής ποιότητας ξάφνιασε τους κατοίκους της πόλης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ