TV & Media

Ο Μπράιαν Κοξ υποστηρίζει την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για τις επιθέσεις που δέχεται

Η συγγραφέας είχε κάνει τρανσφοβικά σχόλια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μπράιαν Κοξ υποστηρίζει την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ
© EPA/SEBASTIEN NOGIER

Μπράιαν Κοξ: Υποστηρίζει την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ 

Ο Μπράιαν Κοξ, ο πρωταγωνιστής της πολυβραβευμένης σειράς του HBO «Succession», δήλωσε πρόσφατα αποτροπιασμένος με το πώς ο κόσμος συμπεριφέρεται στην συγγραφέα των «Χάρι Πότερ» Τζ. Κ Ρόουλινγκ.

Ο διάσημος ηθοποιός σε συνέντευξη του είπε «Δεν μου αρέσει ο τρόπος που της φέρθηκαν, στην πραγματικότητα. Νομίζω ότι δικαιούται τη γνώμη της, δικαιούται να λέει αυτό που νιώθει. Ως γυναίκα, δικαιούται πολύ να πει τι νιώθει για το σώμα της. Δεν υπάρχει κανείς καλύτερος να το πει αυτό, ως γυναίκα. Ετσι, πιστεύω ότι οι άνθρωποι ήταν λίγο κακοί σχετικά με τη στάση τους απέναντι στον Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.»

 Ανάμεσα στους υποστηριχτές της συγγραφέα ήταν και ο Ρέιφ Φάινς, ο οποίος πρωταγωνίστησε στον ρόλο του Βόλντεμορτ στις ταινίες. «Δεν μπορώ να καταλάβω όλα αυτά τα βιτριολικά σχόλια προς αυτήν. Μπορώ να καταλάβω την έντονη διαφωνία, αλλά βρίσκω αυτή την εποχή του να κατηγορούμε κάποιον και να τον καταδικάζουμε παράλογη. Βρίσκω το επίπεδο με το οποίο ο κόσμος εκφράζεται για τις απόψεις οι οποίες διαφέρουν από τις δικές του, και τον βίαιο τρόπο έκφρασης απέναντι στους άλλους, ενοχλητικό», είχε δηλώσει παλιότερα ο Φάινς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Εντι Ρεντμέιν, ο «Νιούτ Σκαμάντερ» στις ταινίες «Φανταστικά Ζώα», είχε μιλήσει ενάντια στο βιτριόλι που στάζουν οι φανς στην συγγραφέα θεωρώντας το «απολύτως αηδιαστικό» και αυτό του έδωσε την ευκαιρία, σύμφωνα με τον ίδιον, να στείλει ένα γράμμα συμπαράστασης στην Ρόουλινγκ σε μια περίοδο που πολλοί προσπαθούν να απομακρυνθούν από αυτήν.

Η Ρόουλινγκ έχει δεχτεί απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τότε που δημοσίευσε ένα δοκίμιο για την ταυτότητα φύλου το 2020, το οποίο προκάλεσε έντονες διαμάχες καθώς θεωρήθηκε ότι επιτίθεται στα δικαιώματα των τρανς. Τον Αύγουστο έγραψε στο Twitter μια απειλή θανάτου που δέχτηκε αφού εξέφρασε την ανησυχία της για τον Σαλμάν Ρούσντι, μετά την επίθεση που δέχτηκε στη σκηνή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ