TV & Media

Η Ρούλα Κορομηλά και η Ελένη Μενεγάκη θα συναντηθούν τηλεοπτικά ξανά μετά από 27 χρόνια (βίντεο)

«Έχω χιλιάδες πράγματα να τη ρωτήσω» λέει η παρουσιάστρια του Mega

Χαρά Βαμβακούλα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ελένη Μενεγάκη: Συνάντηση με τη Ρούλα Κορομηλά μετά από 27 χρόνια

Η Ρούλα Κορομηλά και η Ελένη Μενεγάκη θα συναντηθούν τηλεοπτικά ξανά μετά από 27 χρόνια, την ερχόμενη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, κάτι που σχολίασε σήμερα η επί χρόνια παρουσιάστρια του Alpha και του ANT1.

«Σαν ψέμα μου φαίνεται. Μία φορά μόνο κατάφερα να δω και να συνομιλήσω με εκείνη που νομίζω ότι ήταν το πρώτο όνομα που είπαμε: παρουσιάστρια… Μιλάω για τη Ρούλα Κορομηλά. Ενώ και οι δύο ήμασταν πολλά χρόνια στην τηλεόραση μόνο μια φορά καταφέραμε να μιλήσουμε μαζί και είχε να κάνει με τα γενέθλια του Πρωινού Καφέ, μια εκπομπή που εκείνη ξεκίνησε και ανέδειξε. Ήταν η πρώτη μου χρονιά στον ΑΝΤ1. Από τότε τη Ρούλα δεν την ξαναείδα. Δεν είχαμε προσωπική επαφή, δεν είχαμε τηλέφωνο η μία της άλλης όλα αυτά τα χρόνια. Όταν μου είπαν αυτή τη φορά ότι θα βρεθούμε με τη Ρούλα, είπα απίστευτο. Είπα πώς θα βρεθούνε δύο γυναίκες που η καθεμία έχει κάνει τη διαδρομή της αλλά δεν έχουν βρεθεί ποτέ; Πώς θα νιώσουμε όταν καθίσουμε και οι δύο σε ένα καναπέ αλλά δεν έχουμε ξαναπεί άλλη κουβέντα; Λίγο πριν ξεκινήσω την εκπομπή την πήρα τηλέφωνο, το σήκωσε και ξεκινήσαμε να μιλάμε λες και μιλάγαμε χρόνια. Την ώρα που την πήρα λέω τι θα σκέφτεται αυτή η γυναίκα… που δεν έχουμε μιλήσει τόσα χρόνια. Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω με τη Ρούλα. Έχω χιλιάδες πράγματα στο μυαλό μου να την ρωτήσω. Και να σας πω κάτι; Θα ήθελα και η ίδια να με ρωτήσει πράγματα. Πώς να νιώθουν δύο γυναίκες που πέρασαν από τον ίδιο χώρο, μεγάλωσαν, ωρίμασαν και γεύτηκαν τόσα πολλά;», αναρωτήθηκε η Ελένη Μενεγάκη.

Για την τηλεοπτική συνάντησή τους το 1995, η Ελένη Μενεγάκη είπε: «Είναι σαν μαγική εικόνα. Τότε είχε γίνει χαμός, μιλούσε όλος ο κόσμος. Αυτή η εκπομπή είχε πάει και πέντε ώρες, δηλαδή είχα πάρει και από το παρακάτω. Εγώ δεν είχα καμία σχέση με αυτό, αυτό όλο ήταν Ρούλα. Εγώ απλά έτυχε να είμαι η παρουσιάστρια η επόμενη, που δεν ήμουν η πρώτη, πρώτα ήταν η Πόπη Χατζηδημητρίου, ήμουν εκείνη που την υποδέχθηκε. Αυτή η εκπομπή τότε έσκισε και συζητήθηκε, όχι γιατί εγώ μιλούσα με τη Ρούλα και η Ρούλα με εμένα, αλλά γιατί η Ρούλα είχε επιστρέψει εκεί απ’ όπου είχε φύγει.  Αυτή η επετειακή εκπομπή που κάναμε τότε με το κάλεσμα της Ρούλας δεν ήταν “Η Ρούλα και η Ελένη”, η Ρούλα ήταν που γύρισε στον τόπο από τον οποίο είχε φύγει, τον ΑΝΤ1 και τον Πρωινό Καφέ. Ήταν αυτή η μία και μοναδική εμφάνιση που τότε η Ρούλα ήταν στο Mega κι εγώ ήμουν στον ΑΝΤ1».

Θυμίζουμε ότι η πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του ΑΝΤ1 ξεκίνησε τον Μάιο του 1991 με παρουσιάστρια την Ρούλα Κορομηλά. Το 1994 η Ρούλα Κορομηλά διέκοψε το συμβόλαιο της με τον ΑΝΤ1 για να πάει στο MEGA και την παρουσίαση του «Πρωινού Καφέ» ανέλαβε για ένα χρόνο (1994-1995) η Πόπη Χατζηδημητρίου.

Το 1995 παρουσιάστρια του «Πρωινού Καφέ» ανέλαβε η Ελένη Μενεγάκη για 10 χρόνια. Συγκεκριμένα, στις 25 Σεπτεμβρίου του 1995 ο Κώστας Καρράς υποδέχτηκε στο πλατό της εκπομπής την Ελένη Μενεγάκη, που εκείνη την περίοδο πρωταγωνιστούσε στην κωμική σειρά του σταθμού «Πάτερ Ημών».