TV & Media

Ο «Κροκοδειλάκιας» Πολ Χόγκαν παλεύει πια με σοβαρά προβλήματα υγείας

Η συγκινητική εξομολόγηση του 83χρονου ηθοποιού για την περιπέτειά του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πολ Χόγκαν: Η υγεία του ηθοποιού μετά τη διάγνωση με σοβαρή διαταραχή - Η εξομολόγηση του 83χρονου κωμικού και η επιστροφή στην Αυστραλία

Ο ηθοποιός Πολ Χόγκαν μίλησε για την εύθραυστη υγεία του κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Sunrise. 

O 83χρονος ηθοποιός, εμφανώς ταλαιπωρημένος, αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με τη φλεγμονώδη διαταραχή οπισθοπεριτοναϊκή ίνωση, την οποία αντιμετωπίσει έχοντας χάσει αρκετό βάρος και μυική μάζα. Ο Πολ Χόγκαν αρχικά είχε μία ενόχληση στα νεφρά. Η περιπέτεια της υγείας του τον έχει οδηγήσει να έχει «μηδενικό σωματικό λίπος». 

Ο Χόγκαν αποκάλυψε ότι επιθυμεί απεγνωσμένα να περάσει τα τελευταία του χρόνια στην Αυστραλία, αφού η εξουθενωτική του κατάσταση κατέστρεψε την υγεία του και τον άφησε πολύ αδύναμο για να εκτελέσει μόνος του βασικές εργασίες. Μάλιστα, παραδέχτηκε στον παρουσιαστή του A Current Affair, Tracy Grimshaw, ότι ο καταστροφικός αντίκτυπος στην υγεία του τον οδήγησε να φύγει από το Λος Άντζελες και να επιστρέψει στη σχετική ηρεμία της πατρίδας του.

Πολ Χόγκαν: Οι επίπονες θεραπείες και η εξομολόγηση για την περιπέτεια της υγείας του

Πλέον, προσπαθεί να ανακτήσει και πάλι τις δυνάμεις του, αφού πάλεψε με την απώλεια μυών και τη δραματική απώλεια βάρους από τη στιγμή που διαγνώστηκε με οπισθοπεριτοναϊκή ίνωση, μια σπάνια διαταραχή όπου εμφανίζεται φλεγμονή και εκτεταμένος ουλώδης ιστός στην κοιλιακή κοιλότητα. Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι μια καλοήθεια έχει τυλιχθεί γύρω από την κοιλιακή αορτή και έχει πιέσει το νεφρό του. «Είχα πρόβλημα στην αορτή στο νεφρό και η θεραπεία το διόρθωσε», είπε και πρόσθεσε: «Απλώς... έχασα όλο μου το λίπος, οι μύες συρρικνώθηκαν και η δύναμη δεν επανήλθε, γιατί με άφησε αδύναμο». 

Ο Πολ Χόγκαν είπε ότι «αρκετοί από τους φίλους μου που κάνουν δίαιτες με μισούν γι' αυτό, γιατί προσπαθώ να τρώω ό,τι λιπαρό και λίπος μπορείς να σκεφτείς. Όλα όσα δεν επιτρέπεται να έχουν. Δεν μπορώ να βάλω ούτε ένα κιλό». Στον ηθοποιό συνταγογραφήθηκαν κορτικοστεροειδή για να συρρικνωθεί η καλοήθεια, αλλά τώρα πρέπει να ανακτήσει τη δύναμή του. Ο Χόγκαν είπε ότι η θεραπεία με στεροειδή ήταν χειρότερη από την ασθένεια.Ο Χόγκαν έχει πλέον τοποθετήσει βηματοδότη και λέει ότι «κρατιέται σε με χορδή».

Ο νικητής της Χρυσής Σφαίρας είπε ότι πάντα διατηρούσε τη φυσική του κατάσταση μέχρι τα 79 του χρόνια και παραδέχεται ότι είναι τυχερός που ήταν υγιής για τόσο καιρό. Ο Χόγκαν είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του τυχοδιώκτη Μικ Νταντί στη ρομαντική περιπέτεια Crocodile Dundee του 1986. 

Με πληροφορίες από Daily Mail