TV & Media

Έρχονται και είναι ακόμα πιο «Επικίνδυνες»

Εκδικητική πορνογραφία, cancel culture, αντιφεμινισμός, σεξεργασία είναι μερικά από τα θέματα που θα δούμε την νέα σεζόν της εκπομπής

Λήδα Πυλαρινού
Λήδα Πυλαρινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρχονται και είναι ακόμα πιο "Επικίνδυνες"

Η σούπερ σειρά ντοκιμαντέρ «Επικίνδυνες» για τα φλέγοντα γυναικεία θέματα της εποχής μας έρχεται για δεύτερη σεζόν στην ΕΡΤ2, καθε Δευτέρα στις 20:00

Την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν τρεις γυναίκες κέρδισαν τις καρδίες του τηλεοπτικού κοινού με την προβολή ισχυρών κοινωνικών μηνυμάτων. Η Μαριάννα Σκυλακάκη, η Μαρία Γιαννιού και η Στέλλα Κάσδαγλη, οι «Επικίνδυνες» δημιούργησαν μια σειρά από επεισόδια γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με τα έμφυλα στερεότυπα, τον σεξισμό, την έμφυλη βία. Η εκπομπή ξεκίνησε μάλιστα σε μια εποχή που τέτοιες συζητήσεις ήταν κάτι περισσότερο από απαραίτητες. Το πιο ξεχωριστό ήταν, όμως, ότι οι «Επικίνδυνες» κατάφεραν να προσεγγίσουν όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα με έναν τόσο ενδιαφέροντα τρόπο με αποτέλεσμα να μας καθηλώσουνε κάθε Κυριακή στις οθόνες. Η streaming προβολή των επεισοδίων της εκπομπής στο Ertflix συνόδεψε πολλές από τις καλοκαιρινές μας νύχτες. Ευτυχώς για εμάς τη Δευτέρα 10/10 στις 20:00 οι «Επικίνδυνες» επιστρέφουν στην τηλεοπτική οθόνη με τα νέα επεισόδια ενός πιο «επικίνδυνου» 2oυ κύκλου.

επικινδυνη_αναπηρικξλκα_4

O πρώτος κύκλος της σειράς ντοκιμαντέρ «Επικίνδυνες» (διαθέσιμος στο ERTFLIX) επικεντρώθηκε σε θέματα γυναικείας χειραφέτησης και ενδυνάμωσης. Με πολλή αφοσίωση κα επιμονή κατέδειξε τις βασικές πτυχές των καθημερινών έμφυλων καταπιέσεων που βιώνουμε.

Η δεύτερη σεζόν γίνεται πιο «επικίνδυνη», εμβαθύνει σε θεματικές που τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της έκβασης και θεμελίωσης του κινήματος metοο, απασχολούν το ελληνικό κοινό, χωρίς απαραίτητα να έχουν διερευνηθεί ή προβληθεί με το σωστό τρόπο από τα μέσα επικοινωνίας.

Έρχονται και είναι ακόμα πιο "Επικίνδυνες"

Από ζητήματα εκδικητικής πορνογραφίας, cancel culture, αντιφεμινισμού, κλιματικής αλλαγής, μετανάστευσης μέχρι και το πώς η πατριαρχία επηρεάζει τον αντρικό πληθυσμό, την σεξεργασία, την ψυχική υγεία και αναπηρία, οι «Επικίνδυνες» επιθυμούν να συνεχίσουν το έργο τους πιο σφαιρικά και συμπεριληπτικά. Αυτή τη φορά, δίνουν περισσότερο φως και χώρο στο προσωπικό κομμάτι των ιστοριών.

Στην παρουσίαση, τρεις γυναίκες δυναμικές και δραστήριες σε ζητήματα φεμινισμού, η Μαριάννα Σκυλακάκη, η Μαρία Γιαννιού και η Στέλλα Κάσδαγλη δίνουν η μία τη σκυτάλη στην άλλη ανά επεισόδιο. Συνομιλούν με τη συγκεκριμένη πρωταγωνίστρια του κάθε επεισοδίου, της οποίας παρακολουθούμε την προσωπική ιστορία. Το γυναικείο βίωμα είναι πλέον στο πρώτο πρόσωπο.

Συμπληρωματικά με την κεντρική αφήγηση ζωής, υπάρχουν εμβόλιμες συνεντεύξεις από ερευνητές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, εκπροσώπους οργανισμών και πανεπιστημιακούς, οι οποίοι συνδιαλέγονται με τη θεματική, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες, προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις, διανθίζοντας γόνιμα την βασική ιστορία.

Το πρώτο επεισόδιο (Επικίνδυνη Αναπηρία) ακολουθεί την ιστορία της Γεωργίας Καλτσή, αθλήτριας σε αμαξίδιο, η οποία, ως γυναίκα ανάπηρη, συζητά με την Στέλλα Κάσδαγλη για τη σχέση του φύλου με την αναπηρία, για τη συμπερίληψη, την πρόσβαση και τον φεμινισμό.

Έρχονται και είναι ακόμα πιο "Επικίνδυνες"

Συντελεστές Εκπομπής:
Σκηνοθεσία: Γεύη Δημητρακοπούλου
Παρουσίαση: Μαρία Γιαννιού, Στέλλα Κάσδαγλη, Μαριάννα Σκυλακάκη
Δημοσιογραφική Έρευνα: Α. Κανέλλη
Μουσική Τίτλων Αρχής: Ειρήνη Σκυλακάκη
Παραγωγοί: Κωνσταντίνος Τζώρτζης, Νίκος Βερβερίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ελc productions σε συνεργασία με τη Production House

Πρεμιέρα Δευτέρα 10/10 στις 20:00 και κάθε Δευτέρα στην ΕΡΤ2 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ