TV & Media

Ted Lasso: Η AFC Richmond στο FIFA 23

Το FIFA 23 κυκλοφορεί στις 30 Σεπτεμβρίου

Γιάννης Μπελεσιώτης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ted Lasso: Η AFC Richmond από την πολύ επιτυχημένη σειρά του Apple TV συμπεριλαμβάνεται στην επερχόμενη έκδοση του FIFA. 

Μία από τις σειρές, που έχουν κάνει αίσθηση τα τελευταία χρόνια, είναι με σιγουριά το Ted Lasso με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Σουντέικις και δείχνει την καθημερινότητα μιας φανταστικής λονδρέζικης ομάδας ποδοσφαίρου της Πρέμιερ Λιγκ. Το show του Apple TV έχει κερδίσει μεγάλο μέρος του κόσμου από την πρεμιέρα του στις 14 Αυγούστου 2020 και έχει αποσπάσει 11 βραβεία Emmy, πράγμα παράξενο αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για μία σειρά με θέμα το ποδόσφαιρο. Το FIFA 23 ετοιμάζεται για έναν από τους πιο ιδιαίτερους ιστορικά τίτλους του και έτσι η EA Sports αποφάσισε να βάλει στην επερχόμενη νέα έκδοσή του την ομάδα AFC Richmond με τα αυθεντικά πρόσωπα των παικτών και φυσικά του Ted Lasso.

Ο Ted Lasso είναι προπονητής αμερικάνικου ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ, όμως μερικά ζητήματα στη ζωή του και μία πρόταση από την Πρέμιερ Λιγκ τον φέρνουν στο να προπονεί την ομάδα AFC Richmond του Λονδίνου. Πίσω από αυτή την επιλογή όμως κρύβεται η πρόεδρος της ομάδας, Rebecca Welton, η οποία θέλει να εκδικηθεί τον πρώην άνδρα της και παλιό ιδιοκτήτη της AFC Richmond  με το να ρίξει την αγαπημένη του ομάδα κατηγορία, έτσι θεωρεί πως με τον Lasso σαν προπονητή θα το καταφέρει. Εκείνος όμως με το χιούμορ του, τον τρόπο δουλειάς και την ευγένειά του θα κερδίσει όχι μόνο εκείνη αλλά και όσους τον αμφισβητούν.

Από ένα promo στις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές

Η ιδέα για τον Ted Lasso γεννήθηκε πάρα πολύ παράξενα και δεν ήταν πάντα στο κεφάλι των δημιουργών Τζέισον Σουντέικις, Μπιλ Λόρενς και Μπρένταν Χαντ. Το κανάλι NBC Sports έψαχνε έναν ευρηματικό τρόπο να προμοτάρει την εκπομπή, που είναι αφιερωμένη στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ και έτσι τα στελέχη σκέφτηκαν την περσόνα του Ted Lasso. Σύμφωνα με πολλά ξένα μέσα ο χαρακτήρας έχει βασιστεί επίσης σε πραγματικούς προπονητές όπως οι Πεπ Γκουαρδιόλα, Γιούργκεν Κλοπ και ο προπονητής του ίδιου του Σουντέικις από τα σχολικά του χρόνια. Μάλιστα πολλές από τις ατάκες του πρωταγωνιστή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, είναι παρμένες από τον προπονητή μπάσκετ του λυκείου του στο Κάνσας, το Ντόνι Κάμπελ.

Το promo δημοσιεύθηκε στις 3 Αυγούστου 2013 στον λογαριασμό του NBC Sports στο YouTube και σημείωσε τεράστια επιτυχία για την ευρηματικότητά του. Χρειάστηκαν κάποια χρόνια για να τον δούμε ξανά στην οθόνη της τηλεόρασης, όμως δόθηκε το κατάλληλο υπόβαθρο στον χαρακτήρα, δουλεύτηκε ένα σενάριο, βρέθηκαν οι κατάλληλοι πρωταγωνιστές και το μίγμα έβγαλε ασπροπρόσωπους όσους επένδυσαν σε αυτό. Δύο σεζόν, 22 επεισόδια και 11 βραβεία Emmy έχουν βάλει πλέον για τα καλά τη σειρά του Apple TV στις πιο επιτυχημένες αυτή τη στιγμή.

Ο Ted Lasso και η AFC Richmond στο FIFA 23

Η φετινή έκδοση του videogame FIFA, θα είναι σίγουρα λίγο πιο ιδιαίτερη από τις προηγούμενες. Αυτό συμβαίνει γιατί η συνεργασία ανάμεσα στην EA Sports και την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έφτασε στο τέλος της και δεν θα ανανεωθεί ξανά. Αυτό σίγουρα θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις ομάδας και τους παίκτες, που περιλαμβάνονται στο παιχνίδι, όμως οι υπεύθυνοι θέλουν να κλείσουν αυτή τη συνεργασία με μία δυνατή προσθήκη. EA και Apple TV έδωσαν τα χέρια και έτσι η AFC Richmond θα βρίσκεται στο FIFA 23 με το αυθεντικό σήμα της, τους κανονικούς παίκτες της σειράς και φυσικά τον Ted Lasso στην άκρη του πάγκου.

Αυτό έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες μέσω του YouTube, εκεί όπου η EA Sports δημιούργησε ένα τρέιλερ, για να κάνει την παρουσίαση αυτής της κίνησης με όλους τους επίσημους τύπους. Στο βίντεο μπορεί να βρει πολλούς από τους χαρακτήρες της σειράς, όπως οι Dani Rojas και ο σκληρός Roy Kent, ενώ συμμετέχουν και οι πασίγνωστες φιγούρες του αθλήματος Τζακ Γκρίλις της Μάντσεστερ Σίτι και ο παλιός θρύλος της Γιουνάιτεντ Γουέιν Ρούνεϊ.

Το FIFA 23 είναι το τελευταίο μεγάλο παιχνίδι της σειράς από την επόμενη χρονιά είναι άγνωστη ακόμη η μορφή, που θα έχει. Σίγουρα όμως αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από όλους και η AFC Richmond του Ted Lasso είναι μέσα στους λόγους, που μας κάνει να το περίμενουμε τόσο.