- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μπρούνο, ο πρώτος χαρακτήρας με αυτισμό στη σειρά «Τόμας το Τρενάκι»
Ο 9χρονος που χαρίζει τη φωνή του μιλά για την εμπειρία του
Η διάσημη σειρά «Τόμας το Τρενάκι» αποκτά τον πρώτο χαρακτήρα με αυτισμό. Τι αναφέρουν οι δημιουργοί.
Η βρετανική παιδική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων «Thomas the Tank Engine» (Τόμας το Τρενάκι) θα αποκτήσει τον πρώτο χαρακτήρα με αυτισμό.
Το βαγόνι μεταφοράς προσωπικού, Bruno the Brake Car, με τη φωνή του εννιάχρονου ηθοποιού με αυτισμό, Έλιοτ Γκαρσία θα αρχίσει να εμφανίζεται στα επεισόδια της σειράς «Thomas & Friends» από τα τέλη του μήνα.
Όπως μεταδίδει το BBC, ο 9χρονος κλήθηκε να υποδυθεί τον χαρακτήρα με τη βοήθεια της Εθνικής Εταιρείας Ατόμων με Αυτισμό (NAS).
Η Mattel, η αμερικανική βιομηχανία παιχνιδιών πίσω από αρκετές τηλεοπτικές επιτυχίες, που απέκτησε τη σειρά «Thomas the Tank Engine» το 2011 σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι «επιμελήθηκε προσεκτικά τον χαρακτήρα του Μπρούνο για να εξασφαλίσει μια ακριβή μυθοπλαστική αναπαράσταση του αυτισμού».
Η εταιρεία εξηγεί ότι ο Μπρούνο έχει μία μοναδική οπτική για τον κόσμο, λατρεύει τα δρομολόγια, τη ρουτίνα, τα χρονοδιαγράμματα και «όταν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο». Κάποιες φορές φοράει προστατευτικά αυτιών όταν ακούγεται δυνατός θόρυβος.
Ο Έλιοτ είπε όταν έμαθε ότι κέρδισε τον ρόλο «θεώρησε ότι ήταν ένα όνειρο, αλλά δεν ήταν».
«Αισθάνθηκα πραγματικά ενθουσιασμένος και χαρούμενος. Ο Μπρούνο είναι αστείος, έξυπνος και είναι ένας πολύ χαλαρός χαρακτήρας» δήλωσε στο BBC.
«Μπορεί πραγματικά να συγκλονιστεί, μπορεί να ανησυχήσει και χρησιμοποιεί το χιούμορ για να ξεπερνά καταστάσεις» πρόσθεσε.
«Είναι τόσο σημαντικό να παρουσιάζονται όλοι οι αυτιστικοί χαρακτήρες στις οθόνες μας, επειδή υπάρχουν 160.000 αυτιστικά παιδιά σχολικής ηλικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και θέλουν να δουν τις ιστορίες τους» ανέφερε ο Τομ Πάρσερ από την NAS.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού
Ο σταθμός ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας με το έμπειρο τηλεοπτικό στέλεχος, ευχαριστώντας την για την προσφορά της
No Spam! Είναι η υπόσχεσή μας!
Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά
Στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN
Ο δημοσιογράφος μίλησε για τη μοναξιά, τον έρωτα και τη χαρά της πατρότητας
Ανατροπή στο Χόλιγουντ - «Ασύμφορο το τίμημα», δηλώνουν οι Τεντ Σαράντος και Γκρεγκ Πίτερς
Η ανακοίνωση του OPEN
Οι πρώτες δηλώσεις στις κάμερες μετά την περιπέτεια υγείας και την επιστροφή της στον ΣΚΑΪ
Η γέννηση της μικρής οθόνης στην Ελλάδα και οι πρωτεργάτες του ΕΙΡ
Το τέλος 62 χρόνων ελληνικής εκπομπής και μια προσωπική μνήμη για τον Παύλο Μπακογιάννη
Μείωση χρηματοδότησης οδηγεί σε κλείσιμο της ελληνικής υπηρεσίας και αναδιάρθρωση 160 θέσεων
Η μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ έρχεται στις 23 Φεβρουαρίου
Περιθώριο επτά ημερών για «τελική και βελτιωμένη» προσφορά απέναντι στο Netflix
Ενημερώθηκε για τον θάνατο της μητέρας του μόλις 1 λεπτό πριν βγει στον αέρα της εκπομπής
«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε σε εμένα», δήλωσε
Η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού
«Δύσκολη μέρα ομολογώ σήμερα, πολύ δύσκολη μέρα» ανέφερε μεταξύ άλλων στο τέλος της εκπομπής
Πρώτη θέση από το 2011, μεταξύ των 8 τελικών που έχει διοργανώσει η ΕΡΤ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.