TV & Media

Η «Πέππα το γουρουνάκι» αποκτά νέα φίλη με δύο μαμάδες

Για πρώτη φορά οικογένεια με ομόφυλους γονείς στο πρόγραμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέππα το γουρουνάκι
Πέππα το γουρουνάκι © Unsplash / charlesdeluvio

Πέππα το γουρουνάκι: Ο νέος χαρακτήρας της σειράς και η οικογένεια με δύο μαμάδες - Η αντίδραση της LGBT+ κοινότητας

Η «Πέππα το γουρουνάκι» έχει αποκτήσει μία νέα φίλη και συμμαθήτρια, την Πένυ, μία πολική αρκούδα με δύο μαμάδες. Ένα από τα πιο δημοφιλή παιδικά προγράμματα παγκοσμίως «αγκαλιάζει» τις οικογένειες με γονείς του ίδιου φύλου.

Στο επεισόδιο με τίτλο «Οικογένειες» που προβλήθηκε στη Βρετανία, η Πένυ η πολική Αρκούδα, ζωγραφίζει την οικογένειά της και ακούγεται να λέει στην Πέππα: «Ζω με τη μία μαμά μου και την άλλη μαμά μου. Έχω δύο μαμάδες. Η μία είναι γιατρός και η άλλη φτιάχνει μακαρόνια. Λατρεύω τα μακαρόνια». Οι παραγωγοί της σειράς, σύμφωνα με την Daily Mail, αποφάσισαν να συμπεριλάβουν στην παιδική εκπομπή για πρώτη φορά ένα ζευγάρι του ίδιου φύλου, μετά από σχετικό γκάλοπ, το οποίο συγκέντρωσε περισσότερες από 23.000 υπογραφές.

Η πρωτοβουλία χαιρετίστηκε από οργανώσεις της LGBT κοινότητας, αλλά προκάλεσε και αρνητικές κριτικές από πιο συντηρητικούς φορείς στη Βρετανία.

«Είναι φανταστικό που οι ομόφυλες οικογένειες κάνουν την εμφάνισή τους στο Peppatown», είπε στη Sun ηLGBT+ φιλανθρωπική οργάνωση Stonewall και πρόσθεσε: «Πολλοί από εκείνους που παρακολουθούν την εκπομπή θα έχουν δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες και θα σημαίνει πολλά ότι οι εμπειρίες τους εκπροσωπούνται σε ένα τέτοιο εμβληματικό παιδικό πρόγραμμα».

«Τα παιδιά που παρακολουθούν την Πέππα το γουρουνάκι είναι σε τέτοια ηλικία που ο αποκλεισμός των ομόφυλων οικογενειών θα τους διδάξει ότι μόνο οικογένειες με έναν μόνο γονέα ή δύο γονείς διαφορετικού φύλου είναι φυσιολογικές. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά των γονέων του ίδιου φύλου μπορεί να αισθάνονται αποξενωμένα από την Πέπα Γουρουνάκι και ότι άλλα παιδιά μπορεί να είναι πιο πιθανό να τα εκφοβίσουν, απλώς λόγω άγνοιας. Η Πέππα το γουρουνάκι δεν είναι μόνο για διασκέδαση, αλλά και τα παιδιά αναπόφευκτα μαθαίνουν από αυτό», έγραψε κάποιος στην αναφορά συλλογής υπογραφών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ