TV & Media

Η Ιωάννα Τούνη αποκάλυψε το αυτοάνοσο νόσημα που την ταλαιπωρεί

Οι φωτογραφίες που έδειξε στο Instagram

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιωάννα Τούνη
Η Ιωάννα Τούνη αποκάλυψε το αυτοάνοσο νόσημα που την ταλαιπωρεί © Instagram

Η Ιωάννα Τούνη αποκαλύπτει πρώτη φορά το αυτοάνοσο νόσημα που έχει και δείχνει φωτογραφίες.

Το αυτοάνοσο νόσημα που αντιμετωπίζει αποκάλυψε η Ιωάννα Τούνη. Με αφορμή τις Πανελλήνιες Εξετάσεις έστειλε το δικό της μήνυμα στα παιδιά που διαβάζουν και δίνουν σχετικά με το μέλλον τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Για πρώτη φορά η Ιωάννα Τούνη αποκάλυψε ότι πάσχει από γυροειδή αλωπεκία.

Όπως ανέφερε στα stories που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μετά τις δύσκολες καταστάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα, τον χαμό της μητέρας της, αλλά και το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με ένα ροζ βίντεο που είχε διαρρεύσει ο πρώην σύντροφός της.

«Ακόμα κι εγώ, που ενδεχομένως θεωρείς πως έχω την τέλεια ζωή και μηδέν προβλήματα... μάντεψε! Έχω άπειρες ατέλειες, κάνω photoshop στις φωτογραφίες της, βάζω φίλτρα, έχω αληθινά προβλήματα, στεναχώριες, στρες, πολλές μέρες ξυπνάω με mood καταθλιπτικό, έχω ψυχοσωματικά προβλήματα. Όπως ο τριχοφάγος (γυροειδής αλωπεκία) που παθαίνω τα τελευταία χρόνια με όλες αυτές τις καταστάσεις που έχουν συμβεί στη δική μου ζωή», είπε αρχικά στα βίντεο που αναρτησε.

Ιωάννα Τούνη: Αποκαλύπτει πρώτη φορά το αυτοάνοσο νόσημα που έχει και δείχνει φωτογραφίες

Ιωάννα Τούνη - Τι είναι η γυροειδής αλωπεκία

Η γυροειδής αλωπεκία (ή τριχοφάγος) είναι μια αυτοάνοση παθολογική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από απώλεια μέρους ή όλων των τριχών της κεφαλής ή και του σώματος η οποία προσβάλει περίπου το 1-2% του πληθυσμού.

Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι η ανομοιόμορφη αραίωση των μαλλιών, η οποία εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος επιτίθεται λανθασμένα κατά των ιδίων τριχοθυλακίων του ασθενούς, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των τριχών. H απώλεια των μαλλιών ωστόσο μπορεί να είναι αιφνίδια ή να πραγματοποιείται σταδιακά.

Είναι πιο συχνή σε άνδρες και γυναίκες νεαρής ηλικίας – χωρίς αυτό να σημαίνει οτι παιδιά και ενήλικες κάθε ηλικίας δεν μπορούν να επηρεαστούν – καθώς έχει επίσης παρατηρηθεί οτι συνήθως συνυπάρχει με ασθένειες όπως ατοπική δερματίτιδα και το σύνδρομο down.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ