TV & Media

Netflix: 150 απολύσεις μετά την μεγάλη απώλεια συνδρομητών

Το 2% σχεδόν των εργαζομένων στην Βόρεια Αμερική

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μόλις ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του Netflix για σημαντικές απώλειες σε συνδρομητές, η εταιρεία έχει ήδη απολύσει 150 υπαλλήλους.

Τo Netflix απέλυσε περίπου 150 εργαζομένους περίπου έναν μήνα αφού ο κολοσσός της ψυχαγωγίας ανακοίνωσε πως οι συνδρομητές του μειώθηκαν για πρώτη φορά μέσα σε μια δεκαετία.

Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν την Τρίτη και θα επηρεάσουν κυρίως τα γραφεία του στην Καλιφόρνια. Αποτελούν περίπου το 2% του εργατικού δυναμικού του Netflix στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με το BBC, οι περικοπές οφείλονταν στην πτώση των εσόδων της εταιρείας φέτος.

«Οι αλλαγές αυτές ωθούνται κυρίως από επιχειρηματικές ανάγκες αντί για ατομικές επιδόσεις, κάτι που τις κάνει ιδιαιτέρως σκληρές καθώς ουδείς θέλει να αποχαιρετήσει τόσο θαυμάσιους συναδέλφους» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως το α' τρίμηνο του 2022 η πλατφόρμα έχασε περισσότερους από 200.000 συνδρομητές σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ οι εκτιμήσεις για το ερχόμενο τρίμηνο είναι ακόμα πιο δυσοίωνες, καθώς κάνουν λόγο για απώλεια σχεδόν 2 εκατ. συνδρομητών.

«Ο κορωνοϊός θόλωσε την εικόνα, αυξάνοντας σημαντικά την ανάπτυξή μας το 2020, οδηγώντας μας να πιστέψουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος από την επιβράδυνση της ανάπτυξής μας το 2021 οφειλόταν στο ότι η πανδημία συγκέντρωσε την ανάπτυξη νωρίτερα. Τώρα, πιστεύουμε ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί αλληλοσυνδεόμενοι παράγοντες που επιδρούν», ανέφερε η εταιρεία. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ