TV & Media

Γιώργος Καπουτζίδης: Ως gay δημιουργός έχω χρέος να πω τις ιστορίες μας πια

«Οικογένειες κρύβονται γιατί υπάρχει κίνδυνος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Καπουτζίδης © NDP
Γιώργος Καπουτζίδης © NDP

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλά ανοιχτά για τις διακρίσεις που υφίστανται τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα, εξαιτίας της μη δυνατότητας σύναψης πολιτικού γάμου.

Ο σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης, του οποίου η νέα τηλεοπτική σειρά «Σέρρες» έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές για το θάρρος με το οποίο πραγματεύεται τη ζωή ενός γκέι άνδρα που βρίσκεται συχνά αντιμέτωπος με προκαταλήψεις και στερεότυπα γύρω από την ταυτότητά του, εξηγεί γιατί αυτή είναι η πιο προσωπική του δουλειά, μέχρι σήμερα, και μιλά ανοιχτά για τις διακρίσεις που υφίστανται ακόμη τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα, εξαιτίας της μη δυνατότητας σύναψης πολιτικού γάμου.

«Έχω συνειδητοποιήσει και εγώ ότι έχω ένα χρέος ως γκέι δημιουργός να πω τις ιστορίες μας πια. Και όχι να τις καμουφλάρω, φοβούμενος ή προσπαθώντας να πιάσω ένα ευρύτερο κοινό. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές οικογένειες ατόμων ΛΟΑΤΚΙ με παιδιά, αλλά δεν τις βλέπετε γιατί κρύβονται. Κρύβονται γιατί υπάρχει και κίνδυνος. Το ίδιο το κράτος δεν έχει δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να υπάρχουν ως οικογένεια, ως καθ’ όλα νόμιμη οικογένεια» λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης στον Τάσο Τέλλογλου και στην εκπομπή Special Report. 

Και καταλήγει τονίζοντας «Αυτό που λείπει σήμερα από την Ελλάδα είναι ένας επίσημος φορέας που οι πολίτες αυτής της χώρας είναι ίσοι και πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ